ANNONS

Att-göra i de olika horoskophusen

/

Jag fick ett förslag på inlägg från en läsare, Eva, och tyckte det lät intressant och matnyttigt.  Det går ut på att ange vilka aktiviteter man bäst tar sig an när det är fart i de olika horoskophusen.

Jag använder astrologin för att exempelvis tidsmässigt passa in en ansökan eller för att hitta en passande tid för att arbeta med ett bokmanus. Men stjärnorna kan givetvis användas till vad man än vill företa sig!

Det finns en rad saker som påverkar tolkningen av vad som troligt kan ske när ett visst hus aktiveras. Man kan se horoskopens hus som ett område ( ex kontoret eller hemmet) där en viss energi (planetens vibbar) utspelar sig. För att göra det enkelt kan man sammanfatta att-göra listan på sättet nedan.

Det jag gör i mina tolkningarna för de olika stjärntecknen är sedan att ta med vilka planeter som styr de olika tecknen och därmed livsområden samt vilket tecken som styr över respektive hus. Detta är som att skala lök: lagren blir fler och fler ju mer man karvar på med kniven. Jag applicerar även en övergripande dos intuition när jag gör detta. Det känns bra för mig. Men tolkningssätten är säkerligen lika många som antalet astrologer.

Med detta sagt så är horoskopen jag skriver för de olika stjärntecknen en kombination av all information jag kan få ut men om man endast ser till husen enskilt kan man säga att detta är den typ av aktiviteter som gynnas/aktiveras i de olika horoskophusen. Stjärntecknet som anges inom parantes är det tecken som generellt styr över huset.

Hus 1 (Väduren)Så frön för personliga önskningar. Om de övriga husen har en tydlig inriktning är det första huset mer ”fritt”. Det är som om du fått fritt område att önska över. Det är huset för ”mig, mitt och mina” och det är naturligtvis väldigt personligt.

Fråga dig själv vad DU vill och agera därefter. Är det ett nytt jobb, en ny bil eller mer tid för en dröm?

Hus 2 (Oxen)

Nu är det tid för att fokusera på dina inkomster. Löneförhandla, höj arvodet eller begär mer för ett objekt du har till salu. Hur du värderar livet och dina förmågor ingår även här. Kanske omvärderar du något eller inser att det du kan är sjutton så mycket mer värt än det du trodde innan!

Hus 3 ( Tvillingarna)

Nu ska du kommunicera och lära dig nytt. Det tredje huset gynnar att resa iväg kortare sträckor, inom en dags resa i bil, eller nationellt. Det är en bra tid för att köpa bil, uppgradera pendlarkort på tåg eller samåka. Tala, skriv och uttryck dig i föreläsningssalar, kurslokaker eller i sociala medier. Detta är även vännernas, syskonens och grannarnas hus.

Hus 4 (Kräftan)

Familjefokus! Vad behöver ditt hem, din familj och dina känslomässiga rötter för att finna ro och harmoni. Detta är känslornas tid!

Hus 5 (Lejonet)

Släpp alla plikter, allt ansvar och (nästan) allt förnuft. Nu är det festsäsong. Njut av att flirta och slappna av med vänner, barn eller en kärlek. Gör bara det på som ger dig glädje!

Hus 6 (Jungfrun)

Skriv ett detaljerat tidsschema för allt du vill åstadkomma. Detta är en tid fylld av åstadkommanden om du följer ett strikt tempo. Sätt många korta deadlines för att bryta ned krävande arbetsprojekt i mer hanterbar delar. Ta dig an en storstädning hemma. Allt går ut på att få in ett flöde av effektivitet i ditt liv. Rensa ut allt som inte fungerar, särskilt på jobbet ellet gällande dina hälsorutiner.

Hus 7 (Vågen)Sociala händelser och firanden, såsom kalas, bröllop och dop, är toppen med det sjunde huset aktivt. Här är man populär vilket gör att det är en mycket bra tid om man vill imponera på folk när man är ute och rör sig i umgängeskretsar.

En perfekt tid för giftemål eller att ingå affärssamarbeten. Nära vänner, men även sådana personer som man uttalat inte står ut med, finns här.

Hus 8 (Skorpionen)

Se över alla former av ekonomi som du delar med någon annan. Denna någon kan vara en affärspartner en make/maka eller en myndighet som ger dig bidrag. Det är en tid som lämpar sig för att ansöka om lån, samarbeta med en affärsängel eller investera i aktier.

Hus 9 (Skytten)

Utlandshuset! Res långt bort till en plats där du får uppleva något som är annorlunda från hur du lever idag. Om du inte reser fysiskt kan du resa genom att se på filmer, läsa böcker eller studera. Perioden då det nionde huset är aktivt syftar till att ge dig nya kunskap och nya livsperspektiv. Juridiska ärenden gynnas och att studera vid högskola eller universitet likaså. Detta är även prästerskapets och livsocachernas områden.

Hus 10 (Stenbocken)

Karriär, karriär, karriär! Ditt anseende och ditt rykte inom din bransch ger dig möjligheter att avancera. En chef eller särskilt sträng person kan ge dig att göra- håll ut och kämpa på! Detta är även de långsiktiga satsningarnas hus. Det man önskar sig för väldigt lång tid framöver.

Hus 11 (Vattumannen)

Dina brinnande intressen sammanför dig med många olika typer av människor. Ni delar samma intressen men knappast mer än så. Det är ytliga bekanta, till skillnad från de som berörs i det tredje eller sjunde huset. Allt i detta hus handlar om att uppnå frihet att få göra som man vill. Många gånger går vägen till frihet genom att tänka i helt nya banor. Bara för att resten av världen alltid vandrat en viss väg betyder det inte att du måste göra samma sak. Uppfinn din egen framgångsväg. Detta är även teknikens och internets hus. Använd kombinationen till att uppnå än mer frihet eller kanske till och med genistatus!

Hus 12 (Fiskarna)

Det dolda huset. Det är precis som det låter, ett utrymme för att man ska kunna återhämta sig efter att ha fullbordat en hel cykel från hus ett till hus 12. Detta är ett hus som gynnar att man vilar, lägger in sig på sjukhus för att hela sig eller då man ”betar av” sådant man inte hunnit. Det är natten innan gryningen, där det tolfte huset är natten och det första huset det första dagsljuset på den nya livsresan.

Jag hoppas att detta inlägg ger vägledning om hur man börjar nysta kring tolkningen av husen och aktiviteter de gynnar.

Ha en fortsatt härlig dag!

Kramar

Helena

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00