ANNONS

Vad betyder det om du har retrograda planeter i ditt födelsehoroskop?

/

Läsarfråga. Är det bra eller dåligt med retrograda planeter i födelsehoroskopet?

Tea, Cup, Rest, Calm, Afternoon, Beverage, Mug, Morning

Kära läsare,

Jag inspireras av era frågor även idag och tar upp en till fråga som poppar upp ibland:

Vad betyder det om man har retrograda planeter i sitt födelsehoroskop?

Retrograda planeter kopplas ofta ihop med förseningar eller knas. Kanske har du tittat i ditt eget födelsehoroskop och sett att vissa planeter var retrograda vid tidpunkten för din födelse.

Vad betyder det, undrar du?

Först, om du känner dig lite uppgiven vid första anblicken av dessa små ”Rx”, som betyder retrograd, så ska du inte alls känna så! Faktum är att de allra flesta har minst en retrograd planet i sitt födelsehoroskop.

Alla planeter, förutom Solen och månen, reser under vissa perioder i vad som ter sig som bakåt.

Planeternas energier är då ansedda som försvagade och deras ”expertis” kommer inte till sin rätt.

Mest känd är väl kommunikationsplaneten, Merkurius, retroperioder. De återkommer 3-4 gånger per år och brukar få de flesta att känna en viss oro då Merkurius retrograd kan ge samma effekter som om teknik och kommunikation träffats av en stark ineffektivitetsförtrollning. :-)

Men hur ska man då tolka hur en retrograd planet påverkar det personliga horoskopet?

Enkelt uttryckt så kan man säga att:

Den retrograda planetens energi kan ge upphov till lite av stopp gällande den planetens associerade kraft. Ex så kan Merkurius retograd i födelsehoroskopet innebära att istället för att ge uttryck för en kvicktänkt tankeförmåga, istället kräva mer tid och eftertänksamhet.

Precis som vid rådande retroperioder så behöver det inte vara en dålig sak. Men energin som planeterna förknippas med behöver mer tid för att ges uttryck för. Detta är inte alls något som antyder ett dåligt omen. Absolut inte!

När du tittar i ditt horoskop så kan du se vilken/vilka planeter som backar och vilka kvaliteter de är förknippade med.

Förenklat (astrologi är som att skala lök så det finns många lager man kan applicera på födelsehoroskopets tolkning men detta är det första steget) så kan du sedan dra slutsatsen att dessa områden kanske är sådana där du i livet kommer göra lite mer introspektivt arbete eller fundera mer.

Retrograda planeter kan på det sättet antyda vad din själ är här för att lära sig.

Jag hoppas att det gav lite inspiration till när ni ska titta i era personliga horoskop.

Kramar

Helena

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00