ANNONS
PersonuppgifterCookies

Merkurius retrograd september 2021

/

Merkurius retrograd i Vågen

27 september- 18 oktober 2021

Kära läsare,

Det är bara några dagar kvar tills Merkurius beger sig retrograd i Vågens tecken.

Merkurius befinner sig i skuggfasen sedan den 6 september.

Under skuggperioden kan man märka att kommunikation och information är områden där det kan börja kännas lite långsammare eller knepigare.

Merkurius backar sedan den 27 september- 18 oktober. (De gradtal som är aktuella att hålla koll på är 10-25 graden i Vågens tecken.)

Men, direkt efter att Merkurius har vänt framåt igen, har planeten lite att ta igen. Då väntar skuggfas nummer 2. Då ska Merkurius ta sig tillbaka till den punkt på himlen där den befann sig när skuggfasen inleddes: 10 grader i Vågens tecken.

Det är alltså först den 3 november som Merkurius går på full fart framåt igen efter denna retrogradperiod.

Det är med tanke på skuggfaserna som det alltid är bra att sakta ned med nya planer, nya kontakter och nya kontrakt och köp/försäljningar under veckorna innan och efter retrograden.

Personligen tycker jag att man är ”säker” genom att undvika tre dagar innan själva retroperioden + 1 vecka efter att planeten vänt fram igen. Det har fungerat för mig hittills. Men det måste man testa och känna själv.

Hoppas ni har planeringen under kontroll och att ni är redo för lite av dåtiden att komma tillbaka! Retrograda Merkurius för ofta med sig kontakt med vänner från förr. Nu när Merkurius backar i Vågens tecken (kärlekspartners och affärspartners) kan en gammal kärlek eller samarbetspartner komma in i livet igen.

Vi får se vad som har hänt om cirka 4 veckor… :-)

Ta hand om er!

Kramar

Helena

PS I bilden ser ni även Merkurius föregående retroperioder under 2021: jan/feb samt april/maj.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00