ANNONS

Horoskop vecka 29, 2019

/

Planethändelser 15-21 juli, 2019.

Horoscope, Astrology, Zodiac, Capricorn, Icon Images

Månförmörkelse i Stenbockens tecken

Vi startar veckan med en månförmörkelse i Stenbockens tecken, på tisdagen den 16 juli. Den äger rum på grad 24.

Som alltid med förmörkelser så är det deras syfte att bringa upp sanningen till ytan och belysa sådant som vi kan ha missat.

Med en månförmörkelse och fullmåne i Stenbockens tecken sätts karriär, de styrande, långsiktiga planer, beslutfattande och familjeöverhuvuden i fokus kring det som sker.

En fullmåne antyder avslut och med en månförmörkelse så kan en situation eller person förmörkas ur våra liv, snabbare än väntat.

Något i en relation tycks ha nått sin gräns och relationen eller situationen håller inte längre.

Fullmåne befinner sig i konjunktion till transformationens mästare, Pluto, och strukturerade Saturnus. Mitt emot dem befinner sig Venus och Solen.

En kärleksrelation kan få sig en törn som gör att relationen inte längre håller. En arbetsrelation eller uppdrag likaså.

Man brukar säga att förmörkelser i slutändan är för att vi ska komma vidare i vår utveckling och hitta något som är ännu bättre. Det kan alltid kännas kämpigt när förändring pådyvlas en, men kom då ihåg att det som sker kanske ändå, i det långa loppet, är för det bästa.

Åtminstone är det en tröstande tanke när livet ställs på ända.

Nu är det ju inte så att allt bara går käpprakt åt helsicke för att en förmörkelse äger rum. Men de har onekligen en förmåga att se till att beslysa sådant som vi inte tidigare visste om och, plötsligt, står vi inför val och beslut att fatta.

Dessa förändringar kan också vara positiva. Ett ”skitjobb” som tar slut för att man ska hitta rätt jobb, precis i rätt tid. Eller en svag relation som, om den hade fortsatt, bara hade lett till att man ”tragglat på” ännu en tid.

Det finns positiva saker med aspekterna vid månförmörkelsen också:

Jupiter skänker sin gudomliga assistans i form av tur och flöde kring det som sker. Det oväntade tycks komma med en back-up-plan. En utväg att vända sig till. Följ den vägen.

Samtidigt befinner sig superidealisten, vackra Neptunus, i en fin aspekt till Venus och Solen (hårt ansatta av månförmörkelsen). Kärlek, medkänsla och empati kan verkligen leda till att ”vi fångar upp dagen och gör det bästa av den, ovavsett det som sker”.

Ni ser, det finns alltid en ljusning någonstans på stjärnhimlen. Låt oss luta oss mot dessa fina aspekter om livet känns tufft, eller orättvist eller bara galet överraskande, på tisdagen.

Månförmörkelsen kan leverera sina nyheter +/- 4 dagar kring tisdagen den 16 juli.

Kärleksdag!

På torsdagen blir Venus/Neptunus-trigonen som mildrar månförmörkelsen, exakt i sin aspekt. Venus befinner sig i Kräftans tecken och Neptunus i sitt hemmatecken, Fiskarna. De möts på grad 19.

Torsdagen präglas av romantik, ljudet av violiner, framtidsvisioner, poetiska ord och en känsla av lycka. Stadgade såväl som singlar- på torsdagen känns livet värt att glädjas över! Singlar kan möta en ny person som fullkomligt sveper iväg med er. Lite drömlikt, faktiskt! För stadgade kommer känslan vara att livet med en partner känns lyckligt och tryggt. Som att sitta inbäddad i en trygg kokong av kärlek och omtänksamhet. :-)

Merkurius retro, flyttar tillbaka in i Kräftans tecken

Minns du vad som skedde dig gällande nyheter och information som kom in i ditt liv under perioden 4-27 juni?

Nyheter, tankar eller idéer om ditt boende, möbler, rumsuthyrning, renovering eller relationen till din familj, kan behöver en andra vända, innan du är klar.

Använd perioden fredagen den 19 juli till och med söndagen den 11 augusti till att bli klar över funderingar och tankar i linje med det jag skrev om ovan.

Känslostämningar på högsta nivå!

Veckan avslutas med en riktig känslohöjare! Venus och Pluto befinner sig i direkt opposition. Med Solen och Merkurius retograd i konkunktion tycks familjeliv eller åsikterna bland familjemedlemmarna leda till att känslorna går i taket. En sådan där dag så ”proppen går ur” eller ”bägaren rinner över”.

Hej och hå, vilken vecka!

Sitt lugnt i båten och ta livet som det kommer. Allt löser sig!

Kramar

Helena

0
79

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00