ANNONS

Horoskop vecka 7, 2021

/

Planetaspekter den 15-21 februari, 2021

Gothic, Goth, Fantasy, Cosmos, Galaxy, Stars, Woman

POPULÄRA TAROTVIDEOR JUST NU:

Tarotkort, läggning, KÄRLEK, februari 2021

Tarotkort, läggning, ARBETE/KARRIÄR/PENGAR, februari 2021

Kära läsare,

Jag hoppas att nymånen i torsdags och de fina aspekter som råder just nu, har gett er goda nyheter och chansen att prova nya vägar i livet.

Nu till vad som väntar under den kommande veckan:

Onsdag 17 februari

Den största händelsen denna vecka är mötet mellan Saturnus (i Vattumannen) och Uranus (i Oxen). De möts i en kvadratur på grad 7 i respektive tecken.

Detta planetmöte kommer att upprepa sig ytterligare två gånger under 2021. Denna aspekt kommer därmed att prägla känslan för hela detta år.

Med Saturnus som styrare över traditioner, konservatism, historia och sten-och glasbyggnader, i en kvadratur till Uranus, så väntar ett skifte. Det gamla mot det nya. Uranus styr över att rycka upp rötter, göra om, tänka i nya banor och uppfinna andra vägar. Med Uranus sker förändring ofta fort och inte sällan triggat av att stora massor av människor går samman för förändring.

De kommande Saturnus/Uranus-möten väntar i mitten av juni samt till julen 2021.

På ett personligt plan så kan det bli dags att bryta med det som vi alltid tagit för givet. Det vi trodde skulle vara för all framtid. Nu är det dags att bryta ny mark!

Om du har tillgång till din egen horoskopkarta och kan se i vilka hus som dessa planeter befinner sig, och styr över, så kan du få en viktig ledtråd till var ditt liv kommer genomgå en förändringsprocess.

HÄR visar jag dig hur du tar fram ditt personliga horoskop

HÄR visar jag dig hur du ser aktuella planettransiter i ditt horoskop

Torsdag 18 februari

Solen flyttar in i Fiskarnas tecken. Detta är det tolfte och sista tecknet i zodiaken och antyder att vi nu kan summera allt som har skett det senaste året. När Solen den 20 mars flyttar in i Vädurens tecken väntar vårdagjämningen och ett helt nytt livskapitel. Cirkeln börjar om.

För alla Fiskenfödda eller de med ascendenten i Fiskarnas tecken, är Solens besök i tecknet det som kallas för astrologiskt nyår. Många Fiskar kommer ta nya, viktiga kliv i livet i samband med nymånen i Fiskarnas tecken den 13 mars.

För övriga tecken väntar en chans att meditera eller kontemplera över lärdomar och erfarenheter sedan förra året vid denna tiden. Med ett år som 2020 bakom oss så är det nästan svårt att greppa allt. Även om vi har vant oss vid att leva under något som känns som ”kontroll av luften vi andas”-tillstånd.

Med Saturnus (kontroll) i Vattumannen (luft) fram till och med 2023 men med större och större avstånd mellan Saturnus och Jupiter, så kommer vi snart att få känna av lättnader. När Jupiter på Kristi himmelfärds dag, den 13 maj, flyttar in i Fiskarnas tecken så tror jag att vaccinationen kommer att nå framgång och resultat. Fiskarnas tecken styr över farmaceutiska medel och Jupiter förstorar det som planeten berör.

Jag gissar på att tiden som Jupiter befinner sig i Fiskarnas tecken, till och med den 28 juli, kommer ge oss hopp och en känsla av stor tillit till framtiden, tillbaka.

Jupiter i Fiskarnas tecken kommer ge oss en liten glimt av vad som väntar under hela 2022. Då kommer Jupiter tillbringa hela året med att bada i , och förstora, Fiskarnas vackra förmåga tlll läkning, medicinska möjligheter och återhämtning.

Visst känns det lite ljusare när man ser på det så i alla fall?

Nu, tillbaka till vecka 7.

Fredag 19 februari

Kärleksplaneterna, Venus och Mars, möts i en kvadratur på fredagen. Venus befinner sig i Vattumannens tecken och Mars i Oxens tecken. De signalerar till varandra på grad 23. Detta planetmöte ger oss lite av extra intensitet. Kanske känner du dig sexigare och attraktivare än på länge. Modigare i kärlekslivet.

Om du inte har den minsta tanke på kärlek så kan Venus (som också styr över pengar, socialt umgänge och överflöd) och Mars (action) ge en fin chans att blåsa in lite extra kraft i ett kreativt projekt, sällskapslivet eller en riktig skön träningsrunda.

En härlig fredag!

Söndag 21 februari

De senaste veckorna har jag haft konstant nedräkning till denna dag. På söndagen vänder äntligen Merkurius framåt. Planeten som styr över kommunikation, köp/försäljning, klara tankar och initiativ, har då befunnit sig retrograd i Vattumannens tecken sedan den 30 januari.

Personligen har jag inte fått ett endaste dyft gjort under den här tiden. Det har stått still. Men tankarna har vandrat till tidigare vänner och liv.

Det finns en gräns för hur länge sådant känns givande, eller hur?

Så, äntligen, på söndagen vänder Merkurius framåt. För de som fått massor av gamla surdegar under kontroll, finslipat projekt och färdigställt redan påbörjade projekt, så kan det ha varit en underbart inspirerande och tillfredsställande tid.

När Merkurius fått lite tid att vakna till ordentligt – här rekommenderar jag att ge det cirka en vecka efter den 21 februari- så kommer det verkligen att börja likna något. Mail och svar som vi har väntat på, kommer börja trilla in. Knepigt tekniktrassel får en lösning och äntligen börjar vi alla att kommunicera på ett klart och tydligt sätt som inte lämnar lika stort utrymme för missförstånd.

Ah, ljuva hopp!

Jag önskar er alla en fin och positiv kommande vecka.

Kramar

Helena

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00