ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop, vecka 45, 2022

/

Planethändelser 7-13 november, 2022

Affirmationer för lugn och trygghetskänsla- upprepa varje dag

Mars retrograd i Tvillingarna- vad det innebär

Horoskop: Mars retrograd i Tvillingarna- så påverkas stjärntecknen

Förmörkelsesäsongen pågår- det här kan du förvänta dig vid förmörkelserna i oktober och november och så här hanterar du dem bäst

Flerveckorshoroskop 24 oktober- 13 november

Kärlekshoroskop 23 oktober- 16 november

På stjärnhimlen vecka 45, 2022:

Måndag 7 november

Venus (Skorpionen) kvadratur Saturnus (Vattumannen), grad 19

Veckan startar med en energi som kan leda till att man når en avgörande punkt i kärlekslivet. Saturnus kräver alltid struktur, planer och någon slags disciplin att hänga upp sig på. Saturnus bjuder ofta på motstånd eller avsaknad av något.

När Saturnus och Venus bildar en kvadratur till varandra kan ett problem eller behov av ett nytt sätt att ta sig an relationen, bli uppenbar. Med bägge planeter aktiverade av månförmörkelsen, kommer kärlek att spela en viktig roll under veckan. Nyheter och hemligheter som kommer fram i ljuset kan tillfälligt sätta lugnet ur spel.

Det är klokt att låta månförmörkelsen blåsa över, innan man fattar några avgörande beslut i relationer. En anledning kan vara att det kan vara svårt att få grepp om nyheter eller budskap som kommer fram.

Tisdag 8 november

Total månförmörkelse, Oxen, grad 16

Jag har fått mail och frågor om den kommande förmörkelsen. Den sista förmörkelsen under 2022. Oron dyker troligen upp kring det faktum att förmörkelsens oförutsägbara natur, fördubblas av att den äger rum i konjunktion till Uranus. Det kan bidra till att upplevelsen vid tiden för förmörkelsen kan upplevas som mer ”vild” än vanligt.

Det är sant att förmörkelser, och Uranus, har ett sätt att chocka oss. Sådant vi inte kände till, dyker plötsligt upp. Vi kan tvingas att agera gällande sådant som vi hade känt oss mer bekväma i att skjuta på framtiden ytterligare ett tag.

Samtidigt, den kommande förmörkelsen är en norra noden-förmörkelsen. Den äger rum i närhet till det som symboliserar vår karmiska utveckling. Vår tursamma väg framåt för det öde som ligger för oss. Det finns chanser till stora och vackra, nystarter.

En förmörkelses energi bidrar till att hålla oss på rätt kurs. Om vi har levt i ovisshet om en ohållbar situation i en relation eller gällande vårt arbete, får vi reda på sanningen. Då kan vi agera och hamna på rätt spår igen.

Månförmörkelsen sammanfaller med en fullmåne. Den för med sig ett avslut, en avgörande vändpunkt och en kulmination. Med ett enormt starkt fokus på de fasta stjärntecknen är det som att se kraften i en vulkan byggas upp. All eld och glödande lava, behöver få släppas loss i en explosion. Det finns inget sätt att hålla tillbaka det som underjorden dolt.

Oxen och Skorpionens tecken är aktiva vilket sätter fokus på ekonomi, bankväsendet och aktiemarknaden. Den undre världen, där hemligheter, maktmissbruk och de starkaste av känslor lever- det är där det börjar sippra ut. De nyheter som kommer fram kan handla om kärlek och pengar. Om korruption.

Det kan få jorden att skaka. Rent fysiskt är det en månförmörkelse som kan leda till att vi får höra nyheter om jordbävningar eller problem kring olja och vatten. Förändringar kring räntor, det ekonomiska läget och hanterandet av jordens tillgångar kan blåsa upp till en storm.

Uppror och bråk kan ta fart som ett gensvar på att information om maktmissbruk eller för att belysa det kollektiva behovet av att rasera ålderdomliga styrarstrukturer, till förmån för bildandet av en ny värld. Det kan leda till en viktig transformationsprocess.

Vägen genom drama och chock leder mot en ny början.

Det kan vara svårt att tyda all information som kommer fram. Mars i informationstecknet, Merkurius, reser bakåt. Planetens vanliga snabbhet, är inte alls densamma. Neptunus kan bidra till att information känns suddig eller oklar.

Hur ska man bäst hantera det som sker?

Förmörkelser bidrar med en energi där man överraskas. Det går inte att förutsäga exakt vad som ska hända, bara att de astrala aspekterna pekar mot att nyheter kommer fram i ljuset. Dessa nyheter kan beröra en relation, kärlek, pengar och ägande.

Det bästa tipset är att försöka stå lugnt när det blåser omkring och oväntade nyheter dyker upp. Månförmörkelser levererar sina nyheter på ett mycket intensivt sätt. Energin blåser över snabbare än en solförmörkelse, som arbetar med oss under kommande månader. Månförmörkelsens nyheter påminner om att dra av ett plåster som sitter hårt fastklistrat. Det kan göra ont men när det väl är borta, är vägen till läkning igång.

Håll schemat öppet. Var beredd att agera flexibelt och avvakta med hastiga beslut. Det kan krävas lite tid för att anpassa sig efter det nya.

Det är inte alla förmörkelser som påverkar en lika starkt. När man ser tillbaka representerar förmörkelser viktiga vändpunkter i livet. De där som fick en att växa och våga följa den väg man är menad att vandra. Om inga natala planeter berörs av förmörkelsen kanske du märker att världen omkring dig tycks stressad eller spänd, medan du står lugnt och betraktar saken utifrån. Kanske påverkas ditt liv, för att du hastigt behöver hjälpa någon som går igenom en tuff tid.

Om förmörkelsen äger rum i ditt femte eller sjunde hus, kan det vara ett tecken på att ditt kärleksliv påverkas av månförmörkelsen.

Det är i tider som dessa som det verkligen är värt att ta fram sitt födelsehoroskop och notera vilka planeter som aktiveras. Genom att se om det är några av planeterna som styr, exempelvis, kärlekslivet, som hamnar i kontakt med förmörkelsen, är det också ett tecken på att relationen kan förändras.

Bästa rådet är, återigen, att hålla schemat öppet så att man kan agera flexibelt om så behövs. Det kan underlätta att ha så lite som möjligt inplanerat dagarna kring förmörkelsen om man hastigt behöver finnas där för en vän, eller ta hand om ett projekt på arbetet som plötsligt gick överstyr.

Onsdag 9 november

Merkurius (Skorpionen) opposition Uranus (Oxen), grad 17

Solen (Skorpionen) opposition Uranus (Oxen), grad 17

Det kan upplevas som att det som månförmörkelsen triggade på tisdagen, når sin maxpunkt under onsdagen. En stund av ensamhet, för att samla tankar och börja fundera ut en strategi, kan vara på sin plats.

Det kanske inte är möjligt att greppa eller förstå allting. Nyheter och information kan totalt ha överraskat dig. Lägg ingen skuld på dig själv. Det som sker vid en förmörkelse, är utom din kontroll. Du hade inte kunnat veta. Sanningen var dold för dig, men nu är den ute i ljuset. Att acceptera det gör att tiden för att börja resan framåt, går fortare. Det kan kräva tid för att hitta balansen igen. Men, möjligheten ligger där. Påminn dig om det om det stormar. Sträck ut en hjälpande hand, om du har möjligheten att stödja någon i en turbulent tid.

Torsdag 10 november

Merkurius (Skorpionen) kvadratur Saturnus (Vattumannen), grad 19

Venus (Skorpionen) trigon Neptunus (Fiskarna), grad 23

Du fixar det här- smart strategi och en ny struktur ger dig något att ta fasta på.

Du kan komma på ett sätt att lägga upp en ny plan för pengar, ekonomi och ägande. Sök svaren på de frågor du behöver reda ut, och du skall finna. Detta kan vara lättast att göra i ensamhet. Då kan du tona in på vad det är som känns bäst för dig. Vad som passar din personliga utvecklingsfas just nu. Långsamt men tryggt och säkert, tar du dig fram. Ett steg i taget.

Ser du kärleksvibben som Venus och Neptunus bjuder på? När du som mest behöver det kommer kärlek, omtänksamhet och värmen du behöver. Det kan ge en starkare känsla och band till din partner eller en trygghet i att veta att du har personer runt omkring dig som verkligen sluter upp.

Ta chansen att fira kärleken idag. Sänd tacksamhet för de du har. Livets välsignelser.

Fredagen 11 november

Solen (Skorpionen) kvadratur Saturnus (Vattumannen), grad 19

Stärkt av gårdagens fina Venus/Neptunus-energi kan du känna dig motiverad att kavla upp ärmarna och ”göra det som krävs”. Det kan kännas som att en förändring kommer kräva tid och rejäla krafttag för att du ska få ordning och hitta balans, men du är redo att ta dig an utmaningarna. Du har kämparanda idag. Kanske har du tagit på dig ett utökat ansvar, på något sätt, innan veckan är slut.

Lördagen 12 november

Merkurius (Skorpionen) trigon Neptunus (Fiskarna), grad 23

Så kommer den igen, den där lättare och mer glada vibrationen. Ditt sätt att uttrycka dig är attraktivt och fyndigt. Du gör ett avtryck idag. Det är nästan något övernaturligt över den energi som du bidrar med idag. Du kan ta någon med storm idag. Filmiskt och oförglömligt.

I kärlekslivet är detta fantastiskt. Imorgon blir det ännu bättre.

Söndagen 13 november

Venus (Skorpionen) sextil Pluto (Stenbocken), grad 26

Känslan när man gått igenom en prövning tillsammans, kanske balanserat på gränsen mellan ett avslut eller en gemensam väg framåt, och sedan inser att man är starka nog att satsa vidare på varandra igen.

Den känslan kan leda till starkare band, en fördjupad relation och beslut att ta nya steg mot att dela ännu mer tillsammans.

Wow, vilket sätt att avsluta veckan!

Efter utmaningar kommer stjärnhimlen med glittret av nya möjligheter. Håll det i minnet om det stormar i början av veckan. Det blir alltid ljusare när dammet lägger sig. Den norra noden visar nya vägar framåt. Venus och Pluto ger oss en väg till välsignad förändring.

Jag önskar er alla en vacker vecka full av nya möjligheter.

Kramar

Helena

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00