ANNONS

Årshoroskop 2018- LEJONET

/

Årshoroskop 2018 för Lejonet

Den korta versionen: Förmörkelser i ditt eget tecken, en tid för att finna balans i hemmet och med familjen, framåtflöde för nöjen, fertilitet, kreativitet och flirt samt en begynnande 7-årig förändringsprocess i din karriär.

Lejonet 24/7-23/8

Kärlek

Det är en förändringarnas tid i ditt kärleksliv. Ditt sjunde hus, alias kärlekshuset, är inte berört av några större planettransiter. Istället är det två andra typer av händelser som kommer göra att ditt kärleksliv kommer genomgå viktiga förändringar.  Den första stora förändringen följer med att din kärleksplanet, Uranus, är på väg att röra på sig. I mitten av maj flyttar Uranus in i Oxens tecken. (Uranus förflyttning in i Oxen och ditt tionde hus kommer också att påverka din karriär. Mer om det nedan. ) Detta signalerar ett helt nytt sätt att se på dina behov i kärlek och vilken typ av partner du söker efter.Om du de senaste 7 åren varit attraherad av egenföretagare, modigt och snabbt folk så kommer du nu söka mer stabilitet och lugn och ro. Trygghet och förutsägbarhet blir ditt nya mantra i kärlekslivet, istället för snabba kickar och att ”falla pladask”.

 Eftersom Uranus kommer befinna sig i din karriärzon kommer många Lejon vara de som under de kommande åren träffar kärlekspartners på jobbet eller inleder en relation med en chef eller högt uppsatt person inom sin bransch. Alla former av experter eller äldre personer ingår i din datingscen. Pengar, status och framgång signalerar trygghet och orubbat bo och det är just det du är ute efter nu! Din kärlekspartner kommer också vara hjälpsam för dig i karriären.

Med Uranus högst upp i horoskopet så är kärlek en av dina mest prioriterade områden under 2018.  Mycket av ditt sociala liv kommer också präglas av event, kalas och firanden där framgångsrikt folk och ”de som lyckats” rör sig.

Den andra anledningen till att Lejonen kommer se stora förändringar i sina nära relationer under 2018 är att det kommer äga rum två stycken förmörkelser i det sjunde huset. Förmörkelser ger oss en chans att rensa ut bland det som inte fungerat och istället välja om så att endast de relationer som ger energi och kärlek tillbaka, gynnas. Starka relationer kommer överleva testet medan de som redan från början var svaga eller präglade av avsaknad av tillit eller kärlek avslutas.

Datum för dessa förmörkelser är:

15 februari- solförmörkelse/nymåne. Nu startar du om och tar nya tag i ditt kärleksliv

27 juli- månförmörkelse/fullmåne. Det du funderat över det senaste halvåret får en chans att blomma ut i ett resultat. En fullmåne är förknippad med att man avslutar något. Beslut som du tog i ditt kärleksliv i samband med den 15 februari når en transformationspunkt. Exempelvis kan en skilsmässoansökan gå igenom eller en kärleksrelation nå en ny fas genom att man förlovar sig eller liknande.

Tillsammans med det faktum att du under året även har två förmörkelser i ditt första hus, den 31 januari samt den 11 augusti, så osar hela ditt horoskop en ny livseras begynnelse.

Familj och hem

I oktober 2017 flyttade Jupiter, planeten som signalerar välstånd, expansionsmöjligheter, tur och flöde, in i ditt hem- och familjehus. Tiden fram till och med den 8 november 2018 kommer att präglas av möjligheter till ett bättre eller finare boende, antingen det sker genom en fysisk flytt eller renovering och nya möbler.  Jupiter är den internationella planeten varför ett utlandsboende eller chansen att vistas utomlands, som om det vore ett andra hem, kan bli möjligt under 2018.

Om du drömt om ett större hem ska du verkligen söka och fortsätta tro på din möjlighet att få det boende du längtar efter. Jupiter älskar allt som är ”större, bättre, ljusare, finare och lyxigare”. Ge dig inte förrän du fått nycklarna till ditt drömhem! Särskilt inte under detta välsignade hem-år. Du har inte haft sådan här tur med bostad sedan oktober 2005-november 2006.

Familjerelationer och familjekretsen tenderar att växa när Jupiter berör den. Nya barn och/eller graviditeter kan komma in i Lejonens sfär. Likaså kan familjekretsen expandera genom att nya partners kommer in vilket gör att Lejonens klan blir fler till antalet. Lejonen som önskar sig en graviditet har en ökad fertilitet under 2018 och även under 2019. Kör i vind om du vill se ett pluss på stickan! Åren december 2014- december 2017 kan ha varit krävande för de som längtat efter en graviditet. Behovet av fler försök och tid kan ha tärt på Lejonets barnhopp. Likaså kan ansvaret för barn ha vägt tungt på Lejonet. Anledningen har varit att Saturnus agerat trist gränssättare under dessa år. Detta är över när 2018 startar och nu ökar fertiliteten och glädjen kring barn istället.

Nu är också en tid då du kan landa emotionellt i ditt hem och ditt familjeliv. Det kommer kännas som en lättnad.

Karriär och ekonomiPluto, din familjeplanet, befinner sig i ditt sjätte hus, alias arbetshuset.

Detta antyder att ditt hem kan bli din arbetsplats. Att onlinearbete eller annat arbete från ditt hem är möjligt. Trenden har varit på gång sedan många år tillbaka och kommer fortsatt att gynna dig i många år till- till och med 2023/2024.

Ditt ekonomiska hus har det förhållandevis lugnt under året. Du är troligen nöjd i det du har åstadkommit och fokuserar på annat.

Inkomster hör dock ihop med jobb, oftast i alla fall, och med Uranus på väg in i ditt karriärhus i maj kommer det hända mycket i karriären. År 2018 blir som en försmak på vad som väntar från och med året därefter, år 2019. Under perioden mitten av maj- början av november flyttar Uranus in i karriärzonen och börjar sitt förändringsarbete. Efter en retrogradperiod återkommer Uranus sedan för gott under år 2019. Stora karriärförändringar kommer att äga rum under åren 2019-2026.

Uranus älskar användandet av alla typer av smart teknik, nytänkande, samarbete, sociala medier, onlinebusiness och uppfinningar. Frihet är Uranus ledord så mycket av det du gör i karriären kan tänkas syfta till att du vill leva en friare livsstil och därför är beredd att tänka om i sättet som du arbetar.

Med Uranus i ditt tionde hus, alias statushuset, kommer många förändringar också att ske på ditt företag och/eller i den bransch du arbetar. Teknikens under och behovet av att vara en bransch i konstant förändring för att stå ut i konkurrensen är hela skälet till de kommande årens hastiga förändringar.

Merkurius är Lejonets inkomstplanet. Under 2018 kommer Merkurius att befinna sig retrograd tre gånger. En förbättring i jämförelse med år 2017 då Merkurius backade fyra gånger. Under dessa perioder gör du klokast i att sitta still i båten när det gäller viktiga ekonomiska beslut kring ägande och inkomster. Utvärdera och kontemplera men agera inte förrän Merkurius återvänt i framåtrörelse.

Perioderna då Merkurius befinner sig retrograd under 2018 är:

23 mars- 15 april

26 juli- 19 augusti

17 november- 6 december

Med Uranus, din planet som styr över kärlek men även samarbetspartners, i din karriärzon maj-november 2018 kan en äldre, erfaren person bli din nya parhäst. Möjligheterna att få samarbeta med någon som arbetat upp ett mycket gott rykte och anses stå på toppen av sin karriär kan återkomma till dig under kommande år. Vilket privilegium!

Komplettera även med att läsa Lejonets turhoroskop 2018

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00