ANNONS

Årshoroskop 2018- STENBOCKEN

/

Årshoroskop 2018 för Stenbocken

Den korta versionen: Du förvandlas till en supereffektiv businessperson, får ett lugnare hem-och familjeliv samt tjänar pengar på sådant du njuter av att arbeta med.

Stenbocken 23/12-20/1

Kärlek

En av de stora nyheter år 2018 är att Saturnus, din styrare, befinner sig i ditt eget tecken. Du kommer nu att få tillgång till alla möjligheter att bli supereffektiv och organiserad för att lyckas med det du vill i livet. Men, stopp, blir du lite för mycket affärer och karriär?

Med Saturnus i ditt första hus kan du ge sken av att ta hand om din familj och hjärteärenden som om det vore ett företag. Resultatet kan bli att dina närmaste tycker att du känns distanserad eller till och med kall. Du kommer få påminna dig om att lägga in mer värme eller kärlek i dina kommentarer. Det är inte så att du har blivit en isdrottning, du är bara så fokuserad på jobb och mål att du sätter känslor och omtänksamhet åt sidan. Påminn dig om att lägga ned VD-rollen när du sätter nyckeln i dörrlåset eller svarar på sms från din kärlekspartner och familj.

Under 2018 kommer ett flertal förmörkelser att påverka ditt kärleksliv. Det antyder att många Stenbockar kan välja nya vägar eller ta viktiga beslut avseende kärlekslivet, men också det sociala livet med nära vänner. Relationer som visserligen kan ha prövats tidigare, men där kärleken är stark, kommer överleva dessa förmörkelser. För andra relationer, där kanske en i kärleksförhållandet en längre tid i hemlighet har önskat sig ett slut på relationen, kan förmörkelserna innebära att det är dags att säga adjö.

Datum för förmörkelserna är:

31 januari samt 27 juli. Dessa äger inte rum i ditt kärlekshus, men din kärleksplanet, månen, är den som förmörkas. Därmed påverkas ditt kärleksliv.

Vid solförmörkelsen/nymånen den 13 juli aktiveras ditt sjunde hus, alias kärlekshuset.

Generellt sett, med Jupiter i ditt utåtriktade elfte hus, kommer 2018 vara ett år då möten med personer som delar dina intressen och hjärtefrågor är mycket viktigare för dig än kärlek. Det är ett vänskaps- och knyta-nya-kontakter-år.

Familj och hem

Ditt fjärde hus, som styr över hus, hem och familj, styrs av Vädurens tecken. Sedan 2011 har planeten Uranus befunnit sig i din familjezon. Uranus är känd för att bringa med sig förändring, ofta hastig, och att ge en chans till frigörelse och nytänkande. Detta kan ha yttrat sig på en mängd olika sätt de senaste 7 åren. Många Stenbockar kan ha genomfört förändringar i familjelivet så att det som för 7 år sedan var en familj, nu består av helt andra familjemedlemmar. Detta kan ha skett genom skilsmässor, bonusfamiljer och osämja eller dålig kontakt mellan de som en gång var en familj. Hastiga flyttar kan också ha påverkat din familjesfär.Under 2018 kommer Uranus tillfälligt att lämna ditt familjehus och flyttat vidare in i ditt femte hus. Perioden som detta sker är den 15 maj- 6 november. Under den här tiden blir det lugnare i hemmet.

Känslomässig trygghet blir lättare att uppnå och en förälder, särskilt en moder/modersfigur som varit extra tuff att relatera till, blir lugnare och mindre krävande.

Barn i ditt liv och familj kommer dock att gå igenom en experimenterande period. Barn som rebellerar och gränssättningsbehov kan bli din nya utmaning under maj-november.

Detta lugn  i din familjezon är en försmak på vad som sedan väntar under de 7 kommande åren från och med i mars 2019. Då flyttar Uranus in i ditt femte hus för att stanna till och med år 2026.

Uranus är tekniknörden av planeterna. Alla former av teknik kan ha blivit normalt i ditt hem sedan 2011: kameraövervakning som är streamad till din mobil, möjligheten att arbeta hemifrån via internet, mer teknikprylar för att övervaka och ge trygghet i hemmet och liknande. Allt för att skapa frihet för dig. Trenden håller i sig i januari-maj och återkommer sedan i november 2018-mars 2019 för att sedan ebba ut. Du tycks då klar och nöjd med de tekniska hjälpmedel du har i ditt hem.

Karriär och ekonomi

Med Saturnus i ditt eget tecken och Jupiter i ditt nätverkande hus är 2018 ett strålande karriärår. Du har möjlighet att ta stora steg mot en personlig karriärdröm. Du kom troligen långt redan innan oktober 2017 och nu är det ”upp till bevis” på jobbet som gäller. Du kommer klara det utmärkt när du har Saturnus ansvarsplikt med dig.Med Uranus, din inkomstplanet, i ditt trygga och stabila Oxen under maj-november så kommer du börja ana vad Uranus kommer betyda för, inte bara ditt hem-och familjeliv, men även din ekonomi under åren 2019-2026. Du kommer se en lugnare, mer stabil tillväxt av dina pengar och dina inkomster. Under åren 2011-2018 kan många Stenbockar ha valt att testa inkomstsätt som varit resultat av hastiga infall att testa nya vägar.

Det gav dig viktiga erfarenheter och nya kunskaper men kanske inte alltid så säkra inkomstvägar.

Det roliga med att ha din inkomstplanet i det femte hus, som du alltså har under tiden maj-november, är att du kommer tjäna pengar på sådant som du verkligen tycker om att arbeta med. Stenbockar kan få en chans till ett arbete som verkligen ligger i linje med era intressen. Om du vid sidan av ditt dagjobb lagt ned tid på en hobby som fyller dig med glädje och tillfredsställelse, kan 2018 ge dig en chans att börja tjäna pengar på det också.

De Stenbockar som drömmer om att starta eget kanske börjar ta några försiktiga kliv och informerar sig under maj-november. När mars 2019 kommer blir trenden att jobba med något roligt, kreativt eller relaterat till barn, starta eget eller att förvandla en hobby till ett jobb, ännu större.

Under 2018 kan dina nya ekonomiska förutsättningar leda till att du vill investera pengar. Du har tur och flöde med dig och tycks mer benägen att ”spela”. Men du gör det på ett klokt, ansvarsfullt sätt. En bostad, mark eller del i en time-share kan vara ett sätt att göra det.

Ta alla chanser att mingla och utöka antalet nummer i din kontaktlista. Fler än en chans att resa utomlands på kurser eller event kan dyka upp- åk!- dina kontakter kan öppna nya vägar för dig. För att inte tala om hur mycket roligt du kan ha med en hel grupp av personer om brinner för ämnen som du älskar!

Komplettera även med att läsa Stenbockens turhoroskop 2018

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00