ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jahapp då blev det inte som planerat…

Som jag har längtat efter måndagen efter dessa intensiva veckor. Hade en sån extremt tydlig plan uppmålad för mig själv. Min plan: sitta i soffan och jobba. Utan barn i huset. Kanske skulle inte ens mannen vara hemma?

När jag jobbar hemifrån så sitter jag i soffan. Ibland ligger jag ner med datorn på magen. Totalt ergonomiskt och har absolut varit en bidragande faktor till att jag fick diskbråck i nacken i våras. Läkaren som bekräftade mitt diskbråck ställde som första fråga:

”Jobbar du hemifrån?”

– Jaaaa…..(kniper ihop läpparna till ett halvhjärtat leende och tittar upp mot taket för i hopp om att slippa följande fråga)

”Och din arbetsplats, är den ergonomisk?

– Eh…ah…alltså..pffft…duvet…mmmm….

Varje gång jag får ryggproblem så kommer den här frågan upp, och varje gång lyckas jag inte ljuga mig ur den, och varje gång säger läkarna till mig att jag absolut inte får ligga i soffan och jobba. Alltså jag VET ju det, jag är inte dum i huvvet även om en kan tycka det med tanke på att jag väljer att inte följa läkarens råd…men ändå. Och det bästa av allt: Jag har alltid en serie som går i bakgrunden som ett behagligt bakgrundsbrus. ”Men hur kan du jobba om du har på serier i bakgrunden” brukar folk fråga när jag nämner detta….Alltså jag tittar ju inte på serien, och det är alltid en serie som inte kräver någon större uppmärksamhet. Jag har det mer som bakgrundsbrus för att kunna fokusera! Jag har tex sett Vampires Diaries 6 gånger (herregud Jessica, du är 46 år) men jag kan liksom inte få nog av att se Stefan och Damon, och stundtals vill jag fortfarande vara vampyr, men det är ett helt annat inlägg. Desperate Houswifes har också spelats ett par rundor i bakgrunden, lagom hjärndöda intriger som du absolut inte behöver hänga med i.

Just nu är det Greys Anatomy men där fick jag ett problem när jag kom till säsongerna jag inte sett ännu…då behöver serien helt plötsligt min fokus och då fungerar det inte (btw, träffade en bekant på akuten när jag var där förra veckan med Oscar. Hon svarade ett vänligt men bestämt nej när jag frågade om det var som att vara med i Greys när hon var på jobbet). Just nu ”tittar” jag på Girls igen för 3 omgången på HBO, kan också rekommenderas som bakgrundsbrus om du behöver koncentrera dig. Viktigt: det fungerar inte med en serie du ser för första gången då endast ca 15% av din fokus får ges till serien. Jag tror det är perfekt med 85% fokus jobb och 15% fokus distraktion, har jag något som distraherar mig så behöver jag nämligen fokusera ännu mer för att få jobbet gjort.

Jag är som en maskin dessa dagar. Nu blev det inte så. För tydligen hade vår stora son studiedag, vilket jag såklart hade glömt bort. Och vår yngsta son fick halsont och feber lagom till läggning i går kväll. Och min man bestämde sig iom detta att vara hemma han också. Ni förstår vad detta innebär: matbamba. Frukost, mellis, lunch, mellis, var är min iPad, vart är min mobil, vart är min ditt vart är min datt. Jag kunde inte alls titta på Girls i bakgrunden när jag jobbade för yngsta sonen satt och spelade Roblox 4-5 cm från min hjärna och mannen satt i köket och hade viktiga jobbsamtal med sin kollega ”hö hö hö”.

Urval från dagen…

Pokemonpromenad i regn. Precis vad jag älskar.

Dagens lunch som gjordes på en färdig pajdeg. ”Inte gott alls” fick pizzan som betyg..

Middag..veganskt temafest idag.

Perfekt position för att se att någon av barnen har skrivit på spegeln. Eller så är det mannen.

I morgon är 2 av 3 borta. Jag har köpt 4 paket glass till sonens onda hals. I morgon ska maskineriet få glöda tänker jag. Hoppas ni får en fantastisk vecka. All kärlek till er och obegränsat med glass.

Jessica

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00