ANNONS

De tre faserna av Merkurius retrograd- hur du kan använda dem

/

Merkurius skuggperioder och retrograd

marianne-bos-4eBOAeFfY0w-unsplash

Kära läsare,

Fick rubriken er att hoppa till?

Vad då TRE FASER av Merkurius retrograd? Räcker det inte med att planeten ska backa?!

Åh, vi har alla vår egen relation till de upplevelser som brukar dyka upp när planeten av kommunikation beger sig retrograd. 🤪☿️

Denna gång äger detta rum den 29 maj-  22 juni.

Under denna period kommer Merkurius backa från 24 grader (den 29 maj) tillbaka till 16 grader (22 juni), i sitt eget tecken, Tvillingarna.

Vårt sätt att kommunicera påverkas. Men också vårt sätt att processa information, nyheter och sådant vi får höra. Det är faktiskt en bra tid för att bryta mönster. Livets normala rytm ”då man bara trampar på”, avbryts och man får en chans att tänka i nya banor och välja en annan väg.

3 faser under en retrograd- och hur du kan använda dem för din fördel:

Det finns tre faser av Merkurius retrograd och de kan användas på olika sätt.

Skuggperioden innan retrograden: En tid innan planeten vänder retrogad passerar den över den grad där den senare kommer vända framåt.

Detta är det som markerar skuggfasen innan retrograden. Exempelvis så vänder Merkurius framåt (den 22 juni) på grad 16. I fredags 14 maj, befann sig Merkurius där. Det innebär att vi nu befinner oss i skuggperioden innan retrograden: 14 maj- 29 maj.

Bästa råd: Märker du redan av att något är på gång? Se över ditt sätt att kommunicera, de små detaljerna. Ju mer du har koll på din tydlighet, desto bättre. Det komma gynna dig när Merkurius retrograd sedan är i full gång. Slarvar man, kan det komma tillbaka och bita en i svansen under retrograden.

Retrograden: Tiden då planeten reser bakåt i zodiaken: 29 maj- 22 juni. 

Bästa råd: Ta en paus, släpp planerna och låt reflektion få komma in i livet. Du kan behöva ta tag i något som du ignorerade i skuggfasen innan retrograden. Du kan välja att släppa något som inte känns rätt längre. Du kan också bli klar med något som har krävt din insats och engagemang, men som du har skjutit upp. Typexempel kan vara att ta tag i ett redan påbörjat arbete, projekt, idé, och göra klart det under retroperioden. När planeten backar i Tvillingarna, som denna gång, kan vänskap, grannar och platsen nära (bil, tåg, buss inom landet) bli aktuella igen. Återbesök, återkoppling och återseenden. Det är Merkurius melodi under dessa veckor. Här kommer det inte vara trögt, tvärtom, det flödar på superbra!

Skuggperioden efter retrograden: Detta är tidsperioden då planeten reser framåt, från den grad där vände framåt igen, till den grad där den började backa. Ex: När Merkurius vänder bakåt den 29 maj, befinner den sig på grad 25 i Tvillingarnas tecken. När den sen vänder framåt, sker det på grad 16. Under tiden som det tar för Merkurius att resa tillbaka, från grad 16, framåt till grad 25, så är skuggperiod. Detta sker mellan den 22 juni-7 juli.

Bästa råd: Ah, lättnad, livet tycks äntligen få fart framåt igen.

Känslan av tröghet, avtar för varje dag. Dubbelkolla med dig själv att du är säker på att de beslut du tog sedan skuggfasen och under retrograden, fortfarande känns rätt. Ta ett aktivt beslut för att se till att exemplevis förändring, sker. Om du inte gör något, förblir läget troligen som du hade tänkt, redan innan skuggfasen och retrograden.

Är ni redo? :-)

Kramar

Helena

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00