ANNONS
PersonuppgifterCookies

De stora förändringar som väntar när Pluto byter tecken

/

Pluto in i Vattumannens tecken

Pluto tar nästa 250 år på sig för att resa ett varv runt hela zodiaken. Pluto stannar lång tid i varje stjärntecken. Pluto är den planet som är med och sätter generationstrender.

När Pluto byter tecken är det med andra ord en stor sak.

Det är precis det som kommer att ske i år. Den 23 mars flyttar Pluto in i Vattumannens tecken efter att ha tillbringat tid i Stenbockens tecken sedan år 2008.

Plutos besök i Vattumannen är endast tillfälligt under 2023. Det är först under 2024 som transformationsplaneten flyttar in i Vattumannen för att stanna där till och med år 2044.

Det som sker under tiden 23 mars- 11 juni 2023, är en försmak av vad som väntar under åren 2024-2044.

Sist som Pluto transiterade Vattumannens tecken var då den Franska Revolutionen ägde rum. Det var också under samma period som det amerikanska frihetskriget ägde rum, vilket ledde fram till att USA blev en självständig stat.

Pluto är planeten som är känd för att riva ned och förstöra.

Ändamålet är inte förödelse, även om det första kan verka så, istället är det pånyttfödelse. När Pluto rivit ned, finns chansen att bygga upp på nytt. Det är där chansen till förbättringar visar sig. Stora uppfinningar eller nya lösningar kan födas. Det som inte har fungerat, kan sorteras bort.

Stenbockens tecken förknippas med ålderdomliga strukturer och makthavare. Pluto styr över maktmissbruk, börsmarknader och låneinstitut men även personlig utveckling och passion.

När Pluto har rest genom Stenbockens tecken- sedan 2008- har vi fått se uppror mot strukturer och beteenden både inom politik och i kungahus. Vi minns Lehman-krisen 2008, Bitcoins födelse och stormningen av Capitolium.

Vad väntar då när Pluto kommer resa genom Vattumannens tecken?

Vattumannen styr över gemenskap, samarbeten, teknik och sociala grupperingar.

När Pluto den 23 mars byter tecken kan det storma på den finansiella marknaden. Vissa astrologer menar att mars 2023 är starten för den största ekonomiska kris som världen någonsin har upplevt. Förändringar i världsekonomin är inte ovanliga när Pluto byter tecken. Börskraschen 2008 ägde rum den 29 september, bara veckor efter att Pluto flyttat in i Stenbockens tecken.

Stora pengar kan byta plats när Pluto byter tecken.

Pluto i Vattumannen kan rita om kartan gällande hur vi använder sociala medier och teknik. Plattformar för kommunikation, kan helt försvinna, för att istället ersättas av nya. Makten som tidigare har funnits i enstaka personer eller styrare, skiftar till att finnas hos de stora massorna. Uppror och sammanslutningar kan spelas ut genom digitala eller tekniska krig mellan nationer. Rymdresor och teknikanvändning för läkande och ersättande av kroppsdelar kommer vi troligen få höra talas om mycket mer under de kommande åren. Sci-fi är ledordet. Hur vi använder smarttelefoner och internet kan snart bli föremål för en förändring. Styrkan i nätverk kommer bli starkare än ensamma styrande. Tankarna på kollektiv och resepooler för ett högre gott kan blir vårt nya sätt att arbeta och leva- för planetens och vår egen överlevnads skull.

Vattumannen representerar ofta genier och tekniknördar. Det kommer bli det nya coola- att ha stenkoll på den snabba utvecklingen gällande innovation och forskning.

Vi kan få se titeln Influencer att genomgå en förändring, från maktposition till tja, en vanlig kugge i hjulet där inte allt cirkulerar kring bara en person, utan snarare om en gemenskap.

Kanske får vi också en ny syn på astrologi och astronomi när Pluto reser genom rymdens och astrologiska Vattumannens tecken? Nya upptäcker kan leda till ny förståelse. Sammanslutningar för intresserade av astrologi, healing och läkeförmåga samt personlig utveckling kan ge oss nya sociala plattformar, som är lika stora eller större, än de jättar vi känner till idag.

Pluto på krispunkten

Pluto kommer i tidsperioder att befinna sig på den så kallade krispunkten, den 29 graden i Stenbocken, under den tid som den har kvar i Stenbocken. Plutoenergin är extra stark på denna grad och något stort triggas. Regeringar, makthavare, sammanslutningar, organisationer, eller länder kan falla under denna tid:

  • 11 februari- 23 mars
  • 11 juni-27 juli
  • 19 december- 20 januari 2024
  • 1 september- 19 november 2024

För alla som är nyfikna på var en stor förändring kan äga rum i livet, se var den 29:e graden i Stenbocken finns i det personliga horoskopet. Stenbocken styrs av ansvarsfulle och strikte Saturnus. Endast seriösa ansträngningar, leder till det resultat man önskar. Om det sker något stort och dramatiskt gällande det området där den 29:e graden finns, kan slarv eller lathet gällande det området, vara den första sak man bör råda bot på för att få koll på situationen. Det första steget mot en ny början är att se den egna rollen i det som sker, istället för att skylla felet på någon annan. Då kan reparationsprocessen starta och en ny uppbyggnad av det livsområdet, äga rum.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00