ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jupiters tur 2022 och 2023

/

Jupiter i Fiskarna, Väduren och Oxen

Jupiters tur och möjligheter under det kommande året 

Något av det roligaste med astrologi är möjligheten att använda planettabeller för att se vad som väntar. Jag tycker om att följa planeterna som drar upp de stora trenderna. Jag tycker de brukar stämma särskilt bra. Jupiter är min favoritplanet. Det är en planet som signalerar optimism och möjligheter.

Efter en titt in i planettabellerna för det kommande året så ser Jupiters vistelse i stjärntecknen ut så här:

  • Jupiter befinner sig sedan den 11 maj 2022 i Vädurens tecken.
  • Den 28 oktober- 20 december 2022 återvänder Jupiter till Fiskarnas tecken.
  • Den 20 december 2022- 16 maj 2023 reser Jupiter i Vädurens tecken igen.
  • 16 maj 2023- 26 maj 2024- Jupiter i Oxens tecken

Att ha Jupiter på besök i sitt första hus anses som en särskilt tursam tid i livet. Det första huset kallas för horoskopets hjärta och det är utifrån de personliga önskningarna som man kan skapa det man vill när man har Jupiter vid sin sida. Tricket här är inte satsa på för mycket utan att välja 1-3 stora ting man vill inleda.

Många gånger för en Jupitertransit i det första huset med sig en nystart såsom att man får barn, gifter sig, startar eget eller på annat sätt inleder ett nytt livskapitel. Det är händelser som markerar livets stora vändningar och händelser.

Under det kommande året är det Fiskarna, Väduren och Oxen som får ta del av Jupiters tur och expansionsmöjligheter i det första huset. Vid de tiderna som jag noterade ovan.

Alla de andra stjärntecknen får också ta del av Jupiters tur, på olika sätt, beroende av var i horoskopet som Jupiter transiterar.

Jag vet att många redan nu är nyfikna på året som väntar. I vanlig ordning kommer jag att publicera ett årshoroskop mot årets slut men jag tänkte ta tillfället i akt att under sommaren skriva något om vad Jupiters tur under 2022/2023 kommer innebära för de tolv stjärntecknen. Håll utkik här på bloggen- i takt med att jag lägger upp turhorskopen hittar du dem HÄR :-)

Tills dess, här är vad Jupiter i de tre olika stjärntecknen, generellt gynnar:

Jupiter i Fiskarna

Detta är det sista stjärntecknen i zodiaken. Det är i det tolfte huset man summerar och sammanfattar alla de tidigare husens erfarenheter. Det är därför ingen slump att huset är förknippat med klokhet och livserfarenhet. Baserad på det man har lärt sig har man nått ett högre plan av förståelse, medkänsla och spiritualitet. När Jupiter reser genom Fiskarna kan andlighet, meditation och inre utveckling växa. Läkningen på ett inre plan kan ta fart då man väljer att fokusera på att reda ut konflikter, förlåta oförrätter eller helt enkelt bestämmer sig för att gå vidare och lämna det som varit. Även fysisk läkning och sjukvård är förknippad med Fiskarna.

Fiskarnas kreativa förmågor är vida kända. Jupiters förkärlek för berättelser och kunskap kan få ett vackert utlopp i form av andliga berättelser, böcker, sagor och fantasyfilmer som sprider sig över världen.  Medkänsla och andlighet är ett stort tema på en global nivå.

Jupiter i Väduren

Väduren är det första stjärntecknet i zodiaken. Det kommer med en kraft av nystart, mod och initiativ. Väduren är krigarens tecken. Agerandet är snabbt och tålamodsfattigt. Jupiter och Väduren ger tur till företagssatsningar och alla former av personligen viktiga projekt. Det första huset handlar om ”mig, mitt och mina”. Beroende på var i horoskopet man har Väduren så kommer man att få en kraft med sig att kämpa och agera i eget intresse, avseende det som huset styr över. Den största utmaningen är att inte snubbla iväg för snabbt. Väduren styr över muskler, träning, personliga kroppsliga utmaningar, tävlingar, militärens värld, konflikthantering och egenföretagande. Det ligger onekligen en kämparanda kring Jupiter i Väduren.

Jupiter i Oxen

I den lugnare Oxens tecken blir tempot lite långsammare. Nu handlar det om att i sakta mak planera för att få så god avkastning som möjligt gällande det man satsar på. Jupiter i Oxen kommer gynna fokus på ekonomi, värde på mark och fastigheter, världens jord och naturens tillgångar. Vår tillgångar kan också sägas innebära våra personliga åsikter och värderingar, användandet av vår talang. Har du en kunskap som älskar? Med Jupiter i Oxen kan du få chansen att få större utdelning av din kunskap. Oxen styr över sådant man kan unna sig när man har arbetat hårt- god mat, bekvämt boende, vackert odlade trädgårdar och marker. Grödor och kryddor. Lite lyx efter hårt arbete.

Mer om vad Jupiter i Fiskarna, Väduren och Oxen innebär för de olika stjärntecknen följer här på bloggen.

Kramar

Helena

PS Vill du också lära dig mer om hur du kan se in i framtiden med stjärnorna?

Missa inte min nya Astro-bok som visar dig hur du kan använda Jupiter, Saturnus, måncykler och förmörkelserna för att tyda ditt planethändelser i ditt personliga horoskop.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00