ANNONS

Horoskop vecka 46, 2017

/

Planethändelser 13-19 november

Årshoroskop 2017

Kärlekshoroskop 7 november- 1 december

2-veckorshoroskop 9-22 november

Saturnus/Uranus-trigon-horoskop 11 november

5-stjärnig dag

Vi startar veckan med en riktigt fin planetdag: måndagen den 13 november. Då möts de planeter som inom astrologin ofta kallas för den stora respektive den lilla lyckan; Jupiter och Venus.

Jupiter och Venus möts i en konjunktion på den 7:e grade i Skorpionens tecken. Det är en strålande dag för att köpa något fint, få goda besked om förtjänst eller pengar eller för att njuta av harmoni och glädje i nära relationer och kärlek.

Jupiters och Venus möte präglade även den gångna helgen, 11-12 november, för energierna var på uppbyggnad innan de sedan kulminerar den 13 november och sedan börjar ebba ut.

Signera inte idag

Samma dag, den 13 november, möts även kommunikationens och nyheternas planet, Merkurius, med drömska Neptunus. De möts i en kvadratur. Det kan trigga drömmar, fantasier och inlevelseförmåga och kreativa projekt. Eftersom Merkurius styr över bland annat kontrakt och köp-och-sälj är det dock en dag som är mindre bra för att skriva under ett viktigt avtal. Neptunus för ofta med sig för mycket drömverkstad in till förhandlingsbordet och det finns risk för att man inte ser realistiskt på det man står redo att gå med på. Fel kan också leta sig in i själva överenskommelsen för att parterna missuppfattar varandra eller anger tokiga uppgifter.

Längre fram i veckan kommer ett bättre datum för att skriva under avtal. Vänta tills dess om du har möjlighet.

Glitter och glamour

Torsdagens (16 november) möte mellan Neptunus och Venus ser gladare ut. De tu möts i en trigon, en aspekt känd för harmoni och flöde. Med Neptunus förkärlek för att väva drömmar och skapa en magisk stämning så får kärlek, samarbeten och nära relationer (Venus områden) en underbar dos av möjligheter. Torsdagen kan bli helt underbar, precis som i sagornas värld, både kärleksmässigt och för de som talar om potentiella samarebeten. En fest eller annat firande som äger rum denna dag lovar en vacker miljö som för tankarna till tusen och en natt. Låt torsdagen bli ”date-night” eller mötesdag med en företagspartner.

Resa, avtala och ta fram dokument

Fredagens möte mellan Merkurius och Mars ger både fart, nyheter och kraft att ta tag i resplaner, intellektuella projekt såsom kurser, bokmanus, uppsatser eller pr-planer, samt viktiga överenskommelser. Det är en mycket bra dag för att skriva under ett avtal, göra större inköp eller ta ställning till en resa eller, alternativt, ge sig iväg på resa. Mars är kvick så nyheter kan komma snabbt avseende dessa ämnen.

Nymåne i Skorpionen

På lördagen den 18 november är det nymåne i Skorpionens tecken, på grad 26. Mars befinner sig på samma gång i opposition till Uranus så även om nymånen kommer sätta ekonomi och förtjänstmöjligheter i fokus så kan oväntade nyheter dyka upp som gör att det inte går att agera med en gång. Kanske behövs det lite tid för att anpassa sig till ny information som dyker upp. Ha en plan B redo, särskilt avseende ekonomiska frågor.

Mars/Pluto-kvadratur

Mars befinner sig också i kvadratur till Pluto. Mötet äger rum först på söndagen den 19 november men det påverkar nymånen. Pluto är Skorpionens styrare och därmed också denna nymånes styrare. Plutos aspekter påverkar därför den här nymånen. Skattefrågor, lån, skulder och arv, gåvor och testamente hamnar i förgrunden. Alla de här frågorna behöver noga redas ut innan man är redo att ta sig an en ny skuld, köpa in sig/ut sig från ett gemensamt boende med en partner eller ta emot pengar från en finansiär.

Förhör dig noga om vilka skatteregler som gäller för att ha hela bilden klar för dig innan du hanterar dina ekonomiska förehavanden. Om du inte känner att du har en klar överblick, be då en banktjänsteman/ jurist om hjälp eller ring Skatteverkets informationstjänst. Du kommer inte ångra att du var lite extra om dig och kring dig.

Skorpionens  ämnen är även självhjälp, andlighet och psykologi. Kanske är det dags att starta något nytt i livet till följd av nya livsinsikter? Skorpionen älskar transformationsmöjligheter, att skapa något nytt efter att det förgångna ”dött”.

Som vanligt publicerar jag ett nymånehoroskop här på bloggen under veckan som kommer. Alla stjärntecken får en chans till nystart på olika sätt, beroende på vilket livsområde som berörs av nymånen. Ni finner den informationen här i mitt nymåneinlägg.

Jag önskar er alla en positiv vecka och tackar er för att ni läser här hos mig!

Kramar

Helena

3
58

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00