ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Merkurius retrograd i Vågen och Jungfrun (Stormperiodens datum)

/

Hur livet påverkas av att kommunikationsplaneten backar genom Vågen och Jungfruns stjärntecken

Dagens horoskop

Dagens budskap från tarotkorten-ledtrådar till vad som väntar dig idag

Kära läsare,

Igår skrev jag om Merkurius skugga samt kommande retrograd. Här kommer lite mer information kring vad det innebär för oss.

Merkurius kommer börja backa på grad 9 i Vågens tecken. Skuggperioden startar när Merkurius befinner sig på samma gradtal som där den senare kommer att vända framåt på, d v s grad 24 i Jungfrun. Merkurius befann sig på grad 24 i Jungfrun den 20 augusti och inledde därmed den pågående skuggperioden.

Många känner av Merkurius retrograd som starkast under vad som kallas för storm perioden. Det är en tid då Merkurius rör sig som allra långsammast. Dessa tidpunkter sammanfaller med starten samt avslutet av retrograden.

Datum för storm perioden: 

2-16 september

28 september- 7 oktober

Merkurius retrograd i Vågen

Merkurius inleder sin retrograd i lufttecknet Vågen. Detta tecken styr över relation i kärlek och arbete men även i socialt liv och umgänge med våra närmaste. Relationer kan hamna i vårt fokus.

De kan kännas mer krävande. Vår partner kan tyckas full av brister eller fel. Vår förmåga att kommunicera med våra närmaste kan kännas svår. Retrograden är en chans att se över relationerna vi har. Genom att betrakta dem och utvärdera dem, och sedan göra förändringar efter retrograden, finns möjligheter att gå framåt tillsammans.

Vågen styr över diplomati och balans. Däri igår att det ska vara rättvist mellan parter. Det kan bli uppenbart hur obalanserat det har varit i en relation och att det är dags att göra en förändring. Risken finns annars att känslan i relationen förbittras och går mot ett avslut.

Det är klokt att låta retrograden avslutas innan man tar avgörande beslut. Se tiden då Merkurius backar som en tid att notera läget. Agera när Merkurius rör sig snabbt framåt igen och tanke- samt beslutsförmåga har återgått till sitt normala.

Merkurius retrograd i Jungfrun

Merkurius backar tillbaka in i Jungfrun den 23 september. Jungfrun styr över de små detaljerna vi behöver ha koll på dagligen: uppgifter på jobbet, i hemmet och planering för att uppfylla vårt ansvar. Jungfrun styr över det sjätte huset. Nerverna kan prövas när Merkurius backar i Jungfrun. Vi kan känna oss otillräckliga för att vi inte hinner med. Vi kan ha tagit på oss för mycket som vi inte orkar eller har tiden för att genomföra, vilket får oss att stressa för mycket. Lärdomen under den tid som Merkurius backar i Jungfrun är att se över våra rutiner när det gäller att ta på oss ansvar. Var går gränsen för för mycket i våra liv? När sätter vi ned foten och säger ”Nej, det inkräktar på mitt behov av vila och återhämtning”?

Merkurius retrograd i Jungfrun kan bjuda på kloka insikter som gör att vi bättre kan hantera tid, arbete och vila. Det är en bra tid för att avsluta projekt eller uppdrag som började innan retrograden och som behöver bli helt klara innan man kan gå vidare och ta på sig något nytt.

För en del kommer chansen att återgå till ett tidigare arbete eller gymklubb eller personlig tränare.

Merkurius retrograd kommer backa över den 29:e graden när den återvänder in i Jungfrun den 23-24 september. Denna punkt kallas för krispunkten. Just dessa dagar kan vi känna oss mer stressade eller oroade över hur vi ska hinna eller orka. Hälsofrågor eller prestationskrav kan bli extra närvarande.

När Merkurius vänder framåt den 2 oktober, sker det på grad 24 i Jungfrun. Mitt emot, i opposition, befinner sig Neptunus i Fiskarna. Återigen påminns vi om vikten av vila och återhämtning vid den tiden. Neptunus och Fiskarna styr över avslut och läkning. Fiskarna styr över vaccin, läkemedel, vatten och flytande vätskor. Problem med vatten eller effekter av medicin kan utmana oss.

För er som vill dyka djupa in i hur Merkurius retrograd i Vågen och Jungfrun kommer påverka er: ta fram ert personliga horoskop och se vilka livsområden/hus som berörs.

Särskilda datum jag har noterat:

Söndag den 18 september:Merkurius retrograd opposition Jupiter. Att hålla balansen blir extra viktigt för att inte tappa kontrollen i relationer.

Fredag 23 september:Solen konjunktion Merkurius retrograd. En möjlighet att starta något eller få en ny idé. Något från det förflutna kan vara det som bjuder på en chans att fokusera på något nytt.

Tisdag 27 september:Merkurius retrograd konjunktion Venus samt Merkurius retrograd trigon Pluto. Ett nytt sätt att kommunicera kring arbete och hälsa. Möjlighet att återknyta till personer från det förflutna. Aspekten till Pluto hjälper oss att finna en balans och utvärdera orättvisor. Vi kan syna en lögn.

För att hålla koll på dina stjärnorna och planera, missa inte mina vackra mallar för din astrologiska planering samt koll på ditt astrologiska DNA.

Jag önskar er alla en fortsatt underbar onsdag! (Känner ni de positiva vibbarna från Mars/Jupiter-sextilen? Tur, framgång, snabb och positiv händelseutveckling! Aspekten är exakt imorgon men känns av redan nu.)

Kramar

Helena

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00