ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tjäna pengar på att blogga

/

Jobba online.

Många börjar så sakteliga tänka på hösten och jobbet. Ah, jobbet, plikterna och rutiner! Fler än en person kämpar med att få ekorrhjulet att gå ihop. Hur ska jag skapa mer tid för mig och mina nära och kära men ändå kunna försörja mig? Den frågan har dykt upp i samtal med vänner den senaste tiden. Kanske är det förmörkelserna som triggat dåligt tålamod och irriation och bara en stor lust att bryta sig fri…

En variant, som blivit enormt populär, är att arbeta via nätet. Precis som med alla andra företagssatsningar krävs även här tid, tålamod och ansträngning för att lyckas men det är absolut görbart.

Jag drömde om att få inkomster på nätet och ett av sätten var att börja skapa digitiala produkter, e-böcker. Ett annat steg var att skapa en blogg. Via s k micrositer och genom att nätverka med andra bloggare samt använda mig av marknadsföringsknep växte min blogg. Jag lärde mig mycket men tjänade knappt något till en början men det gav blodad tand.

Det här är verkligen en intressant möjlighet där vi alla har en chans att göra det bästa av våra intressen, vår expertis inom det vi kan och älskar, till vår inkomstkälla.

Jag ville starta från noll och ta mig vidare utan att satsa pengar. Nåja, satsa väldigt lite pengar. Både blogg och e-böcker på Amazon var sätt att få fart, lära mig och lägga grunden för ett bloggjobb. Jag provade mig fram genom att blogga om bland annat brudmode och lärde mig mycket. Men det var inte förrän jag såg att det fanns potential för läsare inom astrologi som jag kunde ta det jag lärt mig till en ny nivå.

För er som redan driver en blogg så vill jag slå ett extra slag för Facebook Ads. Genom att använda mig av annonser lyckades jag nyligen öka besöksstatistiken för ett av veckans inlägg med 172%. Inte så illa!

Det finns knep och trick som inte kostar något också. Jag började med att kommentera och länka tillbaka till min blogg. Det kändes lite deppigt att se att besökssifforna var så få i starten men det är bara att bita ihop och ”röra på sig” på nätet. Om man bara är flitig och dagligen levererar bra, matnyttig information som ger läsarna glädje och värde, så kommer bloggen att växa.

Ju länge som en blogg legat på nätet, desto bättre noterar google att man är en expert inom ett visst område. I förra veckan såg jag att jag hade fått mail från en amerikansk retailer som ville att jag skulle skriva om en av deras bröllopsprodukter. De hade hittat min gamla blogg. Sånt är kul! (Dock bloggar jag i dagsläget exklusivt för Bonnier/amelia så det var också det jag svarade dem.)

För den som kan skriva på engelska så finns en stor marknad, men också en större konkurrens. Men vad gör väl det om man startar förutsättningslöst och njuter av det ämne man skriver om?

För så gjorde jag. Min blogg blev ett försöksprojekt för att lära mig och för att nätverka. Allteftersom bloggen växte, så växte mina möjligheter. Då var det dags att koppla på en stor dos av mod och kontakta möjliga samarbetspartners. Då följde inkomstmöjligheter.

Hur många av er bloggar? Skriva gärna en kommentar, berätta mer och länka till era bloggar! Det ska bli spännande att läsa!

Glad fredag till er alla!

Kramar

Helena

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00