ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop vecka 49, 2022

/

Planethändelser den 5-11 december 2022

Årshoroskop 2023

Dagens budskap från tarotkorten- ledtrådar till vad som väntar dig idag

På stjärnhimlen vecka 49, 2022:

Tisdag 6 december

Merkurius (Skytten) kvadratur Jupiter (Fiskarna), grad 29

Merkurius in i Stenbocken

De två planeter som styr över kunskap och information möts i en kvadratur. Fokus hamnar på att fördjupa oss i Fiskarnas ämnen. Andlighet, konst, musik, fantasyberättelser, filmer attraherar oss.

Medkänslan, ett annat av Fiskarnas områden, betonas.

Julen är en tid för alla. Det är extra viktigt att minnas de som är ensamma eller på andra sätt lever i utanförskap. Varför inte ge en gåva till välgörenhet för att ge barn, vars föräldrar inte har möjlighet att köpa julklappar, en chans att också få packa upp något fint på julafton?

Tisdagen är en fin dag för att ge av din tid och engagemang till vänner eller de som du kan hjälpa. En så enkel sak som att lyssna på, och se, någon annan, kan vara den största gåva man kan ge.

Merkurius transit genom Stenbocken kommer leda samtal och information till att handla om de styrande, strukturer för vårt samhälle och framtidsplanering. På ett personligt plan kan det vara karriären och våra ambitioner som sätts i fokus.

Torsdag 8 december

Solen (Skytten) opposition Mars (Tvillingarna), grad 16

Fullmåne, Tvillingarna, grad 16

Vad Veckans fullmåne för med sig en chans till avgörande vändpunkt, eller avslut, gällande det som vi startade för ett halvår sedan. Tvillingarnas ämnen är studier, kortare resor, kurser, syskon, grannar och vänner. Sociala medier är också Tvillingarnas domän.

Med Solen i opposition till Mars, och månen i konjunktion till Mars, triggas känslor och kommunikation vid fullmånen. Risken finns för hårda ord eller verbala bråk. Missförstånd, frustration och nyheter kan skapa stress och oro.

På nyheterna kan vi få höra talas om saker som sker i sociala medier, hanterandet av information, teknik eller fakta och som känns upprörande eller oroligt.

Fullmånen och Mars befinner sig dock också i en god aspekt till stabile Saturnus. Säga vad man vill om krävande Saturnus, men dess strukturerade energi kan också bidra med ett lugn eller ordning.

Om du får höra något dagarna kring fullmånen, låt det inte svepa iväg med dig. Om någon är ovanligt kritiskt mot dig, försök att se det från ett annat perspektiv. Finns det någon lärdom du kan ta till dig av saken?

En fullmåne levererar sina nyheter inom 4 dagar, +/- från den dagen den äger rum. Vecka 49 kan därför komma att präglas stort av ett febrilt nyhetsflöde.

Fredag 9 december

Venus (Skytten) kvadratur Jupiter (Fiskarna), grad 29

Denna fredag väntar en snäll och generös känsla. Jupiter förstorar Venus lust för guldkant på tillvaron, pengar kärlek och harmoni. Risken finns att man känner sig så stor i hjärtat att man är beredd att ge allt man har, till någon annan. Det är härligt att ge men håll i dig så att du inte spenderar hela decembers budget.

Lördag 10 december

Venus in i Stenbocken

Stenbocken styr över traditioner och gamla sedvanor. Romantiken präglas av ett konservativt sätt. En vacker bukett med rosor och en handskriven lapp är vackert. Gentlemannabeteende likaså.

Vackra upplevelser, i kärlek eller socialt liv, kan äga rum på slott, herrgårdar eller platser med gamla anor och mycket historia. Julbord och firanden kan äga rum byggnader av glas och sten, Stenbockens material.

För Stenbocken själv är detta en underbar tid då kärlek och omtanke serveras som på silverfat. Stenbockens kärlekspartner agerar på ett sätt som är helt på Stenbockens egna villkor. Allt för att Stenbocken ska känna sig uppskattad och älskad. När Venus reser genom det egna stjärntecknet, är det en klassisk tid för att finna kärleken, om man är singel.

Venus stannar i Stenbockens tecken till den 3 januari.

I nästa vecka kommer jag att publicera kärlekshoroskopet för hur Venus i Stenbocken påverkar stjärntecknens kärleksliv.

Jag önskar er alla en vacker kommande vecka!

Kramar

Helena

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00