ANNONS

Horoskop vecka 27, 2019

/

Planethändelser den 1-7 juli, 2019

Bathing Beauty, Poolside, Pool, Summer, Young

Kära läsare,

Det är första veckan i juli och vi är inne i förmörkelsesäsongen. Två förmörkelser kommer ge oss överraskningar och hastiga vändningar i livet.

Den första av förmörkelserna äger rum i vecka 27.

Låt oss ta veckan från början:

Mars in i Lejonets tecken

På måndagen den 1 juli flyttar Mars in i Lejonets tecken. Lejonen har Solen i sitt tolfte ”jag-behöver-vila-hus just nu så Mars i det första huset kommer öka på kraft, men kanske också stress. Mycket kan bli gjort med Mars i sitt eget tecken.

Mars är energisk, snabb och impulsiv. Med Mars i Lejonet så kommer Lejonets ämnen att få en extra rusch av energi. Jag tänker förstås först på hur mycket Lejonet älskar kalas, bjudningar, underhållning och att få göra sådant som de älskar med hela deras varma hjärtan.

Det passar ju toppen i sommar- och semestertider!

NJUT. VILA. LEK. GLÄD. DIG. ÖVER. LIVET

Lejonet styr också över kreativitet, förmåga att bli gravid, lekfullhet och sex och flirt. Lejonens sexdrift är legendarisk. Bara Skorpionen kan mäta sig med Lejonen där.

Så, när Mars ger massor av händelser kring Lejonets ämnen under tiden 1 juli-18 augusti tror jag att livet kan bli festligare, flirtarna och one-night-stands fler och den kreativa lusten maximal!

Det låter ganska härlig ändå!

För Lejonfödda eller med Lejonascendent tror jag att internationella resor kan hägra än mer under sommaren. Mars styr det nionde huset för Lejonen. Utlandet och att få en chans att bekanta sig med nya kunskaper och insikter ”flyttar s a s in” i Lejonets liv nu när Mars besöker dess första hus. Kreativa Lejon kan finna att det är rent återhämtande att få dra sig undan på en härlig plats i utlandet eller kanske med liv och lusta ägna sig helt åt något skapande projekt under semestern.

Solfömörkelse i Kräftan

På tisdagen äger så den första förmörkelsen i juli rum. På grad 10 i Kräftans tecken.

Detta är en förmörkelse med lite blandad kompott i bagaget. Solen och månen befinner sig i opposition till Saturnus retrograd. Detta antyder att det nya som nymånen/solförmörkelsen för med sig är präglat av plikt och behov av ansträngning.

Förmörkelser i sig är kända för att öka händelseutvecklingen på ett överraskande sätt. Något som vi hade tänkt oss att göra eller agera för, längre fram, blir plötsligt aktuellt snabbare än vi tror.

Ni känner igen energin från planeten Uranus.

Som om denna förmörkelseeffekt inte vore nog så kommer Uranus också att vara aktiv genom att skapa aspekter både till Mars och Merkurius samt Solen och månen.

Detta antyder att risken för en konflikt som blossar upp, genom samtal, sms eller chattar (Mars + Merkurius)

… men också…

att en lösning, helt otippad, kan bjuda på en lösning eller ett nytt sätt att se på förändringarna och hur man kan agera för att manövrera sig runt dem.

Med en förmörkelse i Kräftans tecken så hamnar familjelivet i förgrunden för det som sker. Strukturen kring hem, arbete, familjerelationer och pengar kan vara det som hastigt måste tas om hand om vid förmörkelsen på tisdagen.

Venus in i Kräftan

På onsdagen den 3 juli flyttar Venus in i Kräftans tecken. Kräftorna får känna av harmonin som Venus utstrålar och visst är det väl en underbar sak under en pågående förmörkelsesäsong!

Venus i Kräftan är familjekär och vill känna sig trygg med sin partner. Att hålla handen, laga mat tillsammans och ta hand om varandra så att alla känner sig i känslomässig harmoni är grejen för Venus i Kräftan.

Mys och familjeliv! (Kombinerat med allt kul som Mars i Lejonet bjuder på) = Härliga semestertider!

Venus stannar i Kräftans tecken till och med den 28 juli då planeten flyttar vidare till Lejonets tecken.

Merkurius retrograd 7 juli- 1 augusti

Merkurius i Lejonets tecken, beger sig ned i sitt lugna läge. Sitt still och andas. Njut av det som är. Forcera inget vad gäller formalia såsom papper, avtal, viktiga inköp eller större beslut.

Använd tiden för att: återgå till ett intresse som kanske har fått stryka på foten under arbetsåret. Läs om en riktig härlig bok. Besök en plats som du tidigare varit på semester på och älskar. Ta igen tid med barn och rikta uppmärksamheten inåt. Vad är viktigt för DIG för att du ska känna att du lever som du önskar?

Merkurius retrograd kan bli en insiktsfull period men också spännande tid då en f d kärlek eller flirt kan dyka upp igen… Eller samtal om fertilitet och/eller graviditet återigen kommer på tal.

Merkurius kommer backa i Lejonets tecken till och med den 19 juli. Därefter backar Merkurius vidare in i Kräftans tecken och vi får en chans att ”göra om och göra rätt” gällande ärenden kring hem, familj och boende som var på tapeten under tiden 4-27 juni.

Jag önskar er alla en fin och insiktsfull vecka! Om oväntade nyheter äger rum kom då ihåg att känna tillit till att det som sker är menat för ert bästa. Även om ni kanske inte kan se det så riktigt med en gång.

Kramar

Helena

1
66

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00