ANNONS

Horoskop: Mars i Skytten

/

Mars i Skytten 26/1- 17/3

Mars är planeten som ger oss mod och motivation. När Mars nu under nästan två månader, från och med imorgon den 26 januari till och med den 17 mars, besöker Skyttens tecken betyder det att stjärntecknen får kraft och händelser kring det livsområde som berörs.

Mars behöver cirka två år på sig för att gå ett varv runt horoskopet. Det är med andra ord två år sedan vi såg Mars kraft i just denna del av horoskopet. Sist som Mars besökte Skyttens tecken var under perioden 6 mars- 27 maj 2016. Läs horoskopet nedan och se om ni minns om det hände er något särskilt eller om ni tog initiativ till något av det som nämns. Nu återkommer alltså den trenden igen.

Så här påverkas stjärntecknen av Mars i Skytten:

Väduren: Mars, din egen styrare, besöker ditt nionde hus. Fart, möjligheter och händelser att vänta kring allt som stavas internationellt. Publishing, högre studier, nya perspektiv (genom resor, ny kunskap eller spännande träffar med mentortyper), juridiska frågor/ansökningar ger dig möjligheter att komma vidare. En ypperlig tid för att boka en resa eller satsa på att skola om dig. Livet har mer att erbjuda dig och det kommer du se när du söker efter nya vyer.

Oxen: Ditt åttonde hus, som styr över pengar som du delar med någon annan såsom en partner, dödsbodelägare, ex-partner eller banken, får besök av Mars i nästan två månader. Be om en tid med en ekonomisk rådgivare eller bankman för att lägga om lånen eller ansöka om ett nytt lån. De nya amoteringsreglerna, som är beräknade att börja gälla den 1 mars 2018, innebär att lån tagna från och med det datumet kommer få tuffare krav på återbetalning. Om du vet att det är dags att tala om lån och skulder med banken eller byta boende, ska du använda tiden innan den 1 mars till att lägga om planen. Överenskommelser som rör ekonomiskt ansvar för barn eller underhåll till en ex-partner är likaså gynnat av Mars. Gåvor, testamente och skatter faller också under det åttonde huset. Tänk smart och planera i förväg. Om du inte ger dig in i en djup personlig transformaionsprocess förstås. Det åttonde huset älskar djupa, psykologiska insikter och chansena att börja om på nytt. Dags för en seans, healing eller astrologikonsultation?

Tvillingarna: Nu flyttar Mars in i ditt sjunde hus, där dina närmaste relationer samt äktenskap-och partnerskap finns. Nu får du en chans att ta stora steg i ditt kärleksliv. Det sjunde huset är firandets hus och kanske blir det tal om en förlovning, dop, bröllop eller att slå dina kunskaper samman med en affärspartner som komplementerar din affärsprofil. Man tenderar att bli mer populär i bekantsskapskretsen så förvånad inte om fler inbjudningar än vanligt dimper ned i brevlådan eller i mailkorgen.

Kräftan: Med Mars i ditt sjätte hus kommer du bli supereffektiv i jobbet och när det gäller att ta hand om din hälsa. För att lyckas med allt arbete som väntar dig krävs ett minutschema med koll på alla de små detaljerna. Använd dig gärna av något smart system, såsom mjukvara, för att hålla alla bollarna i luften samtidigt. Vägen till att må bra går via att träna dig fri från stressen som kan uppstå i jobbet. Mars älskar rå träning såsom bootcamp eller militärliknande prövningar. Kanske testar du boxning, börjar öva inför ett ultramaraton eller liknande.

Lejonet: Du är den naturligare styraren av det femte huset och när Mars nu besöker ditt femte hus lär du trivas. Nöje och glädje är på schemat! Gör dig redo för en kreativ satsning eller för att följa din inre glädje i den riktning som den än må visa dig. Du har inte fått en sådan här glädjekick eller möjlighet att chansa framåt på två år. Ett nytt projekt, kanske en helt ny utbildningsväg, kan vara det som ger dig fjärilar i magen. Du har haft Saturnus i denna del av ditt horoskop under tiden december 2014- december 2017 och de åren kan det ha känts som både kärleksliv och det roliga i livet gick ned på sparlåga rejält. Nu är det dags för en rejäl livsglädjekick uppåt och framåt. En spännande flirt kan dyka in i ditt liv i raketfart! Du befinner dig i två starkt fertila år och händelser kring fertilitet/graviditet kan också ge dig nyheter inom de kommande två månaderna. Om du redan har barn kan det likaså vara de som ger dig mycket att göra.

Jungfrun: Mars besöker ditt fjärde hus under de kommande veckorna. Ditt hem blir centrum för mycket aktivitet. Om du känt att något behövt ändras på i hemmet är det nu du kanske bestämmer dig för att hyra ut ett rum, sälja eller hyra ut din bostad. Behov av renovering eller nya möbler kan också vara ett alternativ. Besöken i ditt hem lär bli mer frekventa och kanske är besökarna vänner från utlandet eller bubblande personligheter som älskar att resa och leva nomadliv. Kontakten med din familj kan också vara det som gör att ditt hem ständigt har dörren på glänt: familjemiddagar och besked om graviditet, frieri eller kommande bröllop kan firas och planeras vid matbordet.

Vågen: Ditt intellektuella sinne kommer nästan slå knut på sig själv under den tid som Mars besöker ditt tredje hus. Massor av information, nyheter, chansen att resa eller delta i kul event där du får lära dig mer om utlandet eller komma i kontakt med ett helt nytt ämne väntar dig. Nu kan också kontakten med dina närmaste granner eller syskon blir mer frekvent. En resa tillsammans? Det tredje huset är även kontraktens hus. Om du bestämmer dig för att göra en större försäljning, såsom av en bostad, kan den bakomliggande anledningen vara att du känner att det är dags för en nystart i livet. En start där du får helt nya perspektiv på tillvaron. Skriv, tala och studera under den här tiden- du suger åt dig som en svamp av allt och ligger steget för andra när det gäller att undervisa eller skapa uppmärksamhet inom exempelvis försäljning eller sociala medier.

Skorpionen: Nu får du en chans att öka dina inkomster eller skapa en ny inkomstväg. När Mars besöker ditt andra hus blir du både motiverad och svårslagen när det gäller att tala för dig och dina pengar. Nu är rätt tid för att be om en löneökning eller göra en motiverad höjning av ditt arvode om du är egenföretagera. Du kanske också inser att du sitter på en potentiell inkomstkälla som du inte använder. Våga ta betalt för dina kunskaper även om du tycker att ”det bara är en hobby”. Det du kan och den talang du besitter är värd pengar. Ge inte bort din tid och din kunskap gratis!

Skytten: Wow, Mars i ditt första hus och ditt eget tecken ger dig kraften av en virvelvind! Du kommer känna det som att du fått en rejäl vitamininjektion. Du spritter av livsenergi och kanske satsar du extra på att träna eller äta mer sunt för att få känslan att hålla i sig. Se dig i spegeln så kommer du se det som andra ser: du ser piggare ut än på länge! Vad vill du? Lägg kraft på att hitta livsriktning när du har Mars med dig. Satsa på ett kul projekt eller något som du drömt om, kanske ända sedan våren 2016. Chansen att arbeta med något kreativt, starta eget eller anmäla dig till en kurs/utbildning inom ett ämne som känns väldigt roligt kan komma till dig under de kommande veckorna.

Stenbocken: På sistone har det varit en sådan enorm fart med möten, mingel, nya kontakter, behov av att lära dig ny teknik och vara som en spindel i nätet. Nu är det dags att gå ner på lägre nivå när Mars flyttar in i ditt tolfte, återhämtande hus. Det är som om du går ner i läge för att arbeta i enskildhet eller bakom lyckta dörrar. Ett projekt som kräver hemlighetsmakerig eller tystnadsplikt kan vara det som är anledningen. En annan möjlighet är att ditt känslo-och familjeliv kräver att du drar dig undan och återhämtar dig efter allt som hänt sedan den 22 oktober 2017. I sämsta fall kan problem i hemmet eller med familjen dryftas bakom stängda dörrar under de kommande veckorna. Satsa på att ge dig själv mer tid till lugn och ro. Allt som gynnar att du hämtar kraft, är rätt väg. Den 17 mars kommer du se resultatet av all energi som du samlar på dig nu genom att äta sunt och ta hand om dig.

Vattumannen: Mars besöker ditt elfte hus, det hus som ditt tecken styr över. Möjligheter att arbeta med välgörenhet, samarbeten med likasinnade, grupper och organisationer som är engagerade i intressen som du brinner för, blir fler än vanligt. Det elfte huset älskar tanken på att leva fritt och få dra upp egna regler för livet. Det är i detta område som du kan uppfinna din egen väg framåt genom att inte välja vägar som”alla” verkar ta. Våga bryta dig fri och göra upp en egen plan för att du ska känna dig fri i livet. Det elfte huset är geniernas och tekniknördarnas hus. Nu kan en smart app, en uppfinning eller internet ge dig möjligheter att få leva livet på dina villkor. Chansen att resa med ett nätverk eller en grupp personer som delar dina intressen kan dyka upp- passa på att åka!

Fiskarna: Ditt tionde hus, som styr över dina livsambitioner, din plats i samhället samt din karriär, får besök av Mars. Nu kan mycket hända avseende ett åtråvärt jobb som du haft ögonen på. Kanske blir du tillfrågad om en chefsposition eller att inta rollen som en mentor eller ledare för nya förmågor inom din bransch. Bekräftelse av en högre chef eller marknadsledande företag kan få dig att gå på små moln. De arbetsprojekt du får ta hand om är av hög status och ditt ansvar och din pliktkänsla kommer kräva allt av dig och men också ta dig framåt. Om du inte yrkesarbetar är det en god tid för att lägga upp en ny plan för hur du vill leva under de kommande två åren. Sist du tänkte i de här banorna var mars-maj 2016. Minns du vad som hände dig då?

4
37

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00