ANNONS

Horoskop: Merkurius retrograd

/

Merkurius retrograd 3-23 december 2017

Så här påverkas stjärntecknen när kommunikatören Merkurius befinner sig retrograd i Skyttens tecken:

Väduren: Merkurius backar i ditt nionde hus. Stora idéer och visioner inför framtiden kan behöva lite mer tid eller kanske en ny plan. Det nionde huset är även förknippat med resor, utland, juridisk och högre studier. En fråga som tidigare varit aktuell gällande något av dessa ämnen kan dyka upp igen.

Oxen: Med Merkurius retrograd i ditt åttonde hus kan alla former av gemensamt ägande eller delad ekonomi ge dig ett behov av mer tid. Besked från banken om försening i ditt ärende eller trassel med login för dina bankappar etc är möjligt. Tänk över hur du delar ekonomi med andra och hur du kanske skulle kunna lägga upp en bättre budget. Agera i januari.

Tvillingarna: Om du har gått och väntat på ett avtal eller kontrakt med en partner kanske du måste vänta lite till. Nu är det klokast att hålla bläckpennan långt ifrån den prickade linjen i viktiga dokument. Omständigheter kan komma fram som gör att du inte har hela bilden klar för dig förrän i början av januari. Ditt kärleksliv kan också, alternativt, vara det område som ger dig att tänka på.

Kräftan: Merkurius retrograd ger dig en chans att få ordning på energi som går ut och kraft som kommer in. Kanske lägger du för mycket jobb och tid på andra. Om omtanken kommer igen är det okej, men annars inte. Din hälsa mår också bättre av att du ser över dina rutiner för att bli mer tidseffektiv. Kanske får du till ett schema där träning får utrymme också.

Lejonet: Ditt femte, flirtiga hus, kan ge dig nyheter från en tidigare flirt eller kärlek. Öppnar du dörren igen? Planer på skapande, start av eget företag eller tankar kring barn och fertilitet kan behöva göras om. Det kan finnas en bättre och smartare väg för att lyckas för dig.

Jungfrun: Behandla din närmaste familj med varsamhet. Känslorna kan svalla över om du är oförsiktigt med dina kommentarer. Ibland kan det bli lite för kritiskt…  Tankar kring en renovering eller tidigare boende/plan på flytt kanske kommer på tal igen.

Vågen: Ditt kommunikativa hus påverkas av att Merkurius befinner sig retrograd. Var extra noga med att dubbelkolla ALLT som du skriver och skickar iväg, från sms till mail. Ett litet fel kan trassla till det i vikiga dokument. Kärleksord i ett sms kan hamna hos en jobbkollega. Tänk två gånger innan du kommunicerar! Skriv helst inga kontrakt förrän i början av januari.

Skorpionen: Ditt andra hus, alias inkomsthuset, är där Merkurius befinner sig retrograd. Frågor kring ditt ägande och dina pengar hamnar i fokus. Kanske frustreras du av att en summa du väntat på, låter vänta på sig ännu lite till. Var noga med kvitton och återlämningsmöjligheter för allt du köper.

Skytten: En viktig nystart du funderat på eller gjort dig redo för att sjösätta kan behöva lite mer finputsning innan den är redo för rampljuset. Merkurius retrograd i ditt första hus kan göra att dina livsmål känns en aning oklara 3-23 december. Stressa inte. Livet är vad det är just nu och detta är för ditt bästa. Se över alternativa möjligheter och agera från och med den 8 januari istället.

Stenbocken: Använd de kommande tre veckorna till att landa i allt som skett hittills. Det är en bra tid för att läka gamla sår, gå tillbaka i tanken men sedan släppa. Om du får höra skvaller eller av misstag kommer över ”hemlig” information, var beredd på att du inte får hela bilden. Dra inga förhastade slutsatser.

Vattumannen: Nu kan ett samarbete eller din plats i en gemenskap få dig att vilja tänka om. Kanske känns inte deltagarna i projektet lika motiverade som du hade önskat. Det elfte huset, där Merkurius befinner sig retrograd, styr över social media och teknik. Var noga med att förvara kopior av dina viktiga dokument på en säker plats och tänkt två gånger innan du lägger upp ett ilsket inlägg på Facebook.

Fiskarna: Under de kommande tre veckorna kanske du ger dig själv en chans att planera om. Om du arbetar kan det bli tal om att tänka i alternativa banor kring ditt jobb. Om du inte arbetar kan din långsiktiga planering för livet påverkas. Du överväger nya vägar och när Merkurius vänt framåt igen kanske du gör dig redo att söka nytt jobb eller på annat sätt förändra grundstrukturen i hur du lever ditt liv. I början av januari har du planen klar för dig.

0
34

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00