ANNONS

Årshoroskop 2018- SKORPIONEN

/

Årshoroskop 2018 för Skorpionen

Den korta versionen: Ditt kärleksliv kommer börja kräva mer uppfinningsrikedom. Du har lysande ekonomiska utsikter och kan njuta av ett familjeliv och en boendesituation som lugnar ner sig rejält i jämförelse med det gångna året.

Skorpionen 24/10-22/11

Kärlek

I år startar en ny trend i ditt kärleksliv. Anledningen är att Uranus, planeten som styr över hastiga förändringar och ”otippade” vägar framåt, flyttar in i ditt sjunde hus, alias kärlekshuset. Det hela sker den 15 maj. Under tiden fram till och med den 6 november kommer du få en försmak av vad Uranus kommer att innebära för ditt kärleksliv under tiden mars 2019- april 2026. (Tiden november 2018- mars 2019 backar Uranus tillbaka in i Väduren och ditt sjätte hus)Uranus i ditt sjunde hus innebär att ett förhållande kommer kräva mer arbete än vanligt. Nu är det nytänkande som gäller om relationen ska fungera. En partner kan behöva mer frihet än tidigare. Du gör gott i att erbjuda honom/henne det. I alla fall om du vill att relationen ska hålla. Förhållanden som känns som de bara går på i slentrianmässigt kan återupplivas genom att man gör helt nya typer av aktiviteter tillsammans.

Oväntat kul och höjd känsla av glädje och återställd harmoni i relationen kan då hitta in i relationen igen.

De närmaste 8 åren kommer möblera om i relationerna, både i kärlekslivet men också i det sociala livet. Det kan kallas för spännande för vissa medan andra drabbas av oväntad utveckling i en relation där partnern från en dag till en annan annonserar att ”det är över”. För den som vill arbeta och återuppliva en relation är det möjligt genom att arbeta målmedvetet och att vara ständigt beredd att leva på ett nytt sätt i relationen. Vad detta är varierar mellan par men generellt kan ett exempel vara att man istället för att skilja sig testar att vara särbo eller unnar varandra en egen semester per år och därmed mer frihet. Sådant kan skapa spänning i ett ”trött” förhållande.

Skorpionens kärleksplanet är Venus. Under 2018 kommer Venus att bege sig retrograd mellan den 5 oktober- 16 november. Under tiden 5-31 oktober backar Venus dessutom i Skorpionens första hus. Under tiden då Venus befinner sig retrograd kanske Skorpionen tvivlar på vilken väg som är rätt väg framåt i kärlekslivet. Undvik viktiga beslut tills Venus rör sig framåt igen, efter den 16 november. Under retrogradperioden kan idéer till förbättring i kärlekslivet komma till dig.

Familj och hemDet väntar två förmörkelser i ditt fjärde hus, alias ditt hus för hemmet och familjen. De äger rum den 15 februari respektive den 27 juli. Vid dessa datum kan du hastigt och oväntat få nyheter som gör att det känns som att förutsättningarna förändras i din familjesfär eller din boendesituation. Till en början kan nyheterna skaka om, såsom att ett fel i hemmet uppdagas och snabbt måste åtgärdas, men i det långa loppet är det som sker för det bästa. Om du inte hade kommit på felet, kanske det hade blivit ännu värre och dyrare att åtgärda längre fram.

Familjemedlemmar kan gå igenom dramatiska händelser och behöva mer hjälp eller stöd av dig.

Många Skorpionen är trötta på överraskningar som påverkar familjen eller hemmet. De senaste åren har verkligen prövat Skorpionen och många av er kan under 2017 ha återhämtat er efter sorger, dödsfall eller anpassning till helt nya familjesituationer. Anledningen var att Pluto och Uranus befann sig i en tuff aspekt vilket skapade spänningar i hemmets zon. Jupiter i ert tolfte hus under tiden september 2016- oktober 2017 antydde ett behov av att få dra sig undan världen och låta verkligheten sjunka in. Under 2018 kommer det bli en lugnare stämning. Med din familjeplanet, Uranus, i vackra, trygga Oxens tecken maj-november så kommer du vara väldigt motiverad att skapa ro och harmoni i familjerelationer men också att läka och sorger och minnen från förr.

Under 2019-2026 kommer du att fortsatt arbeta för att nå denna harmoni i hemmet. Och troget arbete kommer att dig resultat.

Trots detta kommer 2018 vara ett aktivt år när det gäller hemmet och familjen. Förutom förmörkelsernas jag nämnde ovan så kommer också Mars, planeten som visar oss var det händer saker i horoskopet och var vi lägger kraft, motivation och intresse, besöka ditt fjärde hus :

16 maj- 13 augusti

11 september- 15 november

Detta är tidsperioder då en flytt, ett nytt husbygge eller till och med väldigt starka åsikter och diskussioner mellan familjemedlemmar är möjliga. Hemmet kommer vara centrum för all aktivitet.

Karriär och ekonomi

Med Jupiter i ditt första hus befinner du dig i en personlig nystartsperiod som du inte varit med om sedan tolv år tidigare, under året oktober 2005-november 2006. Nu har du en chans att börja om på nytt i livet. Om 2017 var ett år då relationer eller personer försvann ut ur ditt liv, kommer du under 2018 ha styrkan, kraften och riktningen för att ta dig vidare.

Jupiter är Skorpionens ekonomiska planet. Med Jupiter i ditt första hus, ditt eget tecken, kommer pengar och inkomstmöjligheter att komma lätt till dig. Inkomstmöjligheter tycks hitta sin väg till dig utan att du behöver arbeta lika hårt för det som i vanliga fall. Det arbete du redan gjort betalar sig, är ett annat sätt att uttrycka det.

Med Jupiter i det första huset kommer du se ut att levare rikare. Om du inte får en ökad inkomst kan det vara så att gåvor och vänners givmildhet ger dig en möjlighet att leva ett liv som verkar lyxigare och dyrare: sovplats i vänners utlandslägenhet, fina kläder du får av en väninna som inte kan ha/inte använder dem eller goda middagar genom ditt arbete kan göra att ditt liv påminner om någon som verkligen lever det ljuva livet.

Jupiter kommer ge dig fina möjligheter att få in mer på kontot och att öka värdet på det du äger. När Jupiter den 8 november 2018 flyttar in i ditt andra hus, kommer än mer möjligheter att öka dina inkomster. Både 2018 och 2019 är strålande ekonomiska år.

Jupiter kommer också att befinna sig i en vacker aspekt till Neptunus under större delen av 2018. Om det någonsin funnits ett år för att spekulera eller ha tur i spel och investeringar så är det under 2018!

Två förmörkelser kommer äga rum i ditt karriärhus under 2018:

31 januari

11 augusti

Vid dessa datum kan du få nyheter som påverkar ditt arbete. Hastiga förändringar inom din bransch, bland kollegor eller chefer kan påverka dig och kanske får du snabbt ta ställning till jobberbjudande och möjligheter du inte trodde någonsin skulle dyka upp. Flexibilitet tar dig igenom allting. Följ flödet!

Komplettera även med att läsa Skorpionens turhoroskop 2018

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00