ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

EFT- vad är det?

/

Emotional Freedom Technique

Kära läsare,

I veckan nämnde jag att jag använder mig av EFT för att må bättre. EFT står för Emotional Freedom Technique. Det är en slags akupunktur, utan nålar. Jag antar att det då blir mer av akupressur. Man knackar helt enkelt på vissa punkter på kroppen för att släppa på spänningar.

Jag använder EFT i kombination med andra liknande varianter, för att släppa energier som håller mig kvar. Det ger snabb effekt och är mycket hjälpsamt.

Hur snabbt?

Om något oroar mig kan jag ta ner oron inom minuter. Det viktiga är att hitta exakt VAD det är som problemet. Jag vill minnas att jag hörde att EFT använts direkt innan boarding av flygplan. Personer som haft enorm flygrädsla, gick sedan på planet.

Jag kan jämför det med att bli bedövad. Man minns oron, men den berör inte lika mycket. I vissa fall, inte alls, längre.

Jag har inte gått någon kurs utan endast läst och lärt om det online. Ändå hjälper det mig fantastiskt bra. Jag har tittat mest på You Tube-videor och läst på engelska sidor.

Jag hittade en svenska sidan om EFT som kan ge en introduktion för den som är nyfiken. Jag länkade till den igår. En läsare skrev sedan och gjorde mig uppmärksam på att en länk där ledde till en suspekt sida. Därför tog jag bort länken. För den som är intresserad råder jag därför att googla efter ”EFT”, ”Tapping” eller ”Knackning”.

Exempel på vad man kan använda den till:

Hantera ångest, oro, rädsla, dåligt självförtroende eller stress. Negativa känslor- ut och bort!

För mig fungerar det väldigt effektivt när jag har hamnat i en spiral av tankar som inte leder mig vidare. Då tar jag till EFT.

Vår inre förmåga är så otroligt mycket starkare än vi tror. Vi är så mycket starkare och kapabla än vi tror. Det är min ärliga åsikt. Därför kan vi också hjälpa oss själva och läka oss mer än vi tror. Med ganska enkla medel faktiskt.

Jag påminner mig alltid om att man alltid har ett val; att hoppa av den negativa tanken och välja en positiv istället. Att välja att låta det mod som finns inom oss alla, att skina starkt.

Någon annan som använder EFT?

Jag skriver också om EFT samt de andra tekniker jag använder i Happytown.

Jag önskar er alla en fortsatt fin torsdag!

Kramar

Helena

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00