ANNONS

Pluto retrograd 27 april 2021- Se över kontroll och maktbehov

/

Plutos 5 månader långa retrograd startar snart

Fire Heart, Heart, Fire, Love, Symbol, Design, Flame

Idag ska jag skicka ut mitt astrologiska nyhetsbrev för vecka 17.  Mailet skickas ut innan kl 11:00 idag. Om du anmäler dig innan dess får du mail från mig redan idag, annars får du ditt första mail i nästa vecka.

Kära läsare,

I nästa vecka, på fullmånens dag, den 27 april, vänder Pluto retrograd.

Plutos förknippas med makt och kontroll, våra dolda sidor och våra begär.

Pluto beger sig retrograd när Pluto befinner sig i opposition till Solen. Retrograden pågår fram till och med den 6 oktober.

Pluto rör sig långsamt så på denna tid kommer Pluto bara att ha hunnit backa 3 grader i Stenbockens tecken. Den 27 april startar retrograden på grad 27. Den 6 oktober vänder Pluto framåt på grad 24.

Vad betyder det när Pluto backar?

Trogna läsare vet hur vi påverkas av Merkurius retrograd. Merkurius är dock en av de inre planeterna och Pluto en av de yttre. Vi påverkas mindre som människor när Pluto backar, än när Merkurius backar.

Plutos retrograda tid är en bra period för att se över hur vi hanterar makt och kontroll men även inre demoner (rädslor, fobier, åtrå, begär) i våra liv.

Är du kontrollerande mot andra? Eller är det andras beteende mot dig som du behöver uppmärksamma och kanske sätta stopp för? Har du svårt att hantera ångest och starka inre känslor? Avstår du från livet av rädsla för att förlora något? (= ”jag undviker kärleksrelationer så blir jag inte sårad”, ”jag satsar inte på mig själv så kan jag inte förlora” , ”jag säger inte ifrån så slipper jag mothugg och att stå upp för mig själv på riktigt” o s v )

Pluto är en planet som renar genom att befria, släppa, glömma och ”döda”. Och det finns bara ett sätt att lyckas: att se det som kontrollerar en i ögonen, och gå till motattack. Man måste VÅGA för att VINNA.

Under Pluto retrograd kan tidigare mönster eller beteenden poppa upp för att ge oss en chans att se beteendet i ögonen. Först då kan vi göra oss fria från den.

Jag ser Plutos effekt som det som sker när man tar tag i en surdeg av känslor. Här är några exempel på hur det kan yttra sig:

  • Det kan exempelvis yttra sig i att man tar fram den där högen av ”känslomässigt laddade” kläder/saker/foton som man har intryckt i ett förråd, garderob och lådor, och gör sig av med det som man förnuftsmässigt vet att man inte behöver spara på längre.Eller att man plötsligt med klarhet ser att personen man lever med agerar på ett svartsjuk sätt och tar sig friheter med någon annans (läs: din) frihet.Begär till mat, sex, droger och alkohol faller också under det som man kan behöva hantera.Rädsla för att bli kontrollerad, panikångest eller stor misstänksamhet kan ge problem. Det kan bli som en uppdämd flod av känslor som hindrar den personliga utvecklingen. Livet går ut på att tappa balansen och återfå den.
  • Det sker genom att våga friskt och hoppas på det bästa. Många gånga går det men andra gånger leder det till nederlag.

Det bästa med nederlag och ”fel” val är att de erfarenheterna är de mest värdefulla för oss i livet. Räkmackeperioderna, när allt bara flyter, är sällan särskilt lärorika. Bara härliga och som belöningar för de modiga perioderna.

Betrakta därför det som kommer upp under Plutos retrograd som chansen att frigöra er från det som inte gynnar er. Lite mod (även om det kan kännas som MYCKET mod) kan krävas för att bryta mönster men när det är gjort kommer det kännas som att andas in ren luft och kunna lätta från marken.

Att ta hjälp från en psykolog eller mental coach under de här månaderna kan ge stor framgång och kanske lite extra styrka att bryta dåliga mönster av förtryck.

Det handlar om att uppnå en känsla av befrielse från mörka krafter, antingen de kommer från en själv eller omgivningen. Rädsla är ofta som rök. Det är många gånger endast våra egna hjärnspöken. Låt dig inte stoppas av rök, gå igenom dem istället.

Jag vet hur jobbigt det kan vara med panikångest men det finns vägar att tänka sig ur det. Ge inte upp. Jag gick igenom rädslorröken en gång för 20 år sedan, med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Om du kämpar mot panikångest tänk då på att de här raderna och säg efter mig:

Jag har rätt att leva fritt och lyckligt. Och, jag är stark som F**.

Det krävs väldigt mycket kraft för att dagligen hantera ångestattacker. Du fixar detta!

Genom att titta var i det personliga horoskopet som Stenbocken grad 24-27 befinner sig, kan man få mer ledtrådar till inom vilket livsområde som behovet av att vara lite extra uppmärksam finns under de kommande månaderna.

Enligt solteckenastrologin befinner sig Pluto i dessa horoskophus för de respektive stjärntecknen:

Väduren: tionde huset

Oxen: nionde huset

Tvillingarna: åttonde huset

Kräftan: sjunde huset

Lejonet: sjätte huset

Jungfrun: femte huset

Vågen: fjärde huset

Skorpionen: tredje huset (Pluto styr över detta tecken varför Skorpioner kan känna av ett lite större behov av att tänka över riktningen i livet)

Skytten: andra huset

Stenbocken: första huset

Vattumannen: tolfte huset

Fiskarna: elfte huset

I DET HÄR inlägget har jag skrivit om horoskophusen. Om du är helt ny inför astrologi så kan du få lite mer vägledning till vilket livsområdet som styrs av de respektive husen och var Pluto retrograd aktiveras för dig. Du läser alltså för det hus som står efter ditt stjärntecken enligt ovan.

Slutligen, Pluto styr över livspassion vi känner. Låt en stark känsla av kärlek till livet, det som är roligt och den du älskar och det JAG som du älskar och vill vara, leda dig i rätt riktning.

Från ett regnigt Stockholm med en stark backade-vi-just-ur-våren?-känsla. Tunga suckar.

Kramar

Helena

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00