ANNONS

Horoskop vecka 33, 2019

/

Planetaspekter den 12-18 augusti, 2019.

Hands, Globe, Earth, Protection, Planet, World, Global

Uranus börjar backa

På måndag den 12 augusti vänder Uranus, planeten som styr över innovation och genialitet, bakåt. Uranus befinner sig i Oxens tecken och har gett oss alla en chans att börja titta på hur vi förvaltar våra tillgångar (hej Moder Jord och dags för nya tankesätt!) och våra kunskaper. Hur kan det förnyas och förbättras? Hur kan våra framsteg hjälpa, istället för att stjälpa, Jorden? Hur kan vi smartare använda våra kunskaper i vårt arbetsliv?

När Uranus nu fram till och med den 11 januai 2020 kommer backa så kommer Uranus krafter inte vara lika ”pigga”. En utvärderingar av det vi har förnyta i våra liv sedan i våras, kan vara värt en liten utvärderingar. En del kan också uppleva att det blir ett litet stopp i utvecklingen.

Låt så vara. Uppfinningsrikedom kan inte flöda fritt varje dag, året runt. Ibland behövs en paus från produktionen av nya vägar och att istället bara landa i det som redan skett.

Fullmåne i Vattumannens tecken

Fullmånen i Uranus styrartecken, Vattumannen, äger rum på grad 22. Uranus backar och kommer vid tiden för denna fullmåne att befinna sig i en kvadratur till Merkurius. Det ger oss en ledtråd till att det kan komma att komma nyheter som vi inte hade förväntat oss.

Samtidigt har vi dock underbara vackra, tursamma Jupiter som skickar de finaste aspekterna till både Solen och månen. Läkande, medkännande och spirituella Neptunus skickar också kärlek till strikte Saturnus och Pluto.

Sammantaget ger fullmånen oss en chans att avsluta en resa som vi startade i samband med nymånen den 4 februari i år. En stark känsla av förnyelse ligger i luften och kanske också, en känsla av beskydd/ödets knuff. Det väger upp för de eventuella överraskande nyheter som helt plötsligt kan dyka upp.

Merkurius/Uranus-kvadraturen blir exakt på fredagen den 16 augusti. Merkurius befinner sig på grad 7 i Lejonets tecken, och Uranus Retrograd på grad 7 i Oxens tecken. Om det finns något råd att ge så skulle det vara att inte blixtsnabbt öppna munnen, skriva ett mail eller låta stolthet trigga en stark reaktion. Bättre att ligga lågt än att basunera ut något i sociala medier eller ta ett viktigt möte där samtal om villkor eller fakta står i centrum.

Mars flyttar in i Jungfrun

Det tar Mars två år att fullborda ett varv runt alla stjärntecknen. Nu är det Jungfruns tur att få Mars orädda och motiverade energi. Tala om en nitisk stark på hösten!

I Jungfrun kommer vi inte rädas att ta oss an ansvarsfylld arbetsuppgifter som kräver millimeterkoll på varenda detalj, såsom i räkenskaper eller bakgrundcheck av uppgifter.

Jungfrun styr över hälsa och våra rutiner i livet. Detta kan ge oss en superkick att komma iväg och se till att få alla hälsokontroller gjorda. Att anmäla oss till gym. Att prioritera egentid för att må bra. Att börja yoga. Att välja en sundare kost.

Jungfrun kan bli väldigt självkritisk. Undvik att ställa FÖR höga på dig själv, eller andra. Bättre att göra, än att aldrig komma på banan för att det inte känns ”perfekt”.

Mars stannar i Jungfrun till och med den 3 oktober.

Jag önskar er alla en underbar vecka!

Kramar

Helena

PS Snart återkommer det vanliga veckohoroskopet på söndagarna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00