ANNONS
PersonuppgifterCookies

Förmörkelser- vad du kan förvänta dig

/

Det mest dramatiska stjärnhimlen kan bjuda på

Kära läsare,

Vi går mot den första av två förmörkelser. Den äger rum i Oxens tecken på Valborgsmässoafton, den 30 april.

De allra flesta som är intresserade av astrologi håller koll på förmörkelserna. De visar var snabba vändningar är att vänta i livet. En del räds dem, andra gör sig redo för att sitta still och åka med i de vågor som kommer svepa fram.

Det bästa sättet att hantera förmörkelser är just att följa med i det flödet som uppstår. Det går inte att toppa händelserna, det som sker är oftast helt utanför vår kontroll.

Förmörkelser kan mycket väl kallas för det mest dramatiska som stjärnhimlen kan hitta på.

Förmörkelser är menade att öka takten gällande det livsområde som den berör. Ofta får vi nyheter och information som tycks dyka upp som en blixt från klar himmel. Sådant som dolts från oss kan komma fram i ljuset. Fakta som vi inte kände till, men som varit aktivt i bakgrunden, blir plötsligt känd och uppenbar. Detta kan särskilt vara fallet då det gäller hälsa.

Det är inte alla förmörkelser som påverkar oss lika starkt. När en förmörkelse äger rum i aspekt till Solen eller de natala planterna, är när upplevelsen kan bli extra kraftig. En förmörkelse i opposition till ascendenten kan också påverka den personliga hälsan. Då är det bra att ta det lite extra hand om sig eller inte utsätta sig för extra stress och press.

Det finns två typer av förmörkelser: solförmörkelser och månförmörkelser. Solförmörkelser är som en otroligt stark nymåne och erbjuder en ny början. Det kan ske hastigt och kännas roligt och lite läskigt på samma gång. Solförmörkelsernas kraft startar då den äger rum men livet kan fortsätta utvecklas i linje med den, under månaderna som följer.

En månförmörkelse innebär ett avslut. Beskedet levereras ofta några dagar inom det datum då månförmörkelsen äger rum. Sedan blåser energin förbi. Budskapet har levererats och är överspelat.

Solförmörkelsen den 30 april är en mycket positiv förmörkelse. Venus och Jupiter, som oftast kallas för den lilla och stora lyckan, befinner sig i en konjunktion. Venus befinner sig i en sextil till Pluto. Merkurius skapar en god aspekt till Pluto.

Överraskande utveckling- absolut! Men det väntar goda ting. En ny, fräsch början. Det finns mycket harmoni och balans kring förmörkelsens budskap.

Oxens tecken styr över våra pengar, våra värderingar, vår talang och hur vi förvaltar våra tillgångar. En ny start väntar avseende de här områdena.

Beroende på var i det personliga horoskopet som solförmörkelsen på grad 10 i Oxen äger rum, aktiverar den olika livsområden för de olika stjärntecknen.

Tips för att hantera förmörkelser:

  • Det kan kännas som om tiden ökar i takt. Det du kanske hade planerat att göra längre fram i tiden, kan plötsligt bli aktuellt NU. Följ flödet och häng med! Du har potentialen och styrkan att klara den nya befordran, uppbrottet, vänskapssveket eller uppsägningen. Det leder dig mot nya, bättre ting.
  • Sanningen kommer fram. Universums mening är att visa dig sanningen, helt ocensurerat. För att du ska ha valmöjligheten att lämna det som inte är bra. Ett klassiskt exempel är när en otrohetsaffär kommer fram i ljuset. Eller när du får veta att en vän talat illa om dig bakom din rygg. Det är inga roliga historier att få höra talas om men du ges i alla fall möjligheten att lämna taskiga personer bakom dig.
  • Med tanke på det drama som kan drabba omvärlden, är det klokast att inte ta egna initiativ till nya steg. Följ hellre bara med i det som sker. Världen brukar vara lite extra skakig vid förmörkelser.
  • Håll gärna schemat öppet dagarna runt en förmörkelse.
  • Vänner, syskon, partners eller chefer kan gå igenom dramatiska tider och behöva ditt stöd. Även om ditt liv är förskonat från en förmörkelse så kan den ändå påverka dig genom att andra snabbt och oväntat kan behöva din hjälp eller stöd.
  • Ibland förmörkas personer ut ur våra liv. Vid månförmörkelser, som styr det kvinnliga, kan en kvinna försvinna ur livet. Vid solförmörkelser, en man. Det behöver inte vara så tragiskt som ett dödsfall utan kan exempelvis bero på att personen flyttar till en annan ort, byter arbete eller slutar gå på en utbildning där du också studerar. Detta sammantaget gör att du ser mindre av honom eller henne och på sätt ”försvinner” hen ur ditt liv.
  • Bestäm dig inte för snabbt om en förmörkelse är ”bra” eller ”dålig”. Många gånger är förmörkelser välsignelser i förklädnad. Det kan kännas dramatiskt och ”som om man bara vill backa bandet”. Men det går väldigt sällan. Endast de riktiga starka relationerna, överlever. Även om det första man vill i tider av chock, är att arbeta för att vinna tillbaka en otrogen kärlekspartnerm, brukar det i praktiken inte bli så. Är relationen svag, riskerar de att avslutas snabbt och oväntat.
  • Förmörkelser är definitiva och i takt med att tiden går brukar man alltmer finna sig tillrätta i den nya väg som förmörkelsen visat. Det är trots allt bättre, det nya.
  • Förmörkelser är oftast de stunder i livet som man, när man ser tillbaka, markerar viktiga vändningar i livet. Det är som att vända blad, i livet. Något tar slut. En ny väg visar sig.
4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00