ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mars retrograd i Tvillingarna- vad det innebär

/

Mars retrograd oktober 2022-januari 2023

HOROSKOP: HÄR kan du läsa om hur stjärntecknen påverkas av Mars retrograd

Planeten Mars befinner sig retrograd en gång cirka var 26:e månad. Från jorden ser det ut som att planeten rör sig baklänges. Det är bara en synvilla.

Astrologiskt påverkas vi mer av Mars retrograd, än exempelvis Pluto, då Mars är en av de personliga planeterna. De övriga personliga planeterna är Solen, Måne, Merkurius och Venus. Vi känner personligen av det mer när någon av dessa planeter bildar aspekter eller befinner sig retrograd.

Vi befinner oss nu i skuggfasen innan Mars retrograd. Den faktiska retrograda perioden spänner under tiden 30 oktober- 12 januari 2023.

Mars befinner sig i Tvillingarnas tecken och det är där som planeten också kommer backa under den retrograda perioden.

Vad betyder det?

Mars är planeten som ger oss driv och motivation. Tvillingarna styr över kommunikation i alla dess former. Det skrivna och det talade ordet styrs av Tvillingarna.

När Mars energi blir lägre påverkas vår förmåga att kommunicera. Mars är känd för aggressivitet och som krigförare.

Ordens krig och motsättningar i åsikter kan få stort utrymme under tidens om Mars backar. Vi har inte riktigt grepp om vad vi säger, hur vi säger det eller kanske läser in mer i en konversation, än vad som verkligen sägs.

Det kan bli rörigt och svårare att kommunicera. Osämja och pajkastning kan bli resultatet om vi inte försöker hitta andra sätt att nå ut till andra. Andra sätt, andra ord, andra konstellationer för möten med vänner och bekanta, kan behövas.

Mars kommer befinna sig i en kvadratur till Neptunus under större delen av oktober och november. Det kan bidra med en väldigt förvirrad känsla. Fantasier och visioner- vad är det som är fakta och verklighet i det som sägs egentligen?

Samtidigt bidrar kvadraturen med gåvan att tona in på sin magkänsla och att visa medkänsla för varandra.

Tvillingarnas styrare är Merkurius. Vi har precis kommit ut genom en Merkurius retrograd period men i mellandagarna i december väntar ännu en retrograd. Slutet på året kan det kännas som kommunikation är extra svår.

Det är en bra tid för att lägga in kraft på att hitta andra sätt att lösa konflikter eller nå fram till varandra. Det som inte fungerade förr, behöver en ny lösning.

Fullmånen den 8 december äger rum Tvillingarna och i konjunktion med Mars retrograd. Fullmånar för med sig avslut och kulmination. Känslorna brukar vara lite extra stora. Fullmånen är speciell då den triggar Mars retrograd.

Vid decembers fullmåne kan missförstånd, frustration kring kommunikation och fakta skapa stress och oro. Globalt kan vi få se stora nyheter som rör sociala medier, teknik eller kommunikation.

Genom att se efter var i horoskopet som Mars i Tvillingarna, grad 8-26, befinner sig, kan man få en föraning om hur man kommer att påverkas personligen av retrograden.

Tittar ni?

HÄR kan ni läsa horoskopen för Mars retrograd.

Kramar

Helena

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@helenashoroskop
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00