ANNONS
PersonuppgifterCookies

Stort årshoroskop 2022

/

Det här väntar alla stjärntecken under 2022

Anmäl dig till mitt astrologiska veckobrev och ha alltid koll på planethändelserna!

TIPS för läsning av årshoroskop: läs för både ditt soltecken samt ditt ascendenttecken. HÄR visar jag dig hur du tar reda på ditt ascendenttecken och personligt horoskop.

Väduren 21/3- 20/4

Årshoroskop 2022

Det är glädjande att din hälsa och din energi har förbättrats de senaste åren. Under 2022 väntar ytterligare positiva energier. Jupiter, turplaneten, kommer att besöka ditt stjärntecken från och med den 11 maj- 28 oktober.  Planeten kommer att backa tillbaka till tolfte hus den 28 oktober och sedan flytta in i där igen den 20 december.

Inledningsvis besöker dock Jupiter ditt tolfte hus för återhämtning, läkande och avslut.

Året 2022 kan därför sägas ge dig positiva möjligheter gällande både din återhämtning och förberedelser för nya kliv i livet, och just det nämnda, en chans att starta ett nytt 12-årigt livskapitel. Under perioden 29 december 2021- 11 maj 2022 riktar du troligen din uppmärksamhet inåt. En vis person eller hjälpande person kan komma in som en räddare i nöden och erbjuda dig nya livsmöjligheter.

Jupiter är planeten som är associerad med utland, livsäventyr, tur, resor, högre utbildning, framgång och lyckosamma satsningar. Att få besöka av Jupiter i sitt första hus, det egna stjärntecknet, är som att ha turens planet i horoskopets hjärta. Du får fritt antal önskningar för hur du vill planera upp ditt liv för de kommande 12 åren.

Jupiters besök i ditt tolfte hus sker bara en gång vart 12:e år. Använd dig av tiden december 2021- maj 2022 för att avsluta det som du känner ska stanna i det förflutna och sikta på att ta nya kliv i livet, när Jupiter besöker ditt eget stjärntecken.

Juridiska ärenden, studier på universitet och spirituella insikter för med sig mycket flöde och tur för dig under året.

Din styrare mars kommer tillbringa en särskilt lång period i ditt tredje hus för kommunikation under hösten 2022. Det är en utmärkt tid för att satsa på att skriva, studera (på alla nivåer), genomföra kortare resor eller på annat sätt ta del av kunskap genom tal och skrift. Läs, lyssna till föreläsningar och skriva av dig tankar och kunskap. Kanske blir det du som får en chans att undervisa om det du har lärt dig?

Kärlek:

Ditt kärlekshus är inte ett hus med kraft i år. Vissa år är bara så. Istället lägger man mer koncentration och uppmärksamhet på andra områden i livet. Om kärleksproblem skulle uppstå så kan återriktad fokus mot tvåsamhet och romantik, göra all skillnad.

Med Jupiter i den del av ditt horoskop som är fokuserad på dig, ditt och din, så är det ett år som du kommer vilja lägga mycket på dina planer och satsningar inför framtiden. Du tar igen tid som du behöver lägga på dig själv.

Din kärleksplanet, Venus, inleder året med att befinna sig retrograd. Det är en tid då du tittar mer bakåt, än framåt samtidigt som du är väldigt fokuserad på att ta hand om dig själv. Du stärker dig och avslutar mycket under början av året och sedan igen, mot senare delen av hösten.

Singlar som söker efter kärleken kan finna att en tidigare relation kan komma tillbaka in i livet igen under perioden 19 december 2021- 29 januari 2022.

När Venus reser framåt kommer du märka att ditt sociala liv och kärleksrelationer är som mest harmoniskt.

Särskilt härliga kärleksdatum är: 30 april, 29 juni, 18 augusti, 15 november.

Planer långsiktigt med din kärlek- frieri, förlovning, gemensamma framtidsmål: 24 maj 2022.

Strålande dag för kärlek är dagarna runt den 19 oktober då en weekend resa eller härlig samvaro med vänner kan stå på agendan.

Den 22 oktober är fantastisk för dig som vill hålla en fest eller firande såsom bröllop eller jubileum.

Generellt är maj, augusti och oktober härliga kärleksmånader för dig under 2022.

Under 2022 väntar fyra förmörkelser. De inträffar i bland annat ditt åttonde hus för passion, delat ägande och sex och begär. Förutom att ha en stor inverkan på dina pengar och ditt ägande, särskilt med en delägare, så kan en kärleksrelation genomgå förändringar eller viss drama vid förmörkelsen den 16 maj 2022 samt den 25 oktober 2022. Förmörkelser brukar öka takten i en redan pågående process. Vid dessa datum kan en passionerad relation och ett delägande med en kärlekspartner nå en avgörande punkt då du gör dig beredd för några skiften. Exakt vad det är som väntar är svårt att säga, förmörkelser brukar föra fram information som man inte tidigare har känt till, i ljuset. Du leda till en nästa nivå.

Ekonomi och karriär:

Det är ett händelserikt år gällande ditt ägande och dina tillgångar.  Du har troligen känt av att din ekonomi sedan 2019 har varit ett område som har gett dig tvära kast. En dag äger du ett hus själv, nästa dag är du delägare med en kärlekspartner eller annan person. Eller tvärtom. En dag har du en viss typ av inkomst, nästa dag har du sadlat om och får din inkomst från ett annat håll.

Du är beredd att forma om ditt sätt att tjäna pengar på ett helt nytt sätt. För att lyckas är du redo att implementera strategier och sätt som går mer mot en frilansares roll, att få sätta reglerna själv, och att tänka i helt nya banor. Din personliga frihet är viktigt för dig och något som du priorierar.

Du använder dig av din personliga genizon, just dina unika kunskaper, för att profilera dig. Under den här experimentiella processen, som kommer fortgå till och med 2026, kommer du lära dig massor och testa mycket nytt.  Aktiehandel och passiva inkomster kan också vara ett område där du experimenterar. Det kan gå upp och ned så var noga med att inte satsa pengar som du behöver. Kryptovalutor och fondrobotar eller att samlas med ett nätverk av likasinnade investeringssugna- Uranus älskar innovativa uppfinningar och gemenskap som dessa- kan intressera dig.

Jupiter i ditt första hus kommer föra in mer pengar till dig. Din livsstil kommer hålla en hög standard när Jupiter ger dig chansen till överflöd och lyx. Se vad som sker den 11 maj- 28 oktober.  Det kan bli en väldigt härlig sommar med fina utlandsresor eller på annat sätt lyckosamma upplevelser där du utstrålar att vara en av de där lyckligt lottade personera som kryssar fram genom livet på en räkmacka. Du vet naturligtvis att detta inte har varit utan kamp och ansträngning från din sida, men omvärlden ser bara ytan.”Wow vad bra hon/han lever”!

Under 2023 kommer du ha ett riktigt drömår gällande inkomster och pengar. År 2022 är bara försmaken på vad som väntar.

Din karriär har varit ett område som har genomgått en transformation under de senaste åren. Du kan ha fört in mer spirituella och självutvecklande delar i ditt arbete, eller arbetat mer med mindset och personlig utveckling, för att motivera dig att ta dig vidare.

Pluto i din karriärzon hjälper dig att tänka djupare och utveckla dig mer. Viktiga spirituella insikter kommer till dig under 2022 och de kommer hjälpa dig att fatta karriärbeslut. Det är intensivt, absolut, men du tar dig vidare mot det som du känner är din väg.

Årets mest lyckosamma dagar är de dagar då Solen och Jupiter möts i fina aspekter: 5 mars, 23 maj samt 1 augusti, 21 november.

Din inre utveckling triggar något inom dig under 2022 som du kanske väljer att omsätta i att skriva eller studera. Spiritualiteten i ditt liv ligger väldigt nära dig under 2022. De tursamma dagarna kanske du finner ett sätt att kanalisera dina livsinsikter genom att dela din kunskap/lära dig mer eller ge din kunskap ett kreativt uttryck.

Oxen 21/4-21/5

Årshoroskop 2022

Uranus, planeten som styr över hastiga förändringar och uppbrott, har befunnit sig i ditt stjärntecken sedan mars 2019 (du fick också en liten förtida inblick i vad det skulle innebära att ha Uranus i ditt första hus, under perioden maj- november 2018). Uranus kommer stanna kvar i denna del av ditt horoskop i ytterligare några år. Du upplever många olika typer av plötsliga och dramatiska personliga förändringar. Detta är inte Oxens favorit, oplanerade händelser, men det är vad som sker dig. Eftersom Uranus styr över din karriär kan många av dina förändringar mot omvärlden ha sin grund i att du tar nya, utvecklande kliv i din karriär och framtidsambitioner. Din personliga profil mot omvärlden ändras eftersom du utåt sett ser ut att skifta både stil och plats i samhället.

Turplaneten Jupiter, kommer dela sin tid mellan att besöka ditt elfte och tolfte hus under 2022.

Det elfte huset styr över dina vänner, dina kontakter och cirklar av bekanta men också ditt intresse för visioner inför framtiden och hur väljer att uttrycka din unika stil och kunskap.

Det är ett väldigt socialt hus. När Jupiter besöker ditt elfte hus, från och med den 29 december 2021- 11 maj 2022, samt återigen den 20 december- maj 2023, kommer du lära känna många nya vänner, uppgradera den teknik du använder dig av och kanske fokusera mer på hur du kan använda sociala medier eller onlinevärlden till din fördel. Personerna som kommer in i ditt liv kommer föra med sig en spirituell eller självutvecklande vibb. Några kanske arbetar som rådgivare, psykologer eller med andlig vägledning och emotionell återhämtning.

Det tolfte huset är det rakt motsatta.  I det tolfte huset, som också kallas för huset för återhämtning, vila och avslut, ligger fokus på att samla krafter, släppa det förgångna, arbeta i enskildhet och ladda upp inför den nystart i livet som väntar dig från och med maj 2023. När Jupiter passerar genom denna lugna del av ditt horoskop kanske livet känns som det går långsamt. Det gör det inte. Det är bara du som fokuserar på att hamna i fas och stämma av med de senaste tolv årens satsningar för att kunna ställa dig i rampljuset och starta på nytt 2023.

Om inledningen på året- till och med maj 2022- är fylld av vänskapliga möten, mingel och chansen att interagera och samarbeta med andra, så kommer perioden maj- oktober 2022 bli en desto lugnare period som du lägger på inre utveckling och att ta vissa beslut om personer eller omständigheter som du behöver göra dig fri från i ditt liv. Om du har ett stort projekt på ditt bord så kan perioden maj-oktober bli den tid på året då du stänger dörren om dig och arbetar i ensamhet för att avsluta det hela. Kanske ligger du i startgroparna för att starta ett eget företag under våren 2023.

Det tolfte huset är starkt kopplat till spiritualitet.

Du kan få uppleva fler sanndrömmar eller känna dig mer attraherad av att utforska djupet av din själ genom att regelbundet meditera eller låta dig vägledas genom seanser, helare eller tarotläggare.

När Jupiter passerar det tolfte huset kan en räddare i nöden-person dyka upp. Någon som vill hjälpa dig, lite i hemlighet, kanske finns vid sidan. Det kan handla om en person som ser din potential i arbetet och öppnar dörrar för dig. Den här personen kan finnas i en ledande position på insidan av ett stort företag eller i en annan inflytelserik position. När maj 2023 kommer, kommer det stå klart för omvärlden att du tagit ett stort nytt kliv i livet.

I slutet av 2021 påbörjas en ny serie av förmörkelser som kommer äga rum i Oxens och Skorpionens tecken under 2022. Ditt första samt sjunde hus, påverkas. Du får en första inblick i att livet kan ta hastiga vändningar. Det är som om tiden ökar och du pushas framåt, mot sådant som du kanske hade planerat att göra, bara inte riktigt ännu.

För din del kommer förändringarna påverka dina personliga önskemål och val samt ditt kärleksliv. Den första förmörkelsen äger rum i ditt första hus den 19 november 2021. Om du är gammal nog att minnas vad som hände dig den 20 november 2002, kan du få en ledtråd till vad som kan vara att vänta. Minns du?

Förmörkelserna i ditt eget tecken kommer äga rum den 30 april 2022 samt den 8 november 2022. Du befinner dig i tider av förändring som tycks ske i hastiga ryck framåt. Det som händer vid förmörkelser är ofta utanför vår personliga din kontroll. Information som du inte kände till, kommer fram, vilket gör att frågor ställs på sin spets och att behovet av korrigeringar uppstår. Förmörkelser ger en chans att rätta till sådant där man kanske inte varit realistisk i sitt sätt att tänka.

I ditt fall kommer det att handla om din roll mot yttervärlden och hur du ser dig själv samt ditt kärleksliv.

Kärlek:  

Med frihetsälskade Uranus i ditt eget tecken är du väldigt självständig. Du kanske önskar dig mer personlig frihet och tid. Detta kan naturligtvis kräva en del av din partner. År 2022 är ett viktigt år för ditt kärleksliv. I samband med årets fyra förmörkelser kommer du och ditt kärleksliv att genomgå prövningar. Det är främst vid månförmörkelsen den 16 maj samt solförmörkelsen den 25 oktober som händelser kan leda till en förändring i kärlekslivet. De andra två förmörkelserna, nämnda ovan, påverkar din partners kärleksliv med dig.

Under 2022 kan det vara så att du tar ett impulsivt kliv i någon riktning i kärlek, som påverkar din partner och er relation. Eller så är det din partner som agerar på ett sätt som påverkar dig och er relation. Det verkar som om ditt kärleksliv utsätts för press från den ena eller andra riktningen, eller från båda.

Det positiva med förmörkelser är att de är menade att rena och förbättra sådant som har varit ur fas. De relationer som i grunden är starka och fyllda av äkta kärlek, kommer stärkas av prövningarna. Det är de relationer som redan tidigare skakat i grunden, som riskerar att leda till uppbrott och separation i samband med förmörkelserna.

Goda vänner och stark social gemenskap kommer finnas som ett starkt skyddsnät bakom dig, för att väga upp för det skakigare kärlekslivet.

Naturligtvis finns det perioder under 2022 då kärlekslivet är särskilt härligt också.

Den 28 maj- 23 juni reser Venus genom ditt eget tecken. Det ger dig mer skönhet och ”det” i kärlek. För singlar kan den här perioden bjuda på chansen att träffa en ny person. För den stadgade kan kärlekslivet kännas mer på dina villkor.

Din kärlekspartner är uppmärksam på dina behov och vill göra allt för att du ska vara lycklig och känna dig sedd och uppskattad. Lyckliga singlar påverkas också positivt av att ha Venus i sitt tecken. Det är härligt med flirtiga blickar och att få skämma bort dig själv med lite extra fina saker i livet.

Dagarna innan midsommar 2022, den 20-22 juni, kan bli väldigt passionerade i kärlekslivet. En attraktion kan uppstå på en resa eller med en person som tycks full av livskunskap från resor, språkkunnighet och livet generellt. Om du har en partner kan en resa bli väldigt romantisk och passionerad vid den här tiden.

Den 24-26 september är flirtiga, sexiga och roliga dagar i kärleksliv och socialt umgänge.

När Solen passerar genom ditt femte hus, den 23 augusti-23 september, samt när Solen passerar genom ditt kärlekshus, den 23 oktober-22 november, är det generellt glada vibbar i ditt sociala liv och romantiska upplevelser. Förmörkelsen i oktober kommer dock göra detta års kärleksperiod till en lite mer dramatisk del av ditt liv. Livet ser som härligast ut i maj/juni samt i september.

Ekonomi och karriär:

Oxen har en naturlig fallenhet för att öka värdet på sina tillgångar.  De kan konsten att hantera affärssatsningar och få pengar att växa. Det kräver tålamod men det besitter Oxen i överflöd. De senaste åren, sedan Uranus befunnit sig i sitt stjärntecken, har dock prestige och ära fått ta en större roll än pengar. Det kan ha känts viktigare att få en högre roll eller finare status i si bransch, även om den betalat mindre.

Händelsernas planet, Mars, kommer tillbringa en ovanligt lång tid i ditt inkomsthus under 2022. Det startar den 20 augusti 2022 och pågår resten av året, ända in i mars 2023. Då kommer du att aktivt agera för att öka din lön och värdet på dina tillgångar.

Mars styr över ditt andliga hus så du kanske får en magkänsla som säger åt dig att göra vissa saker gällande din ekonomi, såsom om att be om en löneförhöjning eller, om du är frilansare, höja priset på dina tjänster eller produkter. Du kommer vara snabb på bollen och göra stora ekonomiska förändringar under hösten. Stäm av med din magkänsla inför alla ekonomiska beslut. Känns det bra? Då är det ett JA. Känns något inte bra? Då ska du utforska lite mer innan du går vidare.

Generellt talar mycket för ett framgångrikt karriärår. Du har slitit hårt de senaste åren men du behöver inte vänta på belöningarna. Det troliga är att du redan har hittat starten på en annorlunda karriärväg. Frilansande kan locka dig in på egenföretagarvägen och den ökade digitaliseringen kan ha lett dig in på en annan sorts roll i din nuvarande anställning.

Många Oxar har lärt sig att hantera teknik, plattformar och sociala medier på ett nytt och effektivt sätt. Detta ger möjligheter i karriären under 2022 och kommande år. Våga tänka i nya banor och följ flödet när det uppstår, så lotsas du fram. Idag centreras vårt arbetsval mycket kring den livsstil vi vill leva. Detta stämmer bra med hur Oxen har börjat se på tillvaron. Kan den snabba digitaliseringen vi har sett under pandemin, hjälpa dig att leva din dröm och samtidigt göra en karriär? Ja, då är du redo att ta chansen!

Nymånen den 1 februari kan visserligen präglas av hastiga nyheter, och lite skakighet, men din status i din bransch är på uppgång. Det tycks sammankopplat med din förmåga att tänka i nya banor och använda teknik eller på annat sätt göra nytta av den nya tidens vindar. Ett samarbete med likasinnade, såsom ett nätverk eller digital samlingspunkt för kunskap eller publishing kanske står i centrum.

Nymånen den 25 september öppnar för en chans att ta nya steg i arbetslivet, kanske genom att forma, eller upplösa ett samarbeta med någon annan.

Oväntat positiva nyheter och möjlighet väntar dig i karriären den 16-18 april samt den 10-12 juni.

Tvillingarna 22/5-21/6

Årshoroskop 2022

Din karriär kommer fullkomligt explodera under 2022! Under perioden fram till och med den 11 maj samt den 28 oktober- 20 december kommer tursamme Jupiter att resa genom ditt tionde hus. I det tionde huset finns de aspirationer man har i karriären, men även i livet. Vad är det man vill uppnå? Bygga upp? Det tionde huset är det seriösa framtidshuset.

Redan under perioden maj- juli 2021 kan du ha fått en ledtråd till vad som väntar dig i karriären, din bransch eller avseende din framtidsplanering. Då passerade Jupiter under en kort tid i ditt tionde hus innan planeten återvände till ditt nionde hus där den befinner sig när jag skriver det här årshoroskop (november 2021).

Den 29 december 2021 flyttar Jupiter in i det tionde huset och lovar att ge dig stora möjligheter. Våren är den tid då det kommer ske mest i karriären. Om du, mot förmodan skulle missa någon tråd eller möjlighet, får du en andra chans under hösten 2022.

Jupiter kommer dela sin del mellan att ge dig möjligheter gällande dina framtidsambitioner, och att låt dig släppa loss och träffa massor av nytt folk.

Under perioden den 11 maj- 28 oktober kommer Jupiter röra sig genom ditt elfte hus. Det elfte huset styr över vänner, bekanta, personer som delar samma intressen som du. Samma del av ditt horoskop styr också över livsdrömmar. De där stora, glittrande som man haft med sig under en lång tid. Under 2022 och 2023 kan du få se några av dem gå i uppfyllelse.

Saturnus har rest genom ditt nionde hus under de senaste åren. Den kommer göra det även under 2022. Du kan ha känt dig enormt begränsad av resemöjligheterna, även om det inte varit en pågående pandemin. Saturnus för ofta med sig en känsla av restriktioner och ”stopp”. I ditt fall har den utmanat dig gällande att resa, ta till dig av nya livserfarenheter och att studera. Du kan naturligtvis ha gjort dessa saker under de senaste åren, men det har troligen inte varit utan en mycket hård ansträngning från din sida. Studier kan ha varit tuffare än du trott, förmågan att hålla fast vid tro och hopp eller rent religiös trosinriktning, kan ha testats av händelser omkring dig. När Saturnus lämnar denna del av ditt horoskop, i mars 2023, kommer du kunna se att du har tagit dig igenom prövningar och lärt dig enormt mycket. Saturnus är känd för att lämna en avskedsgåva för gott arbete, i samband med att den lämnar tecknet där den transiterat. I ditt fall äger detta rum i mars 2023. Då kan du få en bekräftelse på att dina ansträngningar har gett dig resultat. Ett resultat som du kan njuta av såsom en avklarad examen vid universitet, en utlandssatsning som går i mål, en juridisk process som är över eller en bokskrivarresa närma sig tryckeriet, väntar dig i starten av 2023.

Med härlig Jupiter högst upp i ditt horoskop kommer kärlek, karriär och socialt liv bli det som kryddar ditt 2022. Inte så illa, Tvillingen! Fokusera på det positiva och följ det flödet.

Kärlek:

Jupiter är din kärleksplanet. Under 2022 rör den sig högst upp ditt horoskop. Du prioriterar kärlek och romantik.  Trots att ditt sjunde hus för kärlek och äktenskap är huvudsakligen tomt under 2022 så kommer Jupiters placering högst upp i ditt horoskop ge dig ett aktivt kärleksår. Jupiter är den ursprunglige styraren över Fiskarnas tecken. Det är i denna zon som Jupiter kommer röra sig till och med maj samt återigen oktober-december.  Jupiter är starkt i Fiskarnas tecken.

Det bådar mycket gott för ditt kärleksliv, men även dina sociala tillställningar. Du får mer charm och karisma när du umgås med andra och när du är ute och roar dig. Du kommer dra blickar till dig.

Under 2022 kan singlar träffa personen med stort P. Det sociala livets cirklar kommer vidgas med nytt och spännande folk, kanske från andra länder eller genom möten i utlandet, på skolor eller i publishingbranschen. Stadgade Tvillingarna kommer märka ett uppsving i relationen, tack vare allt det härliga och roliga som sker runt omkring. Kalas, bjudningar, bröllop, frierier och jubileum. Det kommer hända grejer! En singeltvilling kan avsluta 2022 med en ring på fingret eller till och med som gift. Det kan kvickt det här!

Personerna som kan attrahera Tvillingarna under 2022 är de framgångsrika och lyckade. Det vackra folket som, i alla fall på ytan, ser ut att ha allt. Pengar, kunskap och fina titlar på jobbet, kanske till och med experter som syns i tidningar eller på nyheterna, attraherar Tvillingarna i år.

Om det här låter väldigt ytligt så är det inte alls bara det materiella som lockade. Jupiter kommer resa nära Neptunus, den mest andliga av alla planeter, och ge en mycket innerlig och spirituellt djup vibb till kärlekslivet. Kombinationen blir ”framgångsrik makthavare med hjärtat på rätt ställe”. Någon som skänker stora delar av sina intäkter till välgörenhet eller som delar tiden mellan styrelsemöten och yogastudion. Tvillingarna kommer möta många sådana spännande personer under 2022.

Notera särskilt vad som sker runt de mycket speciella dagarna den 3-5 mars samt den 11-13 april.

Under perioden maj- oktober kommer Jupiter resa genom ditt sociala, nätverkande hus. Under den perioden kan Tvillingens intresse i kärleks skifta från makthavare till vän eller likasinnad. Det är en tid då Tvillingarna kan önska sig mer frihet i relationen och attraheras av en vän eller samarbetspartner. Vänskap mellan dig och din partner kommer kännas superviktigt. Under tiden maj- oktober så kommer Jupiter resa genom Vädurens tecken. Väduren går rakt på sak. Tvillingarna kommer göra samma sak. Om det är någon som du gillar så kommer du inte vänta på rätt tillfälle utan istället satsa stenhårt från början. Det är modigt och självsäkert. Enda nackdelen med detta beteende är att personen för din fokus kanske tycker att du är lite ”för mycket, för snabbt” eller att du själv inte hinner tänka efter tillräckligt innan. Tvillingarna är bra på mentala analyser men under perioden maj- oktober kommer du hellre bara gasa och köra.

Det elfte huset styr över onlinevärlden, vänner och datingmedlemsklubbar. Tvillingarna kan finna kärleken på en datingsite genom en blinddate arrangerad av vänner eller kanske, som nämnts tidigare, falla hals över huvud för en vän.

Ekonomi och karriär:

I år drivs du av status, åstadkommanden, bekräftelser på ditt arbete och karriärambitioner, men inte så mycket av pengar som sådana. När det andra huset, inkomsthuset, är i stort sett tomt, tyder det på att man inte lägger sin fokus på det området. Andra saker (som kärlek och karriär) är istället det som intresserar och motiverar dig.

Det finns dock två tidpunkter under året som påverkar din ekonomi. Det kommer att ske som tillfällen då du får en chans att göra halt och utvärdera att du har koll på dina pengar och ditt ägande. Jag talar naturligtvis om de två månförmörkelserna som väntar under året. Anledningen till att månförmörkelserna är viktiga för din ekonomi, är för att månen är den naturlige styraren av ditt inkomsthus. När månen förmörkas kommer en uppfattning om pengar, att bytas ut mot en annan. Detta sker den 16 maj samt den 8 november. Förmörkelsen den 16 maj äger rum i ditt hus för arbete och dagliga rutiner. I samband med den förmörkelsen kan det ske stora förändringar i både ekonomi och i arbete. En anställning kan ta slut, en annan kan starta. Ett projekt kan bli färdig, ett nytt kan dyka upp. I samma veva får du chansen att se över din budget och kolla att den ligger i linje med vad som är realistiskt möjligt för dig. Om du har haft för höga förhoppningar kommer förmörkelsen visa sig ”sanningen” så att du kan skapa en budget och arbete kring det som är verklighetsförankrat.

Rent generellt är det ett fantastiskt karriärår. När Jupiter passerar genom det tionde huset brukar man få en högre lön, finare titel och större kontor.  Jupiter är förknippad med överflöd och möjligheter som är stora och vackra. All denna tur på jobbet kan komma dels av ditt eget arbete men också av den hjälp som du får av vänner, chefer, en kärlekspartner eller en kärlekspartners vänner och kontakter. Ditt sociala liv, de du känner, ger dig tur och öppnar dörrar. Under 2022 verkar Tvillingen få hjälp av mäktiga personer som öppnar stora, gyllene dörrar för dig. Ge dig ut och mingla, umgås och flirta, det kan hjälpa dig i både karriär och kärleksliv. (Med viss försiktighet för vad som är företagets policy för kärleksrelationer med kollegor och chefer naturligtvis.)

Tvillingarna är skickliga analytiker, skribenter, författare, studenter, kommunikatörer och lärare. Jupiter älskar kunskap. Med denna kombination av Jupiter i ditt tionde hus för karriär och framtidsplanering tycks kunskap, resor och nya livsperspektiv sätta tonen för hur du kan ta ett stort kliv i din personliga utveckling och karriär under 2022. Dröm stort, våga be de du känner om tjänster och rekommendationer och sikta mot världen, kära Tvilling!

Merkurius är din styrande planet. Under 2022 kommer Merkurius att befinna sig retrograd mellan datum du ser nedan. Undvik att fatta avgörande livsbeslut under dessa perioder. Dessa perioder lämpar sig bättre för utvärdering och omplanering och att välkomna det förflutna tillbaka in i ditt liv. När Merkurius rör sig framåt, kan du satsa på nya planer, kontakter, kontrakt, stora inköp och möten med andra.

Merkurius retrograd 2022:

 • 14 januari- 4 februari
 • 10 maj- 3 juni
 • 10 september- 2 oktober
 • 29 december- 18 januari 2023

Årets lyckligaste dagar infaller är Jupiter möter Solen, den 3-5 mars. Tvillingen kan ha tur i både kärlek och karriär under dessa dagar. Om det finns något särskilt viktigt för dig att göra, i kärlek (fria, gifta dig eller planera din framtid med din partner) eller karriär (söka jobb, gå på intervju, hålla en viktig presentation, resa i arbetet), använd dig av dessa dagar.

Kräftan 22/6-23/7

Årshoroskop 2022

Det väntar dig chanser att vidga dina vyer. Jupiter kommer resa genom ditt nionde hus för högre kunskap och internationella platser, ända fram till och med den 11 maj. Därefter igen, den 28 oktober- 20 december. Under de här perioderna finns det mer resande och studerande i ditt horoskop. Kanske läser du på högskola eller universitet eller bestämmer dig för att resa världen och låta upplevelserna vidga dina livsperspektiv.

År 2022 är ett framgångsrikt år. När Jupiter under perioden 11 maj- 28 oktober reser genom ditt tionde hus är det ett riktigt turår för karriär och drömjobb. För den Kräfta som inte arbetar så bjuder Jupiter på expansionsmöjligheter när det gäller framtidsplaneringen. Ett stort livsmål kan vara i sikte och en känsla av livsframgång råder.

Med händelsernas planet, Mars, i ditt tolfte hus för återhämtning och läkning under hela hösten kommer andlighet och en känsla av att ladda om vara starkt närvarande i ditt liv. Ditt spirituella liv kommer bli starkare och kanske märker du av att du har mer intresse för osynliga ting såsom nattliga drömmar, meditationsupplevelser och att ta det lite lugnare än vanligt.

Kärlek:

Din kärleksplanet är Saturnus. Under 2022 reser Saturnus genom ditt åttonde hus. Där förfinar Saturnus dina behov av närhet och intimitet med din partner. Sex och lust är ett viktigt tema för dig och allt syftar till att ge dig det mest kvalitativa utbytet av din partner. Det pågår en viktig utvecklingsprocess kring sexuell attraktion och hur du känner begär och passion till en partner.

Det här området i ditt liv har var viktigt sedan Saturnus flyttade in i ditt åttonde hus 2020. Din lust för att utforska andra typer av partners, än de du vanligen attraheras av, kan ha ökat. Saturnus reser genom innovative Vattumannens tecken. Det ovanliga och unika är en stark attraktionskraft. Personer som arbetar inom it, programmering, forskning, välgörenhet, uppfinnare, rymden, astronomi och astrologi är mer tilldragande än vanligt. Men, som sagt ovan, du kan finna den perfekte partner men saknas den sexuella kemin, rinner allt ut i sanden. Det är som om den sexuella attraktionskraften är det som avgör om en relation ska hålla för framtiden, eller inte.

För singlar som söker efter kärleken så kan onlinevärlden och sociala medier visa sig vara den rätta kanalen att träffa någon. Vänner och bekanta kan också vara de som rekommenderar den rätte.

Under 2022 väntar två förmörkelser i ditt femte hus för flirt, sex och kärleksaffärer: den 16 maj samt den 8 november. Vid dessa tidpunkter är det som om tiden kan skruvas upp gällande en kärleksaffär. Det kan gå snabbt i alla riktningar, en affär kan inledas eller en romans avslutas. Det äger rum en korrigering avseende kärlekslivet. (Det femte huset styr även över barn, fertilitet och kreativitet, varför förändringen även kan ha en inverkan på ett barn i ditt liv eller satsningen på en kreativ dröm eller projekt.)

Den 8 november får en stark inverkan på Kräftan. Flera planeter påverkas och med månen som din naturlige styrare så är månförmörkelser alltid något som Kräftan känner av starkt. Vid förmörkelsen den 8 november påverkas din stil och fasad mot omvärlden. Du kanske börjar se dig själv i ett nytt ljus i samband med de nyheter som dyker upp. En kärlekspartner kan gå igenom en dramatisk tid eller leverera oväntade nyheter. Håll ditt schema öppet dagarna kring förmörkelsen ifall du behöver finnas där för en vän eller partner.

Ekonomi och karriär:

Som jag redan nämnde i inledningen kommer karriären att vara ett viktigt område för dig under 2022 eftersom ditt tionde hus får besök av Jupiter. Det händer bara en gång vart tolfte år. Det är en stor grej som kan markera starten för en 12-årig ny cykel i ditt arbetsliv eller gällande din livsplanering.

Ditt andra inkomsthus, det andra huset, är inte ett starkt hus. Du verkar prioritera att få ihop strukturen för framtiden och/eller att nå nya steg i karriären såsom en titel eller befordran. Men pengar som sådant verkar inte vara det som driver dig.

Turdagarna den 4-6 mars samt den 11-12 mars för med sig ekonomiska möjligheter och goda nyheter om pengar. Utlandet och utländska företag, eller en resa, tycks ha ett finger med spelet kring det goda som sker.

Solen är din ekonomiska planet, den styr över ditt andra hus. Solförmörkelser påverkar därför alltid din ekonomi. Under 2022 väntar två solförmörkelser: den 30 april samt den 25 oktober. Vid dessa datum så kanske du, en aning bryskt, inser att du inte har varit realistiskt i ditt sätt att se på dina inkomster. Kanske har du försökt stretcha en hundralapp runt kvarteret eller levt över dina tillgångar. I samband med förmörkelserna får du en chans att göra om och göra rätt så att din ekonomi är i linje med verkligheten.  Du har gått igenom dessa naturliga korrigeringar av din ekonomi och ägande varje år sedan du föddes, du kommer klara det bra även detta år.

I karriären väntar chansen att få glittra i rampljuset när ditt rykte höjs till skyarna när du får ett riktigt drömjobb, en bättre titel, större befogenheter och de styrandes applåder och respekt. Kräftan styr över det omvårdande och omhändertagande området i horoskopet. Med Jupiter som den naturlige styraren av ditt sjätte hus för hälsa och arbete så kan en stor chans att arbeta inom hälsoområdet eller med praktiska system och organisationer för att effektivisera dem bättre, vara möjliga områden där du kan skina under 2022. Jupiter är alltid inspirerad av utlandet. Trender från utlandet, ett datasystem eller en trend från ett annat land kan inspirera dig, eller dig en ny öppning i karriären.

Temat spirituell healing är superstarkt i ditt horoskop under den första hälften av april. Du kan använda den både för egen del, samt i arbetet. En resa till en plats vid vatten eller chansen att läka genom alternativa terapier gynnar dig vid denna tid.

Under hösten 2022 kommer det kännas särskilt viktigt för dig att dina framtidsambitioner och din spirituella tro går hand i hand. Mars, din karriärplanet, rör sig genom ditt andliga tolfte hus. Du får en chans att göra vissa förändringar i karriären så att du känner att du gör ditt för ett högre gott, när du arbetar. Det är en bra tid för att engagera dig i välgörenhet eller för att praktisera tankens kraft gällande dina yttre mål och drömmar.

Lejonet 24/7-23/8

Årshoroskop 2022

Ditt åttonde, transformativa hus är ett viktigt område för dig under 2022. Jupiter kommer resa genom det åttonde huset under en större del av året. Perioden fram till och med den 11 maj, samt återigen den 28 oktober-20 december, är det särskilt märkbart. Under perioden maj- juli 2021 gjorde Jupiter ett kortare besök i samma del av ditt horoskop. Du fick då en försmak på vad som väntar dig under 2022. Minns du vad som hände dig?

Det åttonde huset styr över det man gärna döljer för omvärlden. Det kan handla om begär och rädslor, fobier, sexliv eller ekonomi man delar med sin partner. Sexlivet och behov av fysisk närhet är extra viktigt för dig under året som väntar. Personer som är viktiga för din ekonomi, såsom en bankman, försäkringsbolag, a-kassa eller revisor, kan ge dig goda nyheter om pengar och hantering av arv, gåvor och skatter. Det åttonde huset kallas ofta för huset för andras pengar. De pengar man får brukar komma i större klumpsummor och ofta användas till att uppfylla livsdrömmar. Exempelvis kanske man beviljas ett bostadslån och kan köpa sin drömbostad eller så får man ett förskott på arv som man använder till att uppfylla önskan om att köpa en båt eller ett landställe. När Jupiter passerar genom det åttonde huset brukar ”pengapersoner” vara mer välvilligt inställda. Lån och hantering av skulder och skatter eller arv och gåvor, går ens väg lättare.

Med Jupiter i denna del av horoskopet så kan en kärlekspartner också ha ett strålande ekonomiskt år, vilket stadgade Lejon får ta del av.

Turplaneten Jupiter kommer också att röra sig genom Lejonets nionde hus för globala satsningar, högre utbildning och kunskap. Under perioden 11 maj- 28 oktober kan ett bokprojekt ta fart, en podcast födas eller högre examen avläggas. Det är en fantastisk tid för studenter. Lejonen kommer vara redo att resa och många väljer kanske också att satsa på en längre vistelse i utlandet genom att hyra en bostad utomlands eller resa i flera omgångar.

Kärlek:

Kärlekslivet var ett viktigt område för Lejonen under 2021. En viktig person, eller faktiskt, två viktiga personer, kan ha fått Lejonets hjärta att banka hårt. Under 2022 kommer kärlekslivet inte vara lika lätt att hantera. Det kommer krävas mer arbete och disciplin för att få en relation att fungerar. Den goda nyheten är att Uranus, Lejonens kärleksplanet, befinner sig högst upp i horoskopet. Det tyder på att Lejonen är på bollen och villiga att göra det som krävs för att hålla en relation vid liv och lycklig. Kärlekslivet står högt på Lejonens agenda.

Det finns ytterligare en annan planet som sätter tonen för kärlekslivet: Saturnus.

Skolmagister Saturnus reser genom ditt sjunde hus för seriös kärlek och äktenskap i ytterligare drygt ett år. Det visar på både tester och utmaningar i kärlekslivet. Saturnus för ofta med sig en känsla av separation eller motstånd. Exempelvis kanske Lejonets kärlekspartner finns i ett annat land eller behöver pendla mellan orter, vilket gör att ni inte kan ses så ofta som ni vill. Att det finns ett fysiskt avstånd mellan er. Det kan tära på vilken relation som helst. I Lejonets fall ser dock ut som att det går att uthärda, men inte utan att ibland kännas sig missmodig.

I mars 2023 kommer kärleksprövningen vara över. Den goda nyheten är att de relationer som klarar sig hela tiden fram till dess, kan klara nästan vad som helst.

Singellejon brukar normalt sett vara snabba när det gäller attraktion och kärleksbeslut. Så är inte fallet just nu. Istället får Saturnus långsamma och försiktiga attityd råda. Lejonen rör sig långsamt mot personen som intresserar dem. Är det här värt något inför framtiden? Finns det säkrare kort? Eftersom Uranus rör sig genom Oxens tecken så handlar allt om att ha tålamod och att utvärdera att Lejonets önskningar och värderingar i livet, går i linje med en partner.

Personer på jobbet eller någon som har nått framgång i livet, lockar och attraherar. Lejonen kommer möta mycket folk med expertstatus eller erkända namn i sin egen bransch. Det kan till och med vara kändisar. På det sättet kan man se det som att kärlek och karriär går hand i hand för Lejonen. En läkare eller hälsorådgivare kan också hamna på Lejonens lista för ”personer att överväga en romans med”.

Med tanke på Saturnus bromsande energi och Uranus förkärlek för dramatiska vändningar, så är det största problemet i kärlekslivet att det inte verkar stabilt. Det romantiska livet prövas, utvärderas och testas sedan om igen. Det gör 2022 till ett mindre bra år för att gifta sig.

Det finns dock alltid positiva datum för kärlekslivet. För Lejonens del äger de rum när Uranus, kärleksplaneten, möter Venus:

 • 18 april
 • 11 juni
 • 2 augusti
 • 20 september
 • 22 december

När Uranus möter turplaneten, Jupiter, påverkar det också kärlekslivet positivt. Det sker den 18 februari 2022. Vilket innebär att Alla Hjärtans Dag 2022 kan bli en riktig härlig kärlekshistoria för Lejonen. En överraskande utveckling kan äga rum. Kanske springer singeln, oväntat, in i någon ny person. Lejonen med en partner kanske får en förlovningsring eller överraskande kärleksgåva.

Ekononomi och karriär:

Om Lejonen får välja mellan pengar eller erkännande i sin bransch, väljer de troligen det sistnämnda. Pengar tycks inte vara det som driver Lejonet under 2022. Istället är det karriären och att få bekräftelse på det arbete som Lejonet lagt ned de senaste åren som driver Lejonet. Hellre ett statusjobb med lägre lön, än tvärtom.

Uranus har rest genom din karriärzon sedan 2019. Under tiden sedan dess du ha förnyat ditt sätt att arbeta på många olika sätt. Dels kan din hantering av teknik, mekanik och internet ha ökat med 100 %. Samarbeten med likasinnade och onlinevärlden kan också ha öppnat nya vägar för dig i karriären. Uranus är förknippad med frilansaren och egenföretagaren. Du drivs av att ha en fri livsstil och vill bygga ditt arbetsliv runt den visionen. Det hela andas väldigt mycket nätentreprenörskap, passiva inkomster och ränta-på-ränta-effekt. (Hur många Lejonen har inte satsat pengar i fondrobotar, kryptovaluta och aktier de senaste åren?) Oavsett vilket område du arbetar inom så har teknisk kunskap blivit viktigare för dig. Många Lejon är kreativa och skapande själar. Genom att ta sin talang och kunskap genom skärmar och digitala förpackningar kan sättet att arbeta ha förnyats sedan 2019.

Lejonen kommer fortsätta känna ett behov av att få arbeta på egna villkor. Det där med att vara anställd 9-5 känns liksom inte, eh, sexigt längre.

Under 2022 väntar två förmörkelser i Lejonens karriärzon: den 30 april samt den 8 november. Vid dessa tidpunkter kan det ske en oväntad och snabb utveckling på jobbet. Lejonen kan hastigt behöva kliva upp ett steg, ta på sig mer ansvar men också få mer erkännande. Nya regler eller bestämmelser kan påverka Lejonens bransch. Chefer eller personer i maktposition på jobbet kan delge nyheter om att de lämnar företaget eller gör en oväntad vändning.

Månförmörkelsen den 8 november är den starkaste av dem, för Lejonens del. Något i Lejonens plan för karriär och ekonomi behöver en ny utvärdering. Det verkar som om Lejonet inte har varit realistisk och behöver göra vissa förändringar för att få koll på jobb och pengar. De förväntningar du hade på pengar, verkar inte stämma överens med verkligheten. Den goda nyheten är att du kan fixa till det.

För den som läser årshoroskopet i november 2021 så kan detta jämföras med månförmörkelsen den 19 november 2021. Då aktiveras samma del av horoskopet av en förmörkelse i zonen för karriär, status och framtidsplanering.

Venus är planeten som styr över Lejonens karriär. Detta innebär att när Venus möter Uranus )som befinner sig i Lejonets karriärzon) så kan ljuva toner uppstå i karriären:

 • 18 april
 • 11 juni
 • 2 augusti
 • 10-20 september
 • 22 december

Med Merkurius som Lejonets ekonomiska planet så uppstår likaså goda nyheter om pengar och inkomster när Merkurius och Venus eller Merkurius och Jupiter möts:

 • 20-21 mars
 • 18 april
 • 6 maj
 • 19-23 juli
 • 26 september
 • 15-21 november
 • 29 december

Eftersom Merkurius styr över ekonomi och beslut som rör budget och hantering av ägande så är det klokt att undvika att ta viktiga ekonomiska beslut eller underteckna finansiella kontrakt under de tider då Merkurius befinner sig retrograd:

 • 14 januari- 4 februari
 • 10 maj- 3 juni
 • 10 september- 2 oktober
 • 29 december- 18 januari 2023

Jungfrun 24/8-23/9

Årshoroskop 2022

Tur i kärlek och socialt liv samt personlig tranformation och delad ekonomi är de starkaste influenserna för dig under året som väntar! Det startar redan den 29 december 2021, lagom till nyårsafton.  Anledningen till all lycka kring kärlek och socialt umgänge är att turplaneten Jupiter besöker ditt sjunde hus för seriös kärlek och tvåsamhet.

Jupiter för med sig tur och nya möjligheter och brukar förstora det område planeten berör. I ditt fall kommer romantik och sociala träffar med nära och kära få en enorm skjuts under perioden januari-maj samt oktober-december. Hur du relaterar till andra är grejen för dig under större delen av 2022.

Om du minns tillbaka på perioden maj-juli 2021 så kan härligheterna som väntar dig i kärlek och socialt liv under 2022, redan ha kikat fram, varit på tal eller aktiverats av en speciell träff. Jupiter besökte då ditt sjunde hus och gav dig en försmak av det som väntar under 2022. Minns du?

Det väntar dig en stor förbättring i energi och hälsa under perioden maj- oktober. Under den perioden kommer Jupiter resa genom ditt åttonde, livstransformerande hus. Ditt intresse för det inre livet kommer bli större. Om du har känt ett behov av att djupdyka in i ditt psyke och få vägledning för att släppa blockeringar, rädslor eller dåliga minnen, så kan en duktig terapeut eller psykolog hjälpa dig vidare. Det åttonde huset styr över personlig utveckling men också det övernaturliga. Under 2022 kanske du utforskar möjligheterna att läka dig själv via en alternativ terapiform såsom att besöka en healer eller genom att praktisera tankens läkande kraft. Dina ansträngningar för hälsa och träning ger dig resultat, du renar kropp och själ, och livskrafterna blir starkare än någonsin!

Kärlek:

Är det kyrkklockor som hörs? Februari och mars är riktigt fina kärleksmånader för dig. En särskilt fin fest, frieri eller firande kan äga rum eller komma på tal den 4-6 mars.

Tursamme Jupiter kommer resa tillsammans med din kärleksplanet, Neptunus, under april månad. Februari, mars och april är de mest laddade månaderna för dig vad gäller kärlek.

Det är ett lyckligt kärleksår för både singlar som söker kärleken, lyckliga singlar som inte söker kärleken men som vill ut och ha kul med vänner och de närmaste, samt, för de stadgade. Jungfrur i stadgade relationer får in en mer romantisk känsla i relationen och har också mycket kul sociala händelser, firanden och festligheter att vänta.

Jupiter är styraren av ditt fjärde hus för hem och familj. Det signalerar att kärleksmöjligheter för singlar finns i närheten av hemmet eller i samvaro med familjemedlemmar. En mammas kärleksråd är guld värda och en blinddate arrangerad av någon av dina familjemedlemmar kan bli en riktig fullträff. Familjehändelser såsom middagar i hemmet, födelsedagskalas och bjudningar för att fira bröllop, dop eller husinflyttning är tillfällen då singeln kan möta en ny kärlekspartner.

Neptunus är, förutom din kärleksplanet, även den starkt spirituella planeten. Jungfrun behöver en stark känslomässig och andlig koppling till sin kärlekspartner. Familjevärderingar och tro på det andliga är lika viktigt som sexuell kemi och attraktion. Det är också väldigt viktigt för Jungfrun att Jungfruns egen familj godkänner den nye partnern.

Med intresse för kärlek, emotionellt välmående och spiritualitet så kan en ny partner finnas i miljöer där man utvecklar sitt inre: yogastudios, meditationsseminarier, spirituella events såsom seanser eller andliga eventmässor.

När Jupiter reser genom det mångbottnade åttonde huset i maj- oktober och sedan igen från och med den 20 december 2022, blir sexlivet en stor drivkraft för dig. Att dela på djupet med en partner kan både innebära att våga chansa i känslolivet men också att dela tillgångar. Byte av husnycklar och gemensamt sparande med din partner kan bli något som du utforskar under maj- oktober samt från och med slutet av december 2022 och in i 2023.

Ekonomi och karriär:

Du har haft strikte Saturnus i ditt sjätte hus för arbete och dagliga plikter i flera år. Planeten kommer stanna där under 2022 också. Det livsområde där Saturnus befinner sig brukar leda till att man blir mer seriös gällande de ämnen som berörs. Jungfrun är alltid noga med hälsa, välmående och att ta sitt dagliga ansvar på arbetet. Med Saturnus i det sjätte huset så kan du ha blivit ännu mer nitisk. Arbetsbördan kan ha varit hög de senaste två åren men du kan ha tagit enorma kliv framåt för att du har axlat ansvaret.

Håll ögonen på vad som sker dig från och med den 21 maj och en månad framåt. Det är en mycket framgångsrik tid för dig då ditt karriärhus lyser som starkast. Ditt självförtroende kommer vara på topp i mitten av juni. Sommarens start markerar för din del en årlig topp av framgång och bekräftelse från chefer eller de styrande.

När Jupiter passerar genom det åttonde huset så påverkas ekonomi och tillgångar som du delar med andra. Det kan vara din kärlekspartner men även affärspartner. Med delade pengar kan också nämnas kapital som man ”delar” med banken såsom ett banklån eller ersättningar från försäkringsbolag, del i arv eller underhåll från tidigare make/maka. Jupiter för med sig positiva möjligheter att expandera dessa typer av summor. Om du är beroende av någon ”pengaperson” för att få en låneansökan bifallen så har du turen med dig under perioden maj- oktober. Om du har en affärsidé som behöver ekonomiskt stöd från en affärsängel kan perioden maj- oktober vara tiden då du finner din välgörare.

När Jupiter passerar genom det åttonde huset kan man göra stora vinster, både på det inre planet (se ovan) men också i form av klumpsummor som man får in på banken. De pengar som kommer in används ofta för att uppfylla livsdrömmar såsom att köpa ett boende, en båt eller utlandslägenhet.

Det är likaså en tid i livet då du kan betala av stora lån eller ägna dig åt smart skatteplanering, skrivande av testamente eller äktenskapsförord. Du kan få ett förskott på arv och investerar pengar i aktier eller tillgångar som på sikt ger dig en bra värdeökning. Det är också en utmärkt tid för att betala in till en pensionsförsäkring eller lägga en grundplåt till pensionssparande.

Under hösten, från och med den 20 augusti och resten av 2022, kommer händelsernas planet, Mars, att resa en ovanligt lång tid genom din zon för karriär och framtidsplanering. Mars är den naturlige styraren av ditt åttonde hus. Detta ger flera signaler gällande ditt arbete och livsstruktur. Du kan få väldigt mycket att göra på ditt bord. Arbetsbördan kan vara hög och stressig. Du klarar av det med Mars bestämdhet och kraft. Chefer eller högre uppsatta kan meddela att de behöver kirurgi eller att någon form av förändring är på gång i deras liv, vilket i sin tur påverkar ditt arbete och din framtida planering. Förändring och att släppa det förgångna är något som går hand i hand med hur du lägger upp både ambitioner och framtidsplaner under hösten 2022.

Din ekonomiska planet besöker ditt eget tecken under september månad. Det är en underbar tid för nyheter om ekonomiska genombrott, löneförhöjning, kommissionsutbetalning eller god tur med att få igenom en ansökan om ett lån eller bidrag.

Vågen 24/9-23/10

Årshoroskop 2022

Du startar året med god energi. De värsta stressiga åren ligger bakom dig och du har mer kraft och energi. Under 2022 kommer du lägga mer av din tid och fokus på att prioritera lugn och ro och att må bra. Anledningen är att Jupiter, helaren, besöker ditt sjätte hus under en större del av året. Där Jupiter passerar visar på de livsområden som man uppmärksamma och där det sker positiv utveckling.

En fantastisk nyhet är att ditt kärleksliv kommer få ett rejält uppsving. När Jupiter reser vidare till ditt sjunde hus för seriös kärlek, med start den 11 maj, kommer både romantiskt liv och socialt umgänge blir mer fyllt av harmoni och vackra möjligheter. Under 2022 kan man säga att turen för året är delat mellan arbete och hälsa samt kärleksliv. Mer om det nedan.

De senaste åren har du tagit ditt ansvar vad gäller barn/fertilitet och din egen rätt till att göra det du älskar och mår bra av, på största allvar. Du börjar bli riktigt slipad vad gäller att jonglera tidscheman för barn eller rutiner för att försöka bli gravid (fertilitet kan ha varit ett prövande område). Likaså kanske du har lagt många timmar på att förverkliga en skapandedröm. För att lyckas med detta kanske du har behövt försaka annat roligt. Snart kommer dock belöningarna, Saturnus kommer lämna denna del av ditt horoskop under våren 2023, så håll rak kurs framåt.

Kärlek:

Detta är ett fantastiskt år för kärlek och romantik. Jupiter kommer besöka ditt hus för seriös kärlek. Perioden då Jupiter reser genom din kärlekszon startar den 11 maj och pågår fram till och med den 28 oktober. Jupiter återkommer sedan till samma del av ditt horoskop den 20 december 2022.

När Jupiter reser genom det sjunde huset kan en förlovning eller ett bröllop äga rum. När år 2022 startar kommer din styrarplanet, Venus, att befinna sig i retrograd läge, något som inte är ultimat för kärlekslivet. Ett datum för bröllop satt till efter den 1 februari är bättre. Man vill alltid ha med sig Venus, kärlekens planet, i framåtrörelse när man ska gifta sig. Eftersom det är din egen styrarplanet blir det dubbelt så viktigt för dig att ta ett stort livsbeslut när Venus rör sig framåt.

För de som befinner sig i en stadgad relation eller äktenskap så kommer Jupiters närvaro att ge mer harmoni och lycka till romantiken. Det blir mer glitter i ögonen och en känsla av att må bra tillsammans.  En utlandsresa eller kanske chansen att göra något som kan betecknas som ett livsäventyr, kan berika livet med en partner och ge härliga och spännande upplevelser.

Venus retrograd kan dock gynna att man går tillbaka till en make/maka som man har varit separerad ifrån. Tankar och möjligheter att återväcka en tidigare relation kan vara något som Vågen överväger under perioden den 19 december- 29 januari 2022. Om din före detta partner vill samma sak som du, kommer Venus retrograd att hjälpa er att försonas och starta om på nytt.

Singlar som söker efter kärleken kan finna den stora kärleken under den tid som Jupiter rör sig genom det sjunde huset. Det skulle i sådana fall röra sig om en person med riktig äktenskapspotential. Allt tycks klaffa mellan dig och den andra personens ambitioner i kärlek och för framtiden.

Din kärleksplanet, Mars, kommer under hösten att resa genom utlands- och religionshuset i närmare fyra månader. Jupiter är känd för att vara globetrottern på stjärnhimlen. Det kommer finnas många möjligheter till romantik med en person som undervisar, reser eller praktiserar en djup tro av någon sort. Singelvågen kan fall för en advokat, präst, en lärare på ett universitet eller någon som arbetar inom reseindustrin eller med visum och inreserättigheter. Eller är det en livsguru eller personlig coach som får dig på fall? Kärlekschanser dyker upp när Vågen reser eller befinner sig i en miljö där kunskap, tro eller juridik står i centrum.

Om vänner eller ett syskon vill skicka iväg dig på en blinddate med någon som de tror kan passa dig, ska du lyssna. I år kan dina vänner, grannar och syskon leda dig till kärleken eller ge dig goda kärleksråd.

Lyckliga singlar kan märka att Jupiters närvaro i det sjunde huset gynnar det sociala livet. Umgänget blir gladare och präglat av möten med fler personer än vanligt. De kan komma från alla delar av världen och föra med sig nya insikter och kunskaper till dig liv, på ett mycket positivt sätt. Resor med dina närmaste eller goda vänner till en utlandsort kan också dyka upp under perioden då Jupiter är i det sjunde huset. Jupiter styr över det tredje huset, i Vågens horoskop. Det innebär att det sociala umgänget i dina kvarter och med dina grannar kommer öka. Kanske inser du att en av dina finaste bekanta är någon som du bott granne med i flera år, men som du inte lärt känna förrän under 2022.

Under 2022 väntar två förmörkelser i ditt åttonde hus. En passionerad kärleksaffär och delad ekonomi tillsammans med din partner hamnar i fokus vid solförmörkelsen den 30 april samt vid månförmörkelsen den 8 november. Kanske behöver du hastigt tänka om gällande pengar eller ägande som du och en partner delar med varandra. Det är möjligt att din uppfattning eller plan om delad ekonomi inte varit realistiskt. Du får i sådana fall en chans att rätta till det. En partner kan också gå igenom en dramatisk tid och behöva ditt stöd.

Särskilt fina kärleksdatum: 23 maj, 16 februari, 6 mars, 24 maj, 1 augusti, 14, oktober, 19 oktober.

Ekonomi och karriär:

Din karriärzon är inte ett område som är aktivt under året. Trots det så befinner du dig i en strålande tid för arbete. Jupiter kommer resa genom ditt sjätte hus under perioden 29 december 2021- 11 maj 2022. Den återvänder sedan till denna del av horoskopet under tiden 28 oktober- 20 december.

Du kan få ett otroligt fint arbetserbjudande och lukrativt anställningskontrakt under året. Jupiter vill alltid göra allt större och bättre. Det kan röra sig om ett riktigt drömjobb där du fortsätter att göra sådant som du redan idag gör, men får mer lön och högre befattning än tidigare. Det är mycket möjligt att din kontakt med utlandet eller utländska uppdragsgivare eller klienter blir fler. Antalet uppdrag på ditt skrivbord kommer öka, men du kommer bli rikligen belönad för ditt arbete. Köp och försäljning samt hanterandet av lokala resor eller sociala medier är gynnat. Kanske får du ansvar för ett antal olika kontrakt relaterat till det du arbetar med? Uppdrag att besöka kontor eller medarbetare genom att resa genom landet, eller till utlandet? Eller är du den som får det officiella ansvaret för sociala medier för ditt företag? Detta är olika sätt som Jupiter kan hjälpa dig framåt i jobbet under 2022.

Pengarna som du tjänar lägger du troligen på ditt hem och din familj. Vågen har sedan många år tillbaka fördelen att kunna förvandla ”skrot till guld”. Kanske sker det genom renoveringar av hemmet eller genom att tålmodigt förvalta det som du fått med dig i familjearv. Du ser långsiktigt på dina investeringar och kanske också väljer att gå in med en rätt aggressiv sparplan för din pension (även om den är långt borta). Du har allt att vinna på detta.

Vid två tillfällen kommer förmörkelser att aktivera ditt inkomst- och ägandehus, det sker vid månförmörkelsen den 16 maj samt solförmörkelsen den 25 oktober. Dessa datum kan du bli medveten om att något gällande din budget eller hur du värderar dig själv och din kunskap, kan behöva korrigeras.

Om du är gammal nog att minnas tillbaka till vad som hände dig gällande pengar, ägande och moraliska värderingar, den 16 maj 2002, så kan du få ledtrådar till vad som väntar dig i maj.

Månförmörkelsen den 16 maj 2022 markerar också avslutet på en ekonomisk resa som du inledde i samband med nymånen den 4 november 2021. Om du fick en kämpig start med pengar eller upplevelsen av att intensiteten i ditt eget liv höjdes flera hundra procent dagarna precis efter den 4 november 2021, så kommer slutet på den resan att kulminera vid månförmörkelsen i maj.

Skorpionen 24/10-22/11

Årshoroskop 2022

Ditt femte hus är starkt i år. När din zon för flirt, kärleksaffärer och nöjen får besök av tursamme Jupiter blir livet roligare och fyllt av skoj upplevelser. Jupiter kommer stanna i denna del av ditt horoskop till och med den 11 maj och därefter igen den 28 oktober- 20 december.

Jupiter tar en paus från ditt femte hus när planeten flyttar vidare till ditt sjätte hus. Under perioden 11 maj-28 oktober är det istället ditt plikttrogna sjätte hus som får Jupiters tur och expansionsmöjligheter. Det väntar riktiga drömuppdrag och nya chanser till jobb. Den Skorpion som vill arbeta, kommer inte lida någon brist på möjligheter.

Mars kommer tillbringa en ovanligt lång tid i ditt åttonde hus under hösten 2022. Det åttonde huset styr över inre och yttre detox, att ta bort det som inte längre fungerar. Det är en läkande aspekt som kan gå via terapi (att bli fri från rädslor och blockeringar) eller kirurgiska ingrepp.

Det åttonde huset är även det område i horoskopet där större summor av pengar finns. Det kallas ofta för huset för andras pengar. Många gånger handlar det om ekonomi som man delar med en kärlekspartner eller make, men det kan även handla om pengar som man ”delar” med banken via ett lån eller de summor som man kan få från ett försäkringsbolag eller genom en gåva. Arv och förskott på arv faller också under det åttonde huset. Mars börjar sin vistelse i ditt åttonde hus i augusti och stannar där året ut. Mars visar var det händer mycket i livet och under hösten är det mycket som sker dig kring det åttonde husets ämnen.

Kärlek:

Uranus har befunnit sig i ditt kärlekshus sedan 2019. Oväntade förändringar och hastiga svängningar har präglat ditt kärleksliv de senaste åren. Skorpionen kan ha bytt partner inom loppet av några få dagar och kärlekslivet kan ha präglats av en instabil och dramatisk känsla. Uranus kommer stanna kvar i denna del av ditt horoskop under kommande år. Att bli bekväm i att tänka i nya banor och parera nya bud från en partner, kommer bli ditt nya jag. Även dina vänskapsband kommer att påverkas av samma energi av plötsliga vändningar. Dina sociala cirklar förändras och kommer inom några år att bestå av helt nya personer, jämfört med om du ser tillbaka på år 2019.

Det är trots en del utmaningar i kärlekslivet en spännande och äventyrlig känsla i kärlekslivet under året som väntar. Anledningen är, som nämndes i inledningen, Jupiters transit genom ditt femte hus för flirt, kärleksaffärer, sex och nöje. När du minst anar det kan kärleken dyka upp och fånga ditt intresse. För stadgade kan det innebära en chans att gå tillbaka till smekmånadstider eller nyförälskelse. För singlar kan det vänta flera nya datingmöjligheter eller one-night-stands. Det är roligt, men inte så seriöst menat.

Det femte huset styr över fertilitet och graviditet. Skorpioner i fertil ålder är mer fertila än vanligt under perioden fram till och med den 11 maj. Så var även under större delen av 2021. Med tanke på de flirtiga kärleksvibbarna i Skorpionens horoskop så kan en kul kväll på stan leda till graviditet, snabbare än du tror. Tänk på det innan om du inte önskar dig en graviditet.

För barnlängtande Skorpionen så är perioden 29 december 2021- 11 maj samt den 28 oktober- 20 december 2022, bra perioder för att försöka.

Naturligtvis är detta ett solhoroskop men i stora drag kan man säga att när Jupiter och/eller Solen passerar det fjärde (familjehuset) och det femte (barn/fertilitet/graviditet) hus, brukar fertiliteten öka.

När Solen reser genom Vattumannens samt Fiskarnas tecken varje år, är det, överlag en bra tid för Skorpioner att försöka bli gravida. Saturnus vistelse i det fjärde huset de senaste åren kan ha utmanat Skorpioner som önskat sig en graviditet. Det kan ha varit en tålamodsprövande tid. Men enträgna försök brukar ge resultat, ge inte upp. För mer personliga tips om när det är en bra tid för att behövs ett personligt horoskop.

På samma sätt som kärleken kan slå till, så kan den slå av. Det är utmaningen i kärlekslivet under 2022. Det är en tid för att hänga med i flödet och njuta av det som bjuds. Det är instabilt och fullt av spännande vändningar. Men, det är inte det mest seriösa kärleksåret. Det är inte stabilt nog. De partners som du attraherar tycks drivna av ett behov av att få vara fria och ha egna agendor. Kan du leva med det? Annars kommer kärlekspartners troligen komma och gå som tåg som passerar en tågstation.

Under 2022 väntar flera förmörkelser i ditt kärlekshus.  Ditt kärleksliv präglas av prövningar under 2022.

För de som läser horoskopet i november 2021 så kommer den första omgången av förmörkelse i ditt kärlekshus äga rum redan den 19 november. Den förmörkelsen antyder att det väntar ett viktigt avslut. Du är redo för en ny nivå i kärleksliv. Den resan kan gå via ett avslut av en relation, eller att få ta saker till en ny nivå med en kärlekspartner.  Beroende av de nyheter som väntar dig, kommer du veta vilken utveckling det blir. Starka relationer kommer klara prövningarna väl. Relationen kommer stärkas av testet när tidigare dold information kommer fram i ljuset. Det är de svaga relationerna som riskerar att leda till separation och uppbrott. Det som sker är universum sätt att visa dig vad som är långsiktigt livskraftigt, resten rensas ut.

Under 2022 väntar ytterligare förmörkelser i denna del av ditt horoskop den 30 april och den 8 november.

Bästa rådet är att njuta av kärlekslivet, för vad det är. Det kommer bättre tider för seriös kärlek och för att skrida nedför altargången.

Venus är din kärleksplanet. När året startar kommer Venus befinna sig retrograd i Stenbockens tecken. Meddelanden, mail eller kommunikation med en tidigare kärlekspartner kan dyka in i Skorpionens liv under perioden 19 december 2021- 29 januari 2022. Under den tid som Venus backar är det bra att inte ta viktiga kärleksbeslut eller att gifta sig. Man vill alltid ha Venus i stark framåtenergi när det gäller stora kärlekshändelser.

Särskilt fina kärleksdatum för Skorpionen är när det uppstår positiva aspekter mellan Solen och kärleksplaneten Venus: den 9 januari (en återförening eller chans att återknyta med en tidigare kärlekspartner är extra möjligt vid denna tid) samt den 22 oktober.

Den 26-28 april finns chansen för en kärleksaffär att blomma. Neptunus, styraren över ditt flirtiga hus, möter din kärleksplanet under dessa dagar.

När Jupiter reser med din kärleksplanet, Venus, väntar särskilt fina möjligheter i kärleksliv och sociala händelser. Använd de här dagarna för att satsa på kärlek och härliga upplevelser med dina närmaste:

 • 28-30 april
 • 27-29 juni
 • 16-18 augusti
 •  13-15 november

Ekonomi och karriär:

Planeten som är förknippad med tur och expansion, Jupiter, är din inkomstplanet. Under 2022 kommer Jupiter att resa genom ditt femte hus, till och med den 11 maj och därefter igen från och med den 20 december. Det normala är att Jupiter tillbringar ett helt år i ett stjärntecken. Under det kommande året besöker Jupiter istället två livsområden i ditt horoskop.

När Jupiter reser genom ditt femte hus kommer sättet som du tjänar pengar på att vara mer lustbetonat. Kanske får du en chans att tjäna pengar på en hobby eller ta dig an arbetsuppgifter som du tycker är så roliga att det inte känns som ett jobb när du utför dem. En speciell händelse är när Jupiter och Neptunus möts i din zon för kreativitet, vågade satsningar och roligheter, den 5 mars.

Du kan bli mer benägen att satsa dina pengar på ett projekt som för dig är förenat med din uttrycksförmåga och kreativitet. Det kan exempelvis handla om fotografering, måleri, skrivande, artistiskt berättande eller att sjunga eller dansa. Barn i ditt liv, eller en begynnande graviditet, kan också motivera dig att arbeta hårt för att tjäna mer pengar. En smart idé för hur du kan hitta en ökad inkomst, kan faktiskt komma via barn, deras fantasi och den magiska värld som de lever i.

När Jupiter och Neptunus reser tillsammans i april kommer din ekonomiska intuition vara på topp. Du kan känna vad du ska göra avseende beslut om ekonomi och budget, eller ägande.

När Jupiter reser genom ditt sjätte hus, från och med den 11 maj- 28 oktober, kommer arbetet att kännas lite mer som arbete igen. Det är mer vardaglig pliktkänsla över hur du får in pengar på kontot. Du får anstränga dig mer. När Jupiter under denna period rör sig genom Väduren är det snabba bud som gäller. Du kan vända på en femöring när det gäller arbete och budget. Om du har varit arbetslös, eller söker ett nytt arbete, kommer perioden maj-oktober bjuda dig på flera chanser att få en ny anställning eller uppdrag. Det ser väldigt positivt ut. Som ett drömuppdrag eller fin karriärchans.

Det sjätte huset styr över både hälsa och arbete. När din inkomstplanet reser genom denna zon gynnas arbete inom vården, hälsa, medicin, rehabilitering eller med arbete kring produkter som säljer hälsoprodukter.

När Solen reser med Jupiter den 4-6 mars väntar goda nyheter inom karriär och ekonomi.

Under perioden 1-17 april är din ekonomiska magkänsla på topp. Investeringar och chansningar i ekonomi, lönar sig.

Dagarna 28-30 april kan bjuda på särskilt goda ekonomiska nyheter och möjligheter.

Skytten 23/11-22/12

Årshoroskop 2022

Ditt fjärde hus för hem och familj är ett starkt hus under 2022.  Din egen styrare, turplaneten Jupiter, kommer resa genom ditt fjärde hus den 29 december 2021- 11 maj 2022 samt återigen den 28 oktober- 20 december 2022.

Ditt hem och dina familjerelationer får ta del av Jupiters lycka och expansionsmöjligheter. Det är ett lyckligt år. Ditt boende kan bli större och finare under 2022 och din familj kan utökas med barn, barnbarn eller personer som känns som familj. Släktingar kan också föra in nya personer i din privata sfär som känns som familj.

Om du har väntat på rätt tillfälle för att sälja eller köpa ett nytt hem så är 2022 året då du kan ha riktigt tur och hitta ditt drömhus, eller göra en mycket god vinst på ditt eget hus, om du säljer. Om du är lycklig där du bor så kan det istället blir aktuellt med en renovering som gör att det känns som om du uppgraderar ditt boende.

Med Jupiter handlar allt om att det ska bli större och bättre. Det fjärde huset styr över nostalgi och minnen. Det är ett bra år för att koncentrerar dig på att läka minnen och ta tillvara det som har getts dig av din familj, antingen det är värderingar och kunskap, eller rent materiellt.

Jupiter i ditt femte hus från och med den 11 maj-28 oktober blir en roligare period i livet fullt av flirt, nöje och tid för att slappna av och ha roligt. Skytten älskar att resa och vidga sina perspektiv. Pandemin kan ha satt stopp för ditt resande men under våren-hösten kanske du komma igång igen och vistas en längre tid i utlandet, eller får en chans att resa iväg på flera kortare resor.

För Skyttar i fertil ålder så kommer 2022 vara ett år då chansen att bli gravid, är högre än vanligt.

Kärlek:

Det här årets planetrörelser ger flera signaler om att det kommer bli ett aktivt kärleksår. Dels har du Jupiter i ditt femte hus för kärleksaffärer, flirt och nöje. Dels får du ett extra långt besök av actionplaneten, Mars, i ditt hus för seriös kärlek och äktenskapspartner.

Tiden från och med den 11 maj kommer innebära att du får fler möjligheter att gå ut och roa dig, att flirtiga chanser finns kring dig. Det femte huset är lustbetonat. Ett one-night-stand eller flera kortare kärleksaffärer är möjliga. Ofta vill man vara njuta och ha roligt men kanske inte gå så långt som att inleda en seriös relation. Singlar är inte på humör för att hitta den rätte. Stadgade å andra sidan vill få tillbaka mer av nyförälskelsetiden i relationen och kanske satsar mer på att resa och gå ut tillsammans. Lyckliga singlar som inte söker efter kärleken får istället uppleva den underbara känslan av att få uppskattande blickar när de går ut och roar sig med vänner och bekanta.

Fertiliteten är högre än vanligt för Skytten. Med så mycket sex och flirt i horoskopet kan det vara bra att ha i minnet.

Mars i det sjunde huset för äktenskap och seriösa kärlekspartner, från och med augusti och året ut, ger signaler om att du vill att det ska ske kul saker i livet. Din kärleksrelation är en av de roliga saker som kan ske, men inte alla. Är jag inte mer än ett nöje? kanske en datingpartner undrar när Skytten dundrar fram, flirtar och ha kalendern fullbokad med nöjesevent och festligheter. Mars är känd som krigarens tecken. Det finns risk för att man inte kommer överens med sin stadgade partner och att det handlar om att mäta styrka. Skytten kan bita ihop ett tag, men pågår det för länge så kommer Skytten att tröttna och gå ut och roa sig själv.

Med händelsernas planet i det sjunde huset kan det bli full fokus på bröllopsplanering, frieri, jubileumsfirande och många möten med nära och kära, under hösten 2022.

Personer som särskilt kan attrahera Skytten under 2022 är personer som är tävlingsinriktade, framgångsrika och eldigt passionerade själar som agerar på impuls. Kanske faller Skytten för någon som arbetar inom underhållningsindustrin. En muskulös dansare eller artist eller någon som tränar hårt på gymmet kan få Skyttens ögon att glittra. Det övergripande temat tycks vara att det ska vara en person som njuter av livet och har kul. Det är väldigt attraktivt.

De härligaste dagarna för ditt kärleksliv är:

 • 20-21 mars
 • 26-27 april
 • 20-21 juni
 • 5-23 juli
 • 15 november- 7 december

Merkurius styr över ditt kärleksliv. Undvik viktiga kärleksbeslut när Merkurius befinner sig retrograd. Om en tidigare kärlekspartner kommer tillbaka till dig är det dock en bra tid för att ge relationen en andra chans:

 • 14 januari- 4 februari
 • 10 maj- 3 juni
 • 10 september- 2 oktober
 • 29 december- 18 januari 2023

Ekonomi och karriär:

Sedan många år tillbaka har du haft Pluto transiterande genom ditt inkomsthus. De senaste tjugo åren har du fått lära dig en helt ny inställning till pengar och ägandets värde. Pluto river ner, för att bygga upp. Du kan ha gått igenom flera situationer där du har förlorat allt och börjat bygga upp på nytt.  Det har varit en viktig process både för ditt inre och din inställning till pengar samt för ditt faktiska ägande.

Du kan ha blivit en riktig rensningsexpert som kommit till insikt om att du kanske egentligen inte behöver mer än en bråkdel av allt som du trodde att du behövde. Du kan också ha blivit en riktig hejare på att sälja gammalt, för att köpa nytt och genom att förvalta sådant som du redan har. Pluto har snart lärt dig allt han ska lära dig inom detta område men under 2022 fortsätter transformative Pluto resan genom ditt inkomsthus.

Pluto gynnar fortsatt att du tar hand om ägande av mark, fastigheter och arvegods. Förvaltar du familjearvets ekonomiska värderingar och pengar, kommer du lyckas väl. Slarvar du, riskerar du att förlora allt. Pluto styr över skatter och lån. Genom att använda dig av smart skatteplanering och chansen att få pengar att arbeta för dig, genom exempelvis ränta-på-ränta-effekten, finns det pengar att spara och att vinna. Många bäckar små, kan bli mycket, på långt sikt.

Ditt karriärhus styrs av Jungfrun. Det är inte ett kraftfullt hus under året.  Du lägger hellre din kraft och din fokus på ditt hem, familjerelationer och på att njuta av livets goda och kärlek. Det betyder dock inte att det inte finns bra karriärdagar.

Eftersom Merkurius styr över både ditt kärleksliv och din karriär innebär det att de datum som står ut som fina för kärlek ( se ovan, också är turdagar för din karriär och framtidsambitioner). Kom också ihåg att när Merkurius backar är det gynnsamt att gå tillbaka till en tidigare arbetspartner eller projekt, men inte att skriva på kontrakt för ett helt nytt arbete. Avvakta med viktiga karriärbeslut tills Merkurius retrograd är över.

Till de tursamma dagarna kan du också lägga följande positiva karriärdatum :

 • Den 1-3 mars kan föra med sig en viktig betalning eller ekonomisk chans.
 • 5-7 april
 • 17-18 april
 • 5-6 maj (I maj kommer flera chanser till nytt jobb eller extrajobb/övertid att dyka upp- vilken ska du välja?)
 • 1-2 juli
 • 20-21 november
 • 28-30 november
 • 28-29 december

Stenbocken 23/12-20/1

Årshoroskop 2022

Dina ord och det du skriver hamnar i hetluften under en stor del av 2022. Med ditt kommunikative tredje hus aktiverat av Jupiter under tiden fram till och med den 11 maj, samt igen under tiden oktober- december, är det en perfekt tid för att använda dig av din uttrycksförmåga. Det är en utmärkt tid för att studera, läsa, skriva eller undervisa.

Studenter har en fantastisk tid under de nämnda perioderna. Eftersom det tredje huset styr över kontrakt, försäljningar och PR så kan personer aktiva inom marketing eller försäljning se fram emot stjärnornas hjälp.

Ska du flytta? Enligt stjärnorna är det mycket möjligt att du gör en stor förändring i ditt boende och familjeliv under tiden maj- oktober.

Jupiter kommer tillbringa resten av året i ditt fjärde hus för familj, boende och känslomässiga rötter. Under perioden maj- oktober är ett lyckat hus- eller lägenhetsköp gynnat. Om du trivs där du bor kanske du istället bestämmer dig för att göra förändringar i ditt nuvarande hem så att det känns större, bättre och nyare när oktober är kommen.

Jupiter är känd för att expandera det område som planeten berör. När Jupiter passerar genom det fjärde huset kan familjen växa genom en graviditet eller genom att nya personer, som känns som familj, kommer in i livet. Det kan ske genom en vänskap eller genom att exempelvis en familjemedlem träffar en kärlekspartner som blir som en i familjen.

Stenbockar i fertil ålder är mer fertila än vanligt under perioden maj- oktober.

Kärlek:

Ditt romantiska liv är där det händer minst saker. Generellt verkar du nöjd som det är. Det finns dock två tidpunkter som det kan skaka i ditt kärleksliv. Vid förmörkelserna den 16 maj samt den 8 november kan tempot öka. En stadgad relation kan utsättas för ett test.

Ett bra råd att ha i minnet, om det skulle bli problem i en kärleksrelation, är att ge mer uppmärksamhet till relationen. Det kan vara så enkelt som att Stenbocken har släppt fokus på kärleken för att den är så upptagen med att utveckla sin egen kreativa förmåga eller hålla igång sinnet med utbildning och nya kunskaper. Genom att föra in mer tid för kärlek och romantik med din partner, kan harmonin i en relation komma tillbaka.

Det finns även annan faktor som spelar in och påverkar kärlek, sex och flirt: Uranus.

Överraskningarnas planet, Uranus, har befunnit sig i ditt femte hus för kärleksaffärer och nöjen i flera år och fortsätter att göra det även under 2022. Uranus kallas ofta för planeten som väcker oss. När det sker kan det skaka om oss och förvåna oss. Singlar kan få överraskande kärleksförklaringar under året. Lite som att serveras kärlek utan att leta efter den.

Månen är Stenbockens kärleksplanet. En fullmåne eller nymåne i Oxens eller Kräftans tecken för med sig nystartsfaser och viktiga vändpunkter i kärlekslivet för Stenbocken.

Solförmörkelsen den 30 april kommer med mycket fina planetaspekter som, i sin tur, skapar en fin aspekt till Saturnus. En ny era av kärlek och flirt kan ta fart för singlar.

Nymånen i Kräftan den 29 juni ger en härlig varm känsla till kärlekslivet. Med start den 29 juni kan Stenbocken leta nytt boende, eller satsa på nya möbler, tillsammans med sin partner eller blivande make/a.

Fullmånen/månförmörkelsen den 8 november, som nämndes ovan, är mer av ett osäkert kort för Stenbockens kärleksliv. En relation kan testas. En partner kan ge oväntade besked eller nyheter och kanske behöva Stenbockens stöd.

Från och med den 21 juni och en månad framåt är kärlekslivet särskilt hett och härligt. Det väntar massor av möjligheter till flirt och mingel med spännande personer. Sexuell kemi mixat med framgångsrika människor lockar dig enormt under mitten av sommaren.

Karriär och ekonomi:

Stenbockens styrare, Saturnus, rör sig genom det andra huset för inkomster och ägande. Din personliga stil mot yttervärlden smyckas. Du lägger mer tid på att klä dig fint och ge ett personligt uttryck till klädesplagg och accessoarer.  Omvärlden ser dig som en kreativ och spännande person som är sann mot din egen stil. Ditt sätt att klä dig förknippas med framgång, överflöd och pengar.

Det finns en koppling mellan ditt utseende och din stil, samt ditt arbete och dina pengar.

Du tjänar kanske pengar på något förknippat med kreativitet, såsom en hobby. Du njuter av det arbete du gör. I år kanske du testar något helt nytt som visar sig ge dig både pengar och glädje. Din originella stil spelar en viktig roll i ditt sätt att uttrycka dig. Kreativa Stenbockar kan nå ett genombrott när de följer sitt inre kall och verkar inom sin unika genizon. Stenbockarna kan släppa loss framför kameran, på en scen eller i musiksammanhang. Och tjäna pengar på det. Kanske är det därför som arbetet ser så roligt ut.

Stenbockar är av naturen planeringsmänniskor. Detta gäller i allra högsta grad för pengar också. För den Stenbock som vill placera pengar i aktier/investeringar eller söka sig en ny inkomstmöjlighet så är alla former av nöjesindustrin ett bra tips. Videospel, sociala plattformar, teknik, datingsiter och onlinespel ger dig en skjuts i rätt riktning. Anledningen är Uranus (tecknik och innovatio) vistelse i ditt femte hus. Att arbeta med produkter riktade mot barn, eller nöjesvärlden, ger roliga möjligheter och positiva investeringsmöjligheter.

Under perioden maj-juli kan en närbelägen resa eller en kortare kurs ge dig mycket inspiration.

Den planet som styr över Stenbockens karriär, är vackra Venus. När Venus möter din inkomstplanet, Uranus, eller turplaneten Jupiter,  i positiva aspekter kan goda nyheter i karriär och pengar dyka upp. Använd dessa datum för att agera för mer och bättre av det du önskar dig i arbete och ekonomi.

Det här är Stenbockens lyckodatum för karriär och pengar under 2022:

 • 18 april
 • 30 april
 • 12 juni
 • 29 juni
 • 2 augusti
 • 18 augusti
 • 20 september
 • 1 oktober
 • 15 november
 • 22 december

Vattumannen 21/1-18/2

Årshoroskop 2022

Många födda i Vattumannens tecken kanske undrat när den tunga känslan ska lätta?

Saturnus har befunnit sig i ditt första hus sedan 2020. Det finns både för- och nackdelar med att ha Saturnus i sitt eget stjärntecken. För att starta med de positiva sidorna så har du tagit begreppet personligt ansvar, till en ny nivå. Omvärlden kan ha hajat till och kanske undrat:

”Vad är det som händer med henne, hon verkar ju så himla seriös nu?”

Saturnus pliktkänsla har onekligen smittat av sig på dig. Din förmåga att hålla många bollar i luften är imponerande och ser du tillbaka så kan du se att du har åstadkommit enormt mycket.

Men, visst, ibland är det inte så kul att gå omkring och känna sig tyngd av alla måsten och ansvar. Tiden kan ha varit något som berört dig på djupet. Kanske har du känt av att tiden går för snabbt och att du inte riktigt hinner med. Kanske har skelett, tänder, hud eller knän påmint dig om att du behöver ta hand om dig mer och att åldern tar ut sin rätt. Saturnus kan föra med sig en känsla av att man är begränsad i livet och det kan leda till lite deppighet.

Men, ha förtröstan! Saturnus kommer lämna ditt hus om ytterligare ett drygt år. Då kommer du ha lärt dig väldigt mycket och lagt grunden för ett helt nytt, superstrukturerat liv som kommer hålla för lång tid framöver. Som alltid när man har axlat sitt ansvar, belönar Saturnus i slutet av vistelsen. Så sker för dig under våren 2023. Håll ut och vet att du är på rätt väg. Och, livet kommer inte alltid vara så här fokuserat på prestation och att bita ihop.

Jupiter, den optimistiska planeten, har befunnit sig i ditt tecken under 2021. Det har onekligen lättat upp under perioder. Trots att du kanske kan ha känt dig lite låg i energi så kan perioden maj- juli gett dig en liten glimt av att belöningarnas tid, i form av pengar eller hopp, har visat sig för dig. Från och med den 29 december 2021 kommer Jupiter att resa genom ditt inkomsthus.

Du kommer ta din ekonomi och ditt ägande till nya nivåer under årets första fem månader. Perioden maj- oktober kommer Jupiter resa genom ditt tredje hus. Att resa eller studera, kanske i kombination med varandra, kan dyka upp. Ta chansen att vidga dina perspektiv och dina kunskaper!

Uranus, din styrarplanet, befinner sig i ditt fjärde hus för hem och familj samt känslomässiga rötter. Sedan 2019 kan mycket ha skett gällande detta område i ditt liv. Du kan ha utmanats i att tänka om, och känt ett växande behov av att agera flexibelt. Det här området kan ha känts skakigt och tidvis lite dramatiskt. Tack vare Uranus är du dock superfokuserad på att få läget under kontroll. Du motar Olle i grind och hänger med i svängarna. Humörsvängningar i familjezonen är onekligen en utmaning för dig.

Uranus står för förnyelse. Kanske har du renoverat eller uppgraderat tekniken enligt dina personliga önskemål de senaste åren? Eller funderat på en ny, alternativ plan, för hur ditt boende ska se ut? Det råder en rastlöshet och förnyelsekänsla kring hemmet. Det kan vara lite frustrerande att du tycks intressera dig för, och attraheras av, så helt olika hus/hem-drömmar. Ena dagen är det ett hus på landet, andra dagen ett nybygge mitt i en storstad. Flera flyttar är möjliga. Alla tycks styrda av infall och ”slumpen”. Sakta men säkert kommer du att nå ditt ideala hem. Uranus kommer jobba med dig inom detta område fram till och med 2026 så än väntar mycket händelser.

I samband med två förmörkelser, den 30 april samt den 8 november, tar du två viktiga grepp kring ditt hem och familjeliv. Förmörkelserna kan visa dig tillrätta, om du svävat ut i en boendedröm som inte är realistisk. De kan även öppna för vad som verkligen är menat dig avseende hur du ska bo och landa känslomässigt med dina närmaste. Den tidsplan du hade, ökar i takt, snabbare än du hade kunnat tro.

Kärlek:

Många av planeterna befinner sig i din självständiga del av ditt horoskop. Tillsammans med det faktum att ditt sjunde hus för kärlek, inte är ett starkt hus under 2022, så  är kärlekslivet något som hamnar lite i förgrunden. Dina behov av utveckling och ditt ansvar är det som du fokuserar mest på.

Saturnus i ditt eget tecken kan ge också dig en yta som utstrålar mer isdrottning än varm kärleksgudinna. Det är ett bra tips att tänka på att anstränga dig för att visa din värme mer. Din värme finns ju därinne! Solen är din kärleksplanet. Var än Solen befinner sig öppnar dock för kärleksmöjligheter, även under ett år då du kanske överlag ser ut att vara mer fokuserad på dina personliga mål.

Det kommer, trots det ovan sagda,  inte vara ett händelselöst kärleksår. Två solförmörkelser kommer aktivera ditt kärleksliv, den 30 april samt den 25 oktober. Solförmörkelsen äger rum i ditt hus för hem och familj respektive hus för karriär, men Solen, som är din kärleksplanet, är den himlakropp som förmörkas. Detta påverkar ditt kärleksliv och band med dina närmaste. Ditt kärleksliv kan testas vid dessa tidpunkter.

Det behöver inte alltid vara dåliga ting som sker vid en förmörkelse. Hastiga händelser, av god karaktär, kan också fresta på för att man måste agera snabbt och flexibelt för att hänga med i svängarna. Barn eller familjemedlemmar kan meddela nyheter som gör att ditt kärleksliv sätts i en ny dager eller kanske påverkas. Händelser i hemmet kan likaså ställa en kärleksrelation inför en ny situation. Det kan också, alternativt, vara din kärlekspartner som går igenom en dramatisk tid i livet, så att du behöver släppa det du har för handen för att stödja honom eller henne.

Starka relationer blir stärkta av det som sker. Det är de svaga relationerna, där det kanske redan finns uppbyggd bitterhet, en önskan om att separera eller hemligheter och otrohet, som riskerar att gå sönder när förmörkelsen visar dig hela sanningen.

Eftersom Solen är din kärleksplanet är årets mest tursamma dag, då Solen och Jupiter befinner sig på samma grad i samma tecken,  särskilt fina för ditt kärleksliv.

Under 2022 äger den tursamma dagen rum den 5 mars. Jupiter och Neptunus möts i sitt hemmatecken, Fiskarnas tecken. De är starka där. Kärlekslivet kan kännas oerhört hoppfullt, vackert och inspirerande vid tiden 3-5 mars.

Månaden mars är en lycklig tid för ditt kärleksliv. Du är attraherad av pengar och tryggheten i att ha lyckats. Singlar kan finna kärleken när de tar hand om sin egen ekonomi eller ägande. Personer som är involverade i din ekonomi kan attrahera dig såsom en ekonomisk rådgivare eller finansiell expert.

Den 23 maj ser flirtig, kul och social ut. Nu är det dags att ta dig ut på stan, gå på de klassiska nöjesställena, barer, restauranger och musikevent. Kärlekslivet är lättsamt och glatt i slutet av maj. Kärleksaffärer och one-night-stand är melodin under vårsommaren. Det finns en koppling mellan att unna dig att ha kul, och ett lyckligt kärleksliv. Stadgade Vattumän som bara arbetat… stäng ned datorn och ge dig ut på kul grejer med din partner. Kommunikationen är på topp vilket gör att sms och chattar kan svämma över av kärleksmeddelanden.

Perioden från och med den 23 juli och en månad framåt är alltid en härlig period för kärleksliv och sociala händelser för Vattumannen. Då passerar din kärleksplanet, Solen, genom ditt sjunde hus för festliga tillställningar, firanden och kärleksmöjligheter. Den 29-31 juli ser särskilt härliga ut. Det är flirt, fest och må-bra-känsla i det som sker i livet. En bra tid för att arrangera en förlovningsfest, jubileum eller annat firande. Din kärleksparter kan också få goda ekonomiska nyheter under dessa dagar.

Med Jupiter, din vänskapsplanet, i zonen för kortare resor och socialt håll-i-gång så kommer perioden maj- oktober bjuda på mycket kul interaktion med vänner men kanske också inspirerande möten med likasinnade när det gäller en hobby eller ett intresse du har. Ge dig hän och följ nya vägar och äventyrsmöjligheter som öppnas!

Ekonomi och karriär:

Året startar med Jupiters resa genom ditt inkomsthus. Jupiter anses även vara Fiskarnas styrare och är därför extra stark i detta tecken. Det som gör att din ekonomi får en sådan enorm skjuts är att Jupiter kommer resa mot en konjunktion till Neptunus, din inkomstplanet. Detta blir dubbel lycka för dina finanser och värdet på det du äger. Konjunktionen äger rum den 12 april 2022 men effekten kommer kännas av under hela det kommande året.

Eftersom Jupiter är din naturlige styrare av ditt elfte hus, som styr över bland annat vänner men också teknologi och internet, så kan onlinevärlden vara ett område som ger dig intäkter under 2022. Om du legat lågt gällande digitalisering, men önskat högre lön eller mer på kontot, så ska du kasta dig in i hemsidornas och kodandets värld. Ju mer du kan om teknik, desto större chans till intäkter. Du kommer troligen lägga ned pengar på att uppgradera telefoner, datorer och mjukvaror och informera dig om fondrobotar och teknikinvesteringar under året. Nytänkande som du är, alltid med en näsa för vad som kommer vara den nya trenden, har du troligtvis redan förstått att detta är grejen för din ekonomi.

Vänner och samarbetsmöjligheter kommer också bjuda på möjligheter till ökade intäkter eller nya inkomstströmmar. Vännerna i ditt liv verkar leva ett gott liv och är villiga att hjälpa dig på olika sätt. Du har mycket gott att vänta under 2022. När 2023 står för dörren kanske du har bockat av att du har nått en livsdröm som du har kämpat länge för.

Tips: Investera i fastigheter vid vatten, medicinsk teknik och forskning samt teknik som kan rena eller utvinna vatten. Utnyttja all form av teknik och automatiseringsmöjligheter som erbjuds dig i arbete och för att hantera pengar.

När Jupiter, maj- oktober, reser genom ditt tredje hus för kommunikation och tal och skrift, är det en bra tid för att köpa en bil, uppdatera datorn eller mobilen eller satsa på en kortare kurs eller utbildning. Ett viktigt kontrakt kan läggas på ditt bord under denna tid.

Förmörkelserna den 16 maj samt den 25 oktober äger rum i ditt tionde hus för framtidsplanering och karriärambitioner. Din status i din bransch påverkas och kanske får du ta ett hastigt nytt kliv i din karriär. Under 2022 kommer världen få se att Vattumannens slit de senaste åren, ger utdelning i form av befordran, högre lön och mer respekt för sin expertis. Det kommer bli härligt att få lön för din möda både på bankkontot och av kollegor och inom din bransch. Världen kanske överraskas men du vet förstås att du har arbetat för detta. Du är så väl värd all din framgång!

Fiskarna 19/2-20/3

Årshoroskop 2022

Tursamme Jupiter, Fiskarnas andre styrare, kommer besöka ditt eget tecken under tiden fram till och med den 11 maj samt igen under oktober- december. Jupiter är stark i sitt hemmatecken och för med sig massor av fina gåvor till Fiskarna. Det är endast en gång vart tolfte år som du får en så fin chans till nystart i ditt liv. Lyckan ler mot dig! Nu är du redo för en ny början. Din nya början kan riktas vart du vill; mot ett nytt boende, en ny karriär eller utbildning eller ett nytt äktenskap. Frågan är vad du vill satsa på?

Om du kikar tillbaka till perioden maj-juli 2021 kanske du märker att något som tog fart vid den perioden, får ytterligare skjuts framåt under 2022. Jupiter gjorde ett förtida besök i ditt tecken under maj-juli 2021 och gav dig en försmak av det goda överflöd som väntar dig under 2022. Minns du vad som hände i ditt liv då?

Fiskarna kommer leva ett gott liv under de sex månader under året då Jupiter rör sig genom tecknet. Fiskar i fertil ålder brukar bli mer fertila vid denna transit. För de som är äldre, eller inte önskar barn, så kan Jupiters expansionsförmåga istället leda till att man går upp lite i vikt. Det är helt enkelt så mycket gourmetmat på bordet vid trevliga tillställningar och möten med andra.

Jupiter är Fiskarnas karriärplanet. Det innebär att Jupiter för med sig tur gällande både karriär och livsstil.

Under perioden maj- oktober hamnar din fokus på dina moraliska värderingar i förhållande till andras behov. Under dessa månader besöker Jupiter ditt andra hus för pengar och ägande. Det är en mycket lyckosam tid för din ekonomi då en karriärförändring kan vara anledningen till de ökade tillgångarna.

Det andra huset styr även över mark, fastighet och hus. En lyckad försäljning eller smart köp kan, alternativt, vara det som ger en så fin avkastning på pengarna som Fiskarna investerar.

Mars, planeten som visar var det sker händelser, kommer tillbringa hela hösten, från och med den 20 augusti, i ditt fjärde hus för hem- och familj. Det kommer bli en händelserik höst då saker rör på sig i dina förhållanden till övriga familjemedlemmar, en flytt kan bli aktuell eller en renovering kan pågå. Mars kan också föra med sig aggressivitet in i familjezonen. Mars är krigarplaneten. Om en familjerelation behöver luftas finns det risk för att det slår lite gnistor om inte Fiskarna tänker sig för innan de talar.

Kärlek:

Du tycks sätta dig själv och din behov av balans, före romantik och socialt umgänge i år. När du mår bra, är du redo att släppa in mer kärlek och träffar med dina närmaste.  För Fiskar som lever i stadgade relationer kan det vara bra att ha i åtanke att, om det skulle uppstå en fnurra på tråden, så handlar det till största del om att Fiskarna släppt fokus på kärlekslivet. Genom att ge relationen tid och kärlek kan balansen snabbt återfås.

Singlar ser på det stora hela ut att vara nöjda som de är. Det är inget stort kärleksår.  Men det finns så klart positiva datum för kärlekslivet under året.

Den 10-26 mars får Fiskarna kärleken på dina villkor. Singlar kan få överraskande kärleksförklaringar och stadgade känner sig särskilt älskade och sedda av sin partner.

I slutet av juni kan en person som en familjemedlem tipsar om, eller någon som dyker upp i ett familjesammanhang, ge Fisken fjärilar i magen.

Merkurius är Fiskarnas kärleksplanet. Under de perioder under året då Merkurius befinner sig retrograd brukar Fiskarna fundera och se över sitt kärleksliv. Det är en bra tid för att göra korrigeringar och betrakta vad man har uppnått hittills. Det är klokt att undvika stora kärleksbeslut under retrograda perioder. Men, Merkurius retrograd gynnar att återuppta en relation med en tidigare kärlekspartner.

Merkurius retrograd 2022:

 • 14 januari- 4 februari
 • 10 maj- 3 juni
 • 10 september- 2 oktober
 • 29 december- 18 januari 2023

Ekonomi och karriär:

Det väntar dig ett mycket tursamt år. Som jag nämnde i inledningen är anledningen att Jupiter rör sig genom både ditt första och andra hus. Jupiter kommer dessutom att resa  tillsammans med din styrare, Neptunus, vilket sätter tonen för 2022 för alla stjärntecken. För din del kommer det ge dig dubbel dos av lycka.

Turdagarna den 4-6 mars kan föra med sig ett fint arbetserbjudande. Vid denna tid möts Jupiter, styrare av din karriär, samt Solen, styrare av ditt dagliga arbetsliv.

(Dessa datum kan även hjälpa dig att planera gällande en hälsorelaterad plan för framtiden. Att ta hand om dig är ett starkt fokus under 2022 också.)

Det fina med att få besök av Jupiter är att du tycks få karriären och framtidsmöjligheterna serverade på silverfat. Företag och headhunters söker upp dig baserat på dina meriter och goda rykte. Omvärlden ser dig som en framgångsrik och kunnig person. Arbetserbjudande som markerar riktiga karriärtoppar i ditt liv är möjliga.

För Fiskar som inte arbetar så kan det istället handla om spännande möjligheter till framtidsplanering och en ny struktur för hur du vill leva livet.

Den 1-17 april ger dig framgång, pengar och status tack vare Jupiter och Neptunus möte i ditt eget tecken. Vilken bekräftelse och chans till lyckad framtidsplanering i livet. Wow! Under maj- oktober kan du öka värdet på dina tillgångar, eller höja din lön. En bostad, mark eller lyckat karriärdrag kan vara anledningen till framgången.

Händelsernas planet, Mars, styr över dina inkomster. Som jag nämnde ovan kommer Mars vistelse i ditt fjärde hus vara under hela hösten 2022. Mars kommer då resa genom Tvillingarnas tecken. Detta ger två signaler om varifrån Fiskarna kan öka sina inkomster eller få bra avkastning under hösten 2022: det tredje och fjärde husens områden:

Det tredje huset/Tvillingarna styr över:

 • Kommunikation, undervisning, lärande, sociala plattformar online, media, kodning och hemsidor, frakt/transport, PR, försäljning, marketing

Det fjärde huset styr över:

 • Bostäder, hotell/B & B, service och tjänster som riktar sig mot hemmet och familjen

De här områdena kan överlappa varandra så att Fiskarna exempelvis finner chanser till ökade intäkter när de annonserar i sociala medier och erbjuder catering eller omvårdnad i hemmet. Ett annat exempel är hemundervisning eller den som investerar på börsen i fastighetsbolag.

14

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00