ANNONS

Årshoroskop 2018- VÅGEN

/

Årshoroskop 2018 för Vågen

Den korta versionen: Ett strålande inkomstår, möjlighet till hembaserat jobb och ett kärleksliv som lovar mer stabilitet.

Vågen 24/9-23/10

Kärlek

Vågen har varit det tecken som fått sig en rejäl dos av hastiga förändringar i kärlekslivet sedan 2011. Behovet av att tänka nytt och tänka om har hängt över er. I maj-november 2018 släpper Uranus sitt grepp om Vågens kärleksliv. Det blir som en försmak av det lugn som sedan kommer lägga sig ytterligare under åren mars 2019- 2026.

Vågen kommer känna av att kärlekslivet blir stabilare och att det sociala livet inte förändras på samma sätt som tidigare. Med Uranus i det sjunde huset kan det sociala umgänget ha förändrats helt till följd av exempelvis en skilsmässa.

Vågen kan ha attraherat personer som vill leva ett liv på sina egna villkor, rebelltyper eller nytänkande själar som arbetar inom områden som inte hör till de vanligaste. Det kan röra sig om forskning och uppfinningar inom it eller teknik eller alternativa områden. Troligen har det varit enormt spännande att gå på date för en Våg för ingen person har varit den andra lik och alla tycks ha varit väldigt ”speciella”.

Se tiden maj- november som en tid för att se vad som väntar dig längre fram, under 2019. Trygghet och stabilitet kommer bli din nya radar när du går på date eller i kärlekslivet.

Mars, händelsernas planet, styr över Vågens kärleksliv. Vågen attraheras av personer som är beslutsamma och besitter kraft. Vågen själv kan bli precis lika bestämd och envis när han/hon bestämt sig för något i relationen.

Mars kommer under 2018 att bege sig retrograd 26 juni- 27 augusti. Under den här perioden kanske du känner att du saknar riktning eller klarhet avseende ditt kärleksliv. Det bästa du kan göra är att inte ta några förhastade beslut utan istället fundera över relationen till dess att Mars återfår sin kraft och du därmed återfår din klarsyn i kärlekslivet.

Familj och hem

Saturnus, planeten som är känd för att utmana oss och för att sätta upp gränser och stopp-skyltar, flyttar/flyttade den 20 december 2017 in i ditt fjärde hus. Det fjärde huset styr över hemmet, familjen och de känslomässiga rötterna.

Med Pluto, transformationsplaneten, kan åren sedan 2008 redan ha gjort dig smärtsamt van vid uppbrott och förändringar. Dödsfall inom familjen kan ha prövat dig eller personer som du trodde skulle tillhöra din närmaste sfär för alltid, lämnade ditt hus och skapade ett stort tomrum att fylla.

Med Saturnus i ditt fjärde hus kommer hemmet och familjens plikter att väga tyngre än vanligt på dina axlar. En familjemedlem, ofta en kvinna, kan behöva mer stöd av dig. Kanske får du bära mer ansvar för barnen än vad som var tänkt. Slutligen kan ditt boende vara något som också känns lite tyngre än du tänkt. Saturnus signalerar många gånger en upplevelse av isolering och att man som resultat kanske kommer på sig själv med att längta efter något annat boende. Exempelvis villa-ägaren som suktar efter en övernattningslya i stan för att inte känna sig så utanför ”livet”.

Det går inte att smita undan Saturnus prövningar, endast att försöka arbeta med planeten på dennes villkor. Genom att använda dig av Saturnus struktur och strikta planeringsscheman kan du få ihop allt ansvar och familjära plikter med hus och hem. Du kanske inte kommer uppfattas som lika varm och omtänksam under den tid som Saturnus befinner sig i ditt fjärde hus, till och med i mars 2020. Snarare kommer du styra över tvätt, handling, städning, hus och barnhämtning som en politisk ledare. Det är det enda sättet att få ihop det.

Ett sätt att få ihop ekvationen jobb och ansvar med det ökade behovet av att finnas tillgänglig för familjen och i hemmet, är att arbeta hemifrån. Möjligheten har funnits sedan några år tillbaka men nu kanske det blir än viktigare att ta tillvara på chansen att arbeta på distans vissa dagar eller helt och hållet driva företag hemifrån.

Saturnus närvaro kanske låter dystrare än du hade tänkt dig men det finns fördelar med Saturnus också: du kommer under åren december 2017- mars 2020 att ordna upp i ditt hem och ditt boende så att allt verkligen är precis som du vill ha det. Se det som att Saturnus kommer ta hand om allt energisvinn. Nu ska det som inte fungerar i ditt hem eller boende förändras eller försvinna ut från ditt liv, Samma process väntar med dina nära familjerelationer.Pluto i ditt fjärde hus antyder att du fortsatt kan ta dig an renoveringar och ombyggnationer i ditt hem. Rivning av väggar eller total make-over genom nya möbler och färg är möjliga alternativ. Det har varit aktuellt med dessa fysiska förändringar i hemmet, likaså flyttar, sedan 2008, och det fortsätter i många år än. Vågen är expert på skönhet så detta år kan bli en fantastisk möjlighet att ta dig an inredning och genomgripande renoveringar.

Kanske till och med satsa på en karriär inom att renovera och inreda hus. Nya svenska Fixer Upper?

Karriär och ekonomi

Du är lycklig för Jupiter, turplaneten som ger oss flöde och möjligheter, befinner sig sedan oktober 2017 i ditt andra hus, alias inkomsthuset. Det finns en mycket stor chans för att du vid årets slut kommer ha både ökat värdet på dina tillgångar (kanske till följd av renovering av fastighet/boende) eller sett din lön öka rejält.

Kopplingen mellan god ekonomi och fastigheter återkommer. Din ekonomiska planet, Pluto, befinner sig i ditt fjärde hus. Det andra huset styr över just fastigheter. Det gör 2018 till ett bra år för att investera i mark, byggnader som behöver renoveras eller satsa dina pengar i ett mysigt bed and breakfast. Alla former av tjänster och produkter som riktas till hemmet, catering, omvårdnad av hem och barn samt inredning, är vägar till inkomstkällor. Kanske kommer du på ett sätt att involvera hela din familj i det som betalar era räkningar, såsom bloggaren som visar upp hus och växande barnaskar och tjänar pengar samtidigt. Eller det lilla familjära hotellet där alla i klanen drar sitt strå till stacken genom att laga mat, stå i receptionen, städa och så vidare.

Alla former av jobb från hemmet är gynnade. Se över dina möjligheter att arbeta hemifrån eller gräv vidare i tanken på att starta eget hemifrån. Under 2018 har du goda chanser att lyckas.Det andra huset, inkomsthuset, styr även över personliga värderingar, kunskap och talang. Alla besitter någon form av expertis och under 2018 kan dessa kunskaper bli något som ger dig pengar på kontot. Var inte blyg med det du kan och vet. Personer som saknar dina kunskaper kan vara beredda att betala dig för att du ska hjälpa dem. Vågen har ett sinne för skönhet, inredning, rådgivning och design.

Använd dessa förmågor kring tjänster och service till hemmet och familjen och du kan hitta ett nytt spännande inkomstspår att följa.

Mitt i sommaren, när resten av världen befinner sig på semester, kan det hända något med buller och bang i ditt jobb. En solförmörkelse i ditt karriärhus den 13 juli kan ge dig oväntade nyheter om förändringar på ditt företag eller i din bransch. Det påverkar dig direkt och du kan snabbt behöva tänka om. En chef eller stort företag som du arbetar med kanske behöver göra förändringar vilket för en stund gör att allt känns en aning skakigt, men dammet lägger sig snabbt och en ny, innovativ väg öppnas. Du kan få en chans att ställa dig i rampljuset som den nya chefen eller på annat sätt anta rollen som ledaren. Våga be om de pengar du vet att du är värd- du kommer att få det du ber om.

Komplettera även med att läsa Vågens turhoroskop 2018

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00