ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fullmånen och nymånen i februari 2023

/

Månarna som väntar i februari

En fullmåne som kommer med upproriska aspekter och en läkande, mjuk nymåne väntar oss i februari. Här är datum för fullmånen samt nymånen i februari:

5 februari: Fullmåne i Lejonet, grad 17

Lejonet styr över det femte huset där kärleksaffärer och sådant som vi ägna oss åt med den största kärlek finns. Det kan vara våra barn, en hobby som ger oss möjlighet att leva ut våra behov av att sjunga, dansa, skapa eller på något sätt vara kreativ eller artistisk.

En fullmånen äger rum när Solen och månen befinner sig i exakt opposition till varandra. Fullmånar signalerar att något kommer till ett avslut eller vägs ände. Det som startade vid nymånen i samma tecken, ett halvår tidigare, når sitt resultat.

Fullmånen den 5 februari skulle kunna vara en tid då man tar något av Lejonets ämnen på största allvar, fast med en dos uppror tillagd. Uranus kommer befinna sig i en kvadratur till både Solen och månen. Det här säger oss att ett infall eller plötsligt beteende kan röra upp en storm, snarare än göra allt lättare.

Tålamodet kan vara mycket kort gällande en kärleksrelation eller annat som ligger oss nära hjärtat. Det kommer vara ett bra tips att påminna sig själv om att inte agera impulsivt. Det positiva är att man kan vakna till med ett ryck och se på ett helt nytt sätt gällande en situation eller relation. Det leder till klarhet i kärleksrelationer och i samvaro med vänner och våra närmaste. Det finns en stor chans till att ha läkande och omtänksamma relationer. Tala ut om det som känns konstigt, snett eller dåligt. Potentialen för positiv förändring är närvarande vid fullmånen.

20 februari: Nymåne i Fiskarna, grad 1

En nymåne äger rum när Solen och Månen befinner sig på samma gradtal i samma stjärntecken. Nymånar är att se som portaler då nyheter och möjligheter öppnar för nya vägar. Det är en bra tid för att sätta en intention och för att börja en manifestationsresa.

Fiskarnas tecken är det upplysta tecknet, det andliga och läkande tecknet samt det kreativa tecknet. Fiskarna har en underbar fantasi och vackra drömmar, poesi, måleri eller skrivande kan äga rum i samband med en nymåne i Fiskarna. Det är även en vacker tid för att börja en resa för att läka, släppa och gå vidare i livet. Förlåtelseprocesser styrs av Fiskarna, liksom medkänsla och empati. Den intuitiva förmågan förhöjs och vi vågar lita på den inre rösten.

Nymånen den 20 februari kan föra med sig ett avslut på en känslomässig resa. Fiskarnas styr över avslut. Kanske kommer konstaterandet att ”det förgångna har haft sin tid och jag känner mig redo att släppa”, på ett ganska odramatiskt sätt. Vi är redo att gå vidare och känner oss inspirerade inför det nya som väntar. Den totala tilliten till att något nytt och gott väntar, finns där. Det är en vacker och spirituell nymåne som för med sig en förändring som känns hoppfull och bra.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00