ANNONS

Horoskop vecka 49, 2021

/

Planetaspekter 6-12 december, 2021

horoskophjul

På stjärnhimlen vecka 49, 2021:

Måndag 6 december

Mars (Skorpionen) sextil Pluto (Stenbocken), grad 25

Ni som följer mig vet att jag brukar skriva att det kan bli intensivt när Skorpionens energier är aktiverade. Och, ja, måndagen kan bli en väldigt stark dag. Energierna går i taket med Mars i Skorpionens tecken, i sextil till Pluto (Skorpionens styrare).

Det är en bra dag att med full fokus och energi sätta fart mot ett mål som man vill uppnå, eller kanske något som måste bli klart snabbt. Det man kan åstadkomma under söndagen-tisdagen kan bli imponerande mycket.

Är det något som du känner att du behöver ta tag i? Skorpionens energier antyder lite rensning och rening där hemma, eller i relationer, men även ett krafttag på jobbet är möjligt. Pluto finns i Stenbocken, ambitionernas och karriärens tecken.

Precis dagarna innan detta möte har solförmörkelsen i Skytten triggat en nystart och kanske är det ett agerande i linje med det som sker vid förmörkelsen, som är det som man ägnar sig åt på söndagen-tisdagen.

Tisdag 7 december

Merkurius (Skytten) kvadratur Neptunus (Fiskarna), grad 20

Ta det lite varligt med fakta och nyheter, det finns risk för att din uppfattning om en situation inte är helt korrekt. Neptunus kontakt med nyhetsbäraren, Merkurius, må vara en rätt fin aspekt för det kreativa. För fakta är det helgalet. Neptunus höljer sanningen i slöjor. Merkurius styr vår uppfattningsförmåga och när den dimmas ned en aning av Neptunus kan vår förmåga att uppfatta och utvärdera det rådande läget, bli tokig.

Om du trots allt ställs inför papper, avtal, förhandlingar eller en viktig presentation: var noga med att dubbelkolla information, ställa frågor och sedan göra om kontroll-proceduren igen. Undvik, i den mån det går, att skriva ett kontrakt eller viktigt köpe/säljdokument.

Onsdagen 8 december

Mars (Skorpionen) kvadratur Jupiter (Vattumannen), grad 26

Den här energin är utmärkt för att få sin vilja igenom! Jo, jo, med Mars i Skorpionen besitter man övertalandets krafter. Det behöver inte vara på ett dåligt sätt, bara att man på ett mycket karismatiskt sätt kan måla bilden av det man vill åstadkomma så att en chef eller person med hög befogenhet vill hjälpa till. En inflytelserik person kan hålla dig om ryggen och hjälpa dig framåt, på vägen mot ett personligen viktigt mål för dig.

Vad behöver du hjälp med?

Lördagen 11 december

Venus konjunktion Pluto i Stenbocken, grad 25

Merkurius (Skytten) sextil Jupiter (Vattumannen), grad 27

Vilken helg det här kan bli! Det finns både kärlek, passion och romantik och kul shopping och träffar med vänner och bekanta.

Markera fredagen-söndagen som toppendagar för att ge dig ut på stan för att handla julklappar (du kan hitta precis det du letar efter), möta upp vänner för glögg och lussebullar eller gå på date. Det råder en varm och passionerade känsla i luften. Det andas lite romantisk julfilm över det hela faktiskt.

För den som är sugen på en resa så gynnar de båda reseplaneterna, Merkurius och Jupiter, planering, bokning och/eller att packa väskan. Dessa två planeter älskar ju att föda sinnet med nya intryck varför det också är en mycket bra helg för att läsa, lära, summera och kläcka nya idéer. Det sägs ju att en ny idé alltid är resultatet av två tidigare idéer. Under helgen så kan en smart tanke eller upptäckt dyka ned och inspirera dig att forska vidare.

Söndagen 12 december

Solen (Skytten) kvadratur Neptunus (Fiskarna), grad 20

Det är som om stjärnhimlen vill att vi håller oss på en härlig drömsk nivå av julfilm, än att befinna oss i verkligheten. Undvik kontrakt och formalia. Utforska istället drömmar, meditation och fantasins världar. Någon spännande film på bio eller tv som du vill se kanske?

Jag önskar er alla en underbar kommande vecka!

Kramar,

Helena

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Solförmörkelse i Skytten, 4 december, 2021

/

Här väntar nystart för stjärntecknen

solförmörkelse

Imorgon är det solförmörkelse i Skyttens tecken, grad 12. Det är en positiv solförmörkelse så jag känner mig optimistisk inför den nystart som väntar.

Som alltid med en förmörkelse så kan det bli lite drama eller oväntade händelser och nyheter men håller man sig bara lugn i rörelsen, och följer flödet i det som sker, brukar det kunna bli en positiv upplevelse :-)

Förmörkelsen äger rum i Skyttens tecken vilket ju direkt för tankarna till resevärlden och eventuella resor bokade inför jul- och nyår. Men även juridik, politik, publishing och universitet och utbildningssäten. En influens av dessa ämnen kan färga hur stjärntecknen påverkas.

Här nedan följer min lathund till vilket livsområde som påverkas för stjärntecknen vid solförmörkelsen. Läs gärna för både ditt ascendenttecken samt soltecken.

Skytten- Det första huset

Det är dags för en personlig nystart för dig! Nu är det bara är du-tid som gäller. Kanske belönar du dig med lite nya böcker och unnar dig mer tid för att reflektera över hur du vill forma ditt liv under det kommande halvåret/året.

Ditt utseende kan påverkas av din nystartsprocess. Du kan hitta en lösning för att förändra livet såsom du vill. En chans att publicera en bok, studera/undervisa eller påbörja en internationell satsning för en affärsidé som du har, är några varianter av de möjligheter som du får vid denna nymåne/solförmörkelse i ditt eget stjärntecken.

Skorpionen- Det andra huset

Solförmörkelsen i det andra huset fokuserar på hur du tar tillvara på dina personliga tillgångar, såsom pengar, men även dina talanger. Det handlar om inkomster och självvärde, skulle man kunna säga. Det är mycket möjligt att du sätter fart för att förbättra din ekonomi på olika sätt. Du söker efter en balans inom detta område och nu har du chansen att få vågskålarna att tippa rätt. Vad behöver göras om eller startas nu för att det ska kännas bättre vad det gällerägande och pengar? Kreativa idéer och nyheter om hur du kan få en bättre ekonomi kan komma till dig från och med idag. Resultatet av dina nya planer eller ansträngningar kan du se om ett halvår.

Vågen- Det tredje huset

Kommunikation står på agendan! Information om olika typer av kurser, nyheter, skrivande och sociala medier kan ge dig en rätt galen vecka från och med idag. Kanske hinner du inte ens svara färdigt på alla mail i din inkorg, förrän nya störtar in. Det blir till att agera bläckfisk med tentakler ute åt alla håll. Telefon, mail, brev och sms kommer gå heta! Det är mycket möjligt att du ägnar dagen och den kommande veckan åt att fylla i ansökningar gällande kurser, skriva brev och kanske sätta dig i skolbänken för en tentamen. Din aktivitet i sociala medier kan också bli extra hektisk om du marknadsför en produkt eller tjänst. Kontrakt och avtal kan bli aktuella att ta ställning till. Mer kontakt med grannar och syskon kan också komma på tal.

Allt som startar nu, kulminerar om ca ett halvår.

Jungfrun- Det fjärde huset

Det är fokus på ditt hem, din familj och din emotionella trygghet nu. Vad din magkänsla säger dig är den viktigaste ledstjärnan i ditt liv just nu. Att finna lugn och ro står högt på din prioriteringslista från och med idag. Kanske fokuserar du extra mycket på att skapa en plats i hemmet som känns trygg och vacker t ex genom att bestämma dig för att skapa nya rutiner för familjen, sätta ut huset till försäljning, köpa nytt hem eller möblera om så att det känns ”nyare” hemma. Plantera grönt vore helt rätt nu! Du är kvick till handling när du väl bestämt dig. Att fundera mycket över känslomässiga band bakåt i tiden, kanske ända tillbaka till barndomen, kan också bli aktuellt. Du kan uppleva att du behöver ”rensa” i dina energier i hemmet eller med nära familjemedlemmar. Du bygger också självförtroende och styrka nu. Om ett halvår ser du resultatet av det du startar i samband med den här förmörkelsen. En graviditet i familjen kan bli en glädjande nyhet under det kommande halvåret.  Likaså kan en hållbar struktur och nytänkande familjeplan ge dig och din partner, eller om du lever ensam, dig själv, en trygghet under det kommande halvåret. Det kan finnas en internationell ton till det som sker, såsom att du överväger att kalla en plats i utlandet för ditt hem under kommande månader.

Lejonet- Det femte huset

Är det dags för en särskilt rolig fest? Att fira kärlek, barn och/eller kreativa projekt? Eller en härlig resa för att bara njuta och leva gott? Med en nymåne/förmörkelse i det femte huset ligger betoningen på nöjen, glädje och underhållning mer än något annat. Din närmaste familj kommer ge dig mycket glädje. Lejonen styr över det femte huset och det förknippas ofta med flirtande och kärleksaffärer.

Kanske träffar du en ny spännande kärlek dagarna kring nymånen eller kanske sätter du dig ned med en helt fantastiskt kreativ idé för TV, teater eller bokform. Dags att planera för en graviditet? Börja försöka idag! Spela på lotto eller ta en ekonomisk chansning om du kan. Det femte huset är gamblerns hus. Det är också möjligt att du når ut med information om dig själv som ger dig en stund av berömmelse, såsom en tidningsartikel eller intervju på TV eller radio. TV-skärmen, teaterscenen eller You Tube vore ett passande medium. Glädjen lyser igenom och vad du än påbörjar inom 10 dagar kan du se ett resultat av, eller en kulmination av, om cirka ett halvår. Kul! Njut!

Kräftan- Det sjätte huset

Är det dags för en ny diet, en ny hälsosammare livsstil eller bara bättre organisation kring ditt dagliga arbete? Det är mycket möjligt att du startar på nytt inom alla dessa områden dagarna efter nymånen. Du kan inspireras av något eller någon från utlandet. Din hälsa kräver mer rena födoämnen och eventuellt en detox samt en tid för återhämtning. Fram med vitaminburkar och nyttig mat! Alternativt vill du kanske förnya ditt sätt att arbeta eller arbeta mer internationellt. Nu kan chansen komma! Du kan bli väldigt tidseffektiv i ditt arbetsliv nu. Om du vill ha ett nytt arbete ska du söka nu. Besked om en ny anställning kan också meddelas dig. Du har troligen en stor lust att skapa ett helt nytt system för hur du tar hand om dig och hur du utför ditt arbete. Effektivt värre och om cirka ett halvår, kan du troligen njuta av både en friskare kropp och en ny attityd till ditt arbete och dina dagliga plikter.

Tvillingarna- Det sjunde huset

Det är dags för nya tag när det gäller relationer. Både i kärlek och i affärer, faktiskt.

Det sjunde huset är ett starkt socialt hus och att ha goda kontakter åt höger och vänster är något som nymånen/solförmörkelsen i detta hus nu vill att du uppmärksammar. Egenföretagare kan särskilt märka av att det händer saker nu och att nya samarbeten eller kontakter, kanske med utlandet, knyts. Eller behöver avslutas! Syna ditt eget sätt att relatera till andra för en god vägledning för vad du kan ändra på om någon beter sig underligt mot dig. Det vi ger ut, kommer ofta tillbaka. Många nya kontakter och sociala evenemang kan bli aktuella under de kommande 10 dagarna. Att starta ett gemensamt företag med en partner, gifta/förlova sig eller ingå någon form av ny relation på ett socialt plan kan också bli aktuellt inom de kommande 10 dagarna. Du ser resultatet av ditt nystartande inom det kommande halvåret.

Oxen- Det åttonde huset

Känner du en enorm inre kraft? Som om du just rest dig ur ruinerna efter en tuffare tid? Det åttonde huset älskar pånyttfödelse på det psykologiska planet. Det handlar om frågor som har att göra med djupt personliga relationer, trygghet och erfarenheter. Hur du hanterar inre begär och undviker att styras av andras viljor står i fokus nu. Du framstår som väldigt stark och modig. I förhållande till din partner eller andra som du kan tänkas dela pengar med, såsom bank, bidrag, skatteverket, testamentstagare med mera, kan det vara dags att lägga upp en ny plan. Oavsett om du startar ett nytt sparkonto, slår samman din ekonomi med din partner (eller separerar den från din partner) se till att slå ett slag för din egen styrka. Kanske funderar du på att omskola dig och starta en ny yrkesbana. Under de kommande sex månaderna kommer du att se resultatet av det du startar i samband med nymånen. En mycket stark, transformativ nymåne/solförmörkelse med mycket prat om nya livsmöjligheter och konsten att läka dig själv, fysiskt eller psykiskt, och starta om på nytt!

Om du besöker en läkare för problem som du dragits med, kan samtal om ett kirurgiskt ingrepp komma på tal. En ypperlig tid för att göra dig fri från rädslor och fobier och att läka dig själv. Ett behov av frigörelse ligger till grund för dina kommande förändringar. Det åttonde huset är även passionens hus. En hemlig kärleksaffär eller ett möte med någon som känns som en själsfrände kan inledas vid denna nymåne. Möjligheterna till det som sker kan komma från utlandet.

Väduren- Det nionde huset

Det är dags att få fågelperspektiv, eller kanske filosofens perspektiv, på livet. En nymåne/solförmörkelse i det nionde huset älskar självinsikter som känns närmast upplysande. Men här finns också juridik, utland, skrivande, TV-och Radiosändningar samt högre studier. Idag och de kommande 10 dagarna kanske det blir aktuellt att hantera en rättsprocess, skriva ett testamente eller gåvobrev, ansöka till universitet och/eller högskola, planera en utlandsresa eller sätta dig ned för att skriva en bok om alla dina kloka iakttagelser vad gäller livet. Ordet ”Guru” och ”Kunskap” förknippas med det här huset och andlighet och religion ligger nära dina tankar när du tar beslut. Det är möjligt att du helt ömsar skinn när du ändrar dig gällande åsikter om hur DU vill leva. En coach, eller att du coachar andra, kan vara en ny trend som startar i ditt liv nu. Vad du än sätter fart på, kommer att nå sin kulmination och ge dig resultat inom cirka sex månader. Var också försiktig med vad du säger. Det nionde huset är extremt ärligt, vilket i och för sig är bra, dock kan grodorna hoppa ur mun lite väl snabbt.

Fiskarna- Det tionde huset

Från och med nymånen/solförmörkelsen och de kommande 10 dagarna är det fokus på din sociala status och ditt rykte inom din bransch eller ställning i samhället.

Använd den här nymånen till att sprida information om dig, dina kunskaper och för att utveckla nya företagsidéer och samarbeten. Din omvärld ser på dig med gott öga och nyheterna om det du gör och din karriärnisch kan få en otrolig fart som ger dig flera åtråvärda projekt på ditt bord. Eller ett nytt åtråvärt jobb. Nu tittar ”de stora elefanterna” dig: investerare och företagsledare. Du har kanske inte tid för familj och privatliv så mycket just nu. Det står bara KARRIÄR över hela din agenda och du är verkligen i förnyelsetagen när du nu sätter nya spännande mål inför framtiden. Skapa en debatt eller skriv ett inlägg på nätet, det kan nå längre än du tror. Nu kan även en öppning om att undervisa om det du kan, komma till dig. Du har mycket kunskaper som andra gladeligen skulle ta del av.

Om du inte arbetar är det en bra tid för att se över strukturen i ditt liv och skapa nya förutsättningar som bättre gynnar din ekonomi och dina önskemål inför framtiden. Riv och rensa i din livsstruktur, och ersätt den med en ny! Den här solförmörkelsen är färgad av optimism och nya möjligheter. Det ljusnar! Arbeta mot dina nya mål och du kommer kunna se resultatet av dina ansträngningar om ca ett halvårs tid, vid fullmånen i samma tecken.

Vattumannen- Det elfte huset

Det är mail åt höger och vänster, samtal och snigelpost med inbjudningar till olika sociala evenemang! Nätverkande inom dina intresseområden och aktiviteter kopplade till ditt arbete. Nymånen/solförmörkelsen i ditt elfte hus ger dig verkligen fullt upp! Det är som om alla dina kontakter i din Smartphone bestämmer sig för att plinga till på samma gång. Många intressanta förslag och idéer kring samarbeten eller resor med nätverk eller organisationer är på gång. Välj det som känns närmast ditt eget huvudspår.

Din fokus bör vara på andras väl och ve mer än dina egna personliga projekt. Allt gott man ger ut, kommer tillbaka till en. Samarbete betyder framgång nu. Använd dig av teknikens alla möjligheter för att skapa de bästa förutsättningarna för dig och dina mål. Det är också en önskningarnas tid. Drömmar går i uppfyllelse- sätt intentionen att nå dem! Detta är den bästa nymånen för att satsa på dina stora livsdrömmar, särskilt om de berör något som har att göra med resande, utbildning, juridik och nya livsvyer. Skapa en visionboard för att klargöra vad du vill uppnå. Om cirka ett halvår kan du skörda frukterna av dina ansträngningar och ha kommit en rejäl bit på vägen mot dina mål.

Stenbocken- Det tolfte huset

Det är dags för dig att släppa vissa saker. Det är nödvändigt för att komma vidare. Kanske använder du de närmaste 10 dagarna till att dra dig undan omvärlden en stund. För att reflektera och på något sätt landa på ett spirituellt plan. Det tolfte huset förknippas ofta med känslor och upplevelser man håller ifrån den yttre världen. Saker man minns från tidigare eller sådant man inte vill att vem som helst ska veta om. Att inte tvätta sin smutsiga byk så att andra ser, är ett sätt att sammanfatta det hela. Det behöver dock inte vara dåligt, bara högst personligt och känsligt. Du arbetar för att finna förståelse och nå ro och satsar på personlig återhämtning och din inre styrka nu. Förlåtelse och förmågan att gå vidare i livet, och lämna det gamla, är något som du kan tänka särskilt mycket på. Alternativt är det också mycket möjligt att du i hemlighet startar med ett nytt kreativt projekt där en hög chef eller ansvarig tagit dig under sina vingar och säkert lotsar dig framåt. Om du tampats med hälsoproblem kan du också hitta en bra läkare som hjälper dig nu.

Dina möjligheter till inspiration och återhämtning kan få fart genom en självhjälpsbok, en internationell framgångscoach eller lärd person. Vila och återhämta krafterna, bygg styrka och väv in mer glädje i livet. Du kan se resultatet av denna andliga och fysiska nystart utveckla sig under det kommande halvåret.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Fredagstarot 3 december 2021

/

Tarotkort för dagen. Vilket budskap får du?

fre 3 dec 2021

Scrolla ned för rättvända kort och budskap

>>>

>>>

>>>

fred 3 dec 2021

Från vänster:

Drottningen av Mynt:

Här ser vi en drottning som är stark när det gäller både att erbjuda ett fint och tryggt hem till sin familj, samtidigt som hon arbetar och tjänar pengar. Drottningen av Mynt är verkligen kvinnan som fixar ekorrhjulet.

Om du har känt dig dragen till det här kortet är det en symbol för att du lever som Drottningen i Mynt gör. Du tar ansvar för ditt hem, din familj och ser till att pengarna kommer in. Ibland kan balansen mellan arbete och hem och familjeliv komma ur spel och du påminns att ständigt försöka hitta tillbaka till harmonin mellan de bägge.

Idag kan du påminnas om att du behöver ge antingen din familj eller ditt arbete mer tid och uppmärksamhet. Genom att ha behovet av balans i huvudet, fattar du dina klokaste beslut. Om du behöver ta ställning till ett beslut idag ska du minnas det.

Kortet kan också innebära att en klok kvinna med Drottningens förmågor, ger dig goda råd idag. Lyssna till dem!

9 i Svärd:

Kvinnan på kortet sitter upp i sin säng. Hon har troligen inte fått en blund på hela natten. Oro och rädslor väger tung på henne. Om du har valt det här kortet får du budskapet att mycket av nattens oro kanske inte har något med verkligheten att göra. Du kan göra en höna av en fjäder. Om det finns skäl till oro så kanske din rädsla inte står i proportion till det som verkligen är värt att oroa sig för. Din oro eller rädsla hindrar dig från att återhämta dig. Något som du behöver. Kortet antyder att du kan få goda råd eller hjälp av någon annan som kan hjälpa dig att se mer objektivt på situationen. Ta den emot den hjälpen så att du kan bli fri från detta och kan slappna av och hämta igen krafter.

Vagnen:

Du känner styrka och känner dig mer bekväm i att fatta beslut baserat på DINA värderingar och önskningar. Möjligen har du nyligen fattat ett viktigt beslut eller gett dig själv ett löfte.

Nu är du redo att agera i enlighet med de besluten/löftena. Det enda du behöver praktisera nu är disciplin och målmedvetenhet. Att fortsätta agera, varje dag. Det väntar dig utmaningar på vägen. Som alltid när man är redo att klättra upp till nästa platå. Men med hjälp av din beslutsamhet och envishet är din förmåga att lyckas inom ditt räckhåll. Ge inte upp utan fortsätt att arbeta mot dina mål. Det är viktigt att du inte viker dig för vad andra säger eller tycker. Alternativt, antyder kortet en resa med bil och/eller att vistas i lantlig miljö.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00