ANNONS

Arbete och pengar, augusti 2016- ALLA STJÄRNTECKEN

/

Karriär och pengar augusti 2016

Väduren

Världen är din!

Investera i personligt växande, coaching och olika sätt att vidga dina och andras vyer. Affärs- och jobbmöjligheterna kommer finnas kring ämnen som rör utbildning, juridik, utland och nya visioner. Mars, din styrare, beger sig in i Skyttens tecken den 2 augusti. Där kommer han se till att skapa händelser och fart under hela augusti månad och faktiskt under nästan hela september månad också. Vädurarna kommer ha fullt upp med att anmäla sig till kurser och högre utbildning (förvånas icke om dessa finns utomlands), starta nya företag eller lansera projekt med betoning på att se världen från andra perspektiv. Vägledare, coacher, healers och entreprenörer med världen som sikte kommer få en härlig månad!

Markera mitten av augusti som en magisk vändpunkt. Då kommer idéer som stått och stampat sedan slutet av mars, få framåtskjuts. Det är din karriärplanet Saturnus som beger sig framåt efter att ha befunnit sig retrograd sedan mars månad. Nu kommer du plötsligt få en himla ordning och struktur på hur du ska arbeta och i vilken ordning du ska ta dig an alla projekt som ligger på ditt bord.

Oxen

Pengar, investering och passiva inkomster!

Pengar, lån, skulder och delat ägande kommer vara områden som Oxen får extra mycket att göra med i augusti månad. Energiknippet Mars befinner sig i ditt åttonde hus och här finns allt från banklån på huset till kommission eller investeringar man står i begrepp att göra. Det åttonde huset är starkt förknippat med transformation och Mars styr sådant som du gärna arbetar på lite i skymundan. Nu kanske du förhandlar om lån med din bankman, får hjälp av en investerare som gärna håller låg profil eller ber en rådgivare om kloka tankar kring en eventuell separation av ägodelar. Passiva inkomster är en typisk åttonde-hus-aktivitet. Har du gått och funderat på en bra affärsidé gällande en produkt som bara behöver skapas en gång och som sedan skulle kunna säljas om och om igen? Nu har du extra flöde så skriv eller lägg ned extra kraft på att få färdigt din produkt.

Den mycket organiserade och strikte Saturnus befinner sig också i ditt åttonde hus. Sedan i slutet av mars har han befunnit sig retrograd. En fråga kring gemensamt ägande eller bidrag till ett affärsprojekt kan ha stått still sedan dess. I mitten av augusti vänder dock Saturnus framåt och du kommer få positiva tecken på att det kommer ske förändringar under den tidiga hösten.

Tvillingarna

Företrädarnas och samarbetenas tid är här!

Energiplaneten Mars flyttar in i ditt sjunde hus, alias partnerskapshuset, den 2 augusti. För din del innebär detta att hela augusti kommer präglas av fart kring samarbeten. Nu kan kontrakt komma att skrivas mellan dig och en ny affärspartner eller företrädare. När jag skriver företrädare menar jag allt från agenter, advokater eller rådgivare. Mars befinner sig i Skyttens tecken vilket signalerar att frågor kring något av Skyttens ämnen kan bli aktuella: utländska kontakter eller produkter kan bli aktuella, frågor kring en affärsidé som berör utbildning eller undervisning. Juridik och författande är andra av Skyttens ämnen.

Det är mycket möjligt att du har känt dig frustrerad gällande dina nya idéer gällande ovan nämnda ämnen. Kanske har du tyckt att något har arbetat emot dig så långt tillbaka som till mars i år. De goda nyheterna är att det inte är någon okänd kraft som stängt dörrar för dig. Nej, det är strukturens planet, Saturnus, som befunnit sig retrograd i samma zon som Mars nu befinner sig. Vid mitten av månaden är Saturnus klar med sin utvärdering av dina möjligheter till samarbeten och du kommer få grönt ljus. Saker kan gå mycket fort under den andra halvan av augusti. Kanske kastar du dig på ett plan för att möta nya kollegor i utlandet eller skriver du på kontrakt för en litterär agent eller förlag. Det blir en spännande höst!

Kräftan

Mer pengar och massor av arbete!

Augusti ger dig en nystart gällande din ekonomi. Nymånen den 2 augusti sätter tonen direkt och fokus är på att ge dig de bästa förutsättningarna för att du under det kommande halvåret ska få mer på kontot. Om du har en bra affärsidé eller gör dig beredd att löneförhandla ska du absolut försöka göra det i samband med nymånen den 2 augusti. En nymånes kraft avtar för var dag som passerar efter dagen då den inföll. Om du inte kan prata om din ekonomi den 2 augusti, försök då att göra det inom de närmaste dagarna efteråt. Upp till tio dagar är okej, men om du verkligen vill använda nymånens kraft ska du helst agera inom 48 timmar.

Energiske planeten Mars befinner sig i ditt dagliga arbetshus under hela augusti månad. Detta innebär att du kommer få väldigt mycket att göra på jobbet. Högar med nya uppgifter, nya klienter eller mer ansvar väntar dig i augusti. Om du är egenföretagare, lär dig att sålla så att du inte tackar ja till mer än du klarar av. Även anställda kommer ha samma arbetsbörda. En riktig rivstart på jobbet väntar!

Strukturerade Saturnus befinner sig också detta område. Det ger dig förmåga att lägga upp en disciplinerad plan för hur du ska använda dina dagar för att klara av mesta möjliga. Du kan ha haft en hel del utmaningar kring just struktur eller vad du egentligen skulle prioritera, ända sedan mars i år. Anledningen var att Saturnus befann sig retrograd och gav dig en känsla av att du inte riktigt visste vilket ben du skulle stå på. Från och med mitten av augusti har du dock Saturnus på din sida. Organisation och ansvar är nu dina bästa vänner när du axlar detta ökade ansvar på jobbet.

Lejonet

Stjärnan på himlen sticker ut hakan än mer!

Lejonen brukar inte tacka nej till en plats i rampljuset. De älskar en publik! Detta antingen det handlar om att få ställa sig upp och föreläsa som lärare eller att dansa på en teaterscen. Den 2 augusti är det nymåne i Lejonets tecken. Lejonet får en chans att visa upp en ny profil och svänga på svansen lite extra mycket när stjärnorna ger honom chansen att visa vad han går för. Är det ett nytt kreativt projekt som du axlar, vilket ger dig en helt ny och unik profil inom ditt arbete? Eller avböjer du alla former av samarbeten gällande en arbetsdröm du har, för att istället axla hela ansvaret själv? Nu är helt rätt tid för att vara våga sticka ut från mängden. Att tänka utanför boxen, som det brukar heta. Nymånen kommer färga ditt kommande halvår så vad du än startar kring den 2 augusti så kommer det följa dig och ge dig en mycket spännande höst.

Den 5- 29 augusti befinner sig din karriärplanet, Venus, i ditt andra hus. Detta stavas pengar! Mingla och visa upp dig på event och tillställningar- det kommer ge dig massor. Du har charm och utstrålar framgång vilket kommer ge dig ett enormt flöde på jobbet och i karriärsammanhang. Du befinner dig i din årliga inkomsttopp så inte undra på över alla intressanta och lukrativa erbjudanden du får!

Alla kreativa projekt får grönt ljus vid mitten av månaden. Omvärlden och branschen vet att du är ett namn att räkna med. Du levererar och arbetar strukturerat. Vid fullmånen den 18 augusti kanske du skriver under ett spännande nytt projekt gällande undervisning, sociala medier eller författande. Det har sannolikt att göra med kreativitet, uppträdande eller produkter riktade till barn. Du har troligen väntat på det här sedan i februari tidigare i år. En råd bara: Se till att skriva på väl innan augustis sista dag. Då beger dig Merkurius, kontraktsplaneten, ned i retroläge och saker komma avta i takt.

Jungfrun

Soloprojektens tid!

Månaden augusti kan börja på ett sätt som kanske känns lite frustrerat. Neptunus som är känd för att inte vara helt klar och tydlig påverkar dig när du talar. Fler än en gång kanske dina kollegor eller potentiella arbetspartners ber om förklaringar för att de inte förstår din vision. Kring den 10 augusti har du dock slipat på din presentation och får en fin chans för att få med alla ombord på ditt arbetsskepp.

Fullmånen den 18 augusti kommer ge dig besked gällande ditt arbete och dina dagliga arbetsrutiner och vanor. Du eller någon av dina kollegor börjar eller slutar. Egenföretagare kanske anställer ny personal eller säger upp någon. Den är en transformationsprocess som når sin kulmen efter att ha pågått sedan i februari i år. Alternativt kan också ett större projekt som du arbetat med under det senaste halvåret äntligen bli färdigt och du kan lägga det åt sidan. Om du arbetar på projektbasis kanske detta innebär att din tid med ett visst företag nu kommer till ända.

Från och med den tredje och sista veckan i augusti startar du din årliga solotopp. Nu och under de kommande fyra veckorna komma du att arbeta med något som känns personligt mycket viktigt för dig. Din profil och ditt rykte inom din bransch kommer att påverkas. De runt omkring dig ser på dig som en person som håller sig framme och profilerar sig. Det verkar som du satsar på en dröm som du närt det senaste halvåret, eller så långt tillbaka som för ett år sedan. Nu är du inte rädd längre, utan satsar fullt ut!

Vågen

Resor, försäljning och kurser!

Mars flyttar in i ditt tredje, kommunikativa hus, den 2 augusti och stannar där till och med slutet av september. Detta ger dig en gyllene tid i augusti för att göra din röst hörd och visa upp vad du kan. Det du säger får folk att lyssna, för du säger det med enorm övertygelse. Mars kan bli en aning styv i korken så tänk bara på att inte bli för dominant.

Om du har upplevt att du stått och stampat gällande struktur för pr- och försäljningsplaner sedan i slutet av mars i år, kommer du troligen känna av en lättnad vid mitten av månaden. Då rör sig organiserade Saturnus framåt igen efter flera månader av retrograd och du kommer hitta riktning för vilka projekt som du ska satsa på. Och hur du ska gå tillväga.

Måndagen den 22 augusti är en utmärkt dag för att skriva under ett avtal eller andra dokument gällande ett spännande projekt. Merkurius och Jupiter möts denna dag. De befinner sig i ditt tolfte, dolda, hus. Kanske är det du planerar att göra inte riktigt redo att delas med världen ännu. Alternativt kanske du satsar på ett projekt som har mycket med en form av andlig resa att göra. Återhämtning och vila är starkt förknippat med det tolfte huset.

Den 24 augusti kan du kanske bli tvungen att ställa dig upp och tala inför en kritisk röst eller grupp. Stå på dig och den idé du har. Harkla dig och gör dig hörd. Mars och Saturnus möts och det är lite ilska men också mycket struktur i luften. Om du skrivit, producerat en kurs eller satsat på en kampanj i sociala medier kan den här dagen likaså höja dig till skyarna som en person att räkna med inom din bransch.

I september är det dags för ditt stora lyckoår att starta. Har du alla planer i huvudet nu? Inte? Då är det hög tid att göra dig redo för att satsa på en nystart som du bara får vart 12:e år. Och från och med den 9 september är det ditt år igen. Jämför med vad du startade nytt året 2004/2005 och du kanske ser en röd tråd. Dina drömmar kommer givetvis ha förändrats men potentialen för nystart är densamma.

Skorpionen

Karriärrivstart!

Karriärmöjligheterna kickar igång med en rivstart redan den 2 augusti. Med en nymåne i Lejonet aktiveras ditt tionde hus. Här finns din karriär och din rykte i din bransch. Nu får du en chans att sätta fart på ett projekt som har potential att ge dig mer status inom ditt arbetsområde. Detta är huset där man får bekräftelse på alla ansträngningar man gjort. Med nymånen i ett så kreativt tecken som Lejonet är det möjligt att du arbetar med något som har med skrivande, sång eller uppträdanden att göra. Likaså är Lejonets tecken barnets tecken. Projekt eller produkter riktade åt barn är helt rätt nu! Nu ska du våga vara en ledare. I det tionde huset finns alla former av experter och sätter du intentionen att lyckas gällande din karriär vid den här nymånen har du en god chans att få en plats bland toppnamnen inom ditt arbetsområde. Nymånens energi håller i sig 6 månader. Det är möjligt att du kommer arbeta med det du sätter fart på en bra bit in på nästa år innan du känner dig helt klart med satsningen.

Och så var det pengarna… Ja, det kan sannerligen ha varit en del funderingar sedan i slutet av mars. Men nu i augusti är det slut på frågetecknen och osäkerheten i att inte veta vad som väntar dig gällande inkomster och ekonomi. Mars, energiplaneten nummer ett, befinner sig i ditt inkomsthus och det kommer ske massor! Han ser till att elda fart i allt gällande dina bankkonton och dina tillgångars värde redan från och med den 2 augusti. Han kommer arbeta med ditt ekonomiska område ända fram till slutet av september så saker och ting kommer hända nu! Saturnus, den bistre och superstränge planeten som kräver ordning och reda, har befunnit sig retrograd sedan i slutet av mars månad. Han befinner sig också i ditt inkomsthus och har troligen fått dig att vrida och vända på hur du skulle lägga upp bästa möjliga inkomstplan. I mitten av augusti släpper han dig äntligen fri och framåt. Du kommer nå klarhet och med Mars hjälp blir det fart och ordning! Priset du måste betala för högre lön och ekonomiskt lugn? Mer arbete och ansvar på ditt bord! Jag hoppas du vilat ordentligt under sommaren, Skorpionen!

Skytten

Kraftperioden fortsätter, nu med stänk av glamour!

Du har redan tidigare under året haft besök av kickstarter-planeten Mars i ditt eget tecken. Effektivt värre men ack så tråkigt för din vandrarlust. Perioden då Mars sist besökte ditt tecken var 6 mars-27 maj. Tillsammans med strikte och ansvarsfulle Saturnus i ditt tecken kan du under våren ha tittat på ditt skrivbord eller jobbschema och skakat på huvudet. Hur var det möjligt att du, zodiakens frihetsälskande skapelse, inte längre vare sig reste eller roade dig? Du tycktes bara ha tid för arbete och ansvar. En liten vilotid kom under juni och juli då ditt schema lättade en aning. Jag hoppas att du njöt och vilade i fulla drag!

Från och med den 2 augusti flyttar energiske Mars in i ditt eget tecken igen. Detta kommer ge dig en imponerad effektivitet och energi på arbetet och gällande personliga projekt som du har på gång. Denna rivstart är fantastisk men var noga med att påminna dig om att lägga in egentid och vila. Mars kommer ge dig massor att göra på jobbet under hela augusti och nästa hela september. Med Saturnus i ditt tecken under denna tid, samt ända fram till och med 2017, är kraven på dig själv höga. Du kan lyckas nå höjdpunkter i din karriär som du kommer minnas för livet, men endast om du använder dig av ett minutschema. Låter inte alls som du, eller hur? jobba med denna period för att åstadkomma så mycket som du vill, längre fram kommer lugnare tidsperioder då du kan vila och njuta av allt det du åstadkommer nu.

Det finns tack och lov några ljuspunkter på himlen också. Den första kommer ge dig roligt och lite mer glamour till arbetsvardagen än bara utsikten över dina pennor och anteckningsblock: Venus. Vackra Venus kommer befinna sig i ditt tionde hus den 5 augusti- 30 augusti. Du kanske visserligen har ett arbetsschema som är proppfullt men några av de uppbokade timmarna kommer utgöras av branschevent och mingel där du kan få sätta på dig något snyggt och, faktiskt, känna dig som du ska på fest. Venus ger dig glamouren och harmonin du saknat. Din personliga charm kommer stiga några hundra grader och folk du möter i karriärsammanhang kommer både imponerat lyssna och kika efter dig. Som balsam för själen efter allt arbete du uträttat.

Den andra ljuspunkten är att Saturnus, som befunnit sig retrograd sedan slutet av mars, från och med mitten av augusti ger dig grönt ljus gällande hur du ska lägga upp dina planer. Du kan ha fått en del olika bud eller idéer gällande ditt arbete och kanske känt en osäkerhet kring hur du kommer arbeta under hösten. I augusti klarnar det och du kommer känna ett lugn i att veta vilken väg du ska ta.

Stenbocken

Affärsänglar, passiva inkomster och hemliga projekt

Nymånen den 2 augusti äger rum i ditt åttonde hus. Pengar som kommer från annat håll än din egen ficka får en chans att leta sig in i ditt liv. Detta är en ypperlig tid för att leta efter en affärsängel, ansöka om ett företagslån eller kanske se till att sätta fart på ett projekt som kan ge dig passiva inkomster.

Fullmånen den 18 augusti aktiverar ditt andra, ekonomiska hus. Detta sammantaget med nymånen den 2 augusti gör att hela augusti för din del faktiskt färgas av tankar och händelser kring det ekonomiska. Den 18 augusti kan du avsluta ett projekt som du arbetat med under det senaste halvåret, möjligen ända sedan i början av februari. Det ligger troligen något nytänkande eller tekniskt kopplat till det du arbetat med det senaste halvåret. Fullmånen äger rum i Vattumannen, uppfinnartecknet och de som går i fronten för att våga ta in nya vägar att lyckas. Alla former av samarbeten i grupp med andra som har samma intressen som du kan också bli aktuellt. Uranus befinner sig i en fin aspekt till fullmånen vilket ytterligare förstärker de goda vibbarna gällande gruppsamarbeten, välgörenhetsprojekt och produkter som rör teknik eller internettjänster.

Energiknippet Mars befinner sig från och med den 2 augusti i ditt tolfte hus. Med Mars i utlandsälskande Skyttens tecken är det möjligt att du ansöker till globala företag eller planerar för en internationell lansering av något du arbetat med. Det är mycket möjligt att du hade tankar i dessa banor redan tidigare under året, 6 mars- 27 maj, men att du sedan la ned planerna en aning under sommaren. Nu är du tillbaka i samma tankespår. Det tolfte huset signalerar att det du gör är något som du kanske håller en aning hemligt för omvärlden. Kanske vill du inte att en nuvarande chef ska få reda på att du tittar på andra arbetsalternativ eller så arbetar du med ett projekt som du av rättighetsskäl håller väl dolt för andras ögon. När Mars flyttar in i ditt eget hus den 27 september tycks du redo att visa världen vad du arbetat med bakom stängda dörrar.

Vattumannen

Nu flyter samarbeten med andra äntligen!

Nymånen den 2 augusti kommer med nyheter och möjligheter gällande ett samarbete eller partnerskap. Nymånen äger rum i Lejonets tecken. Detta signalerar att det projekt du får fart på har något att göra med kreativa yrken eller underhållningsvärlden. Produkter och tjänster riktade mot barn är också möjliga alternativ. Det du startar kring den 2 augusti kommer färga ditt kommande halvår och ge dig något mycket spännande och roligt att ta tag i.

Vattumannen är alltid intresserad av nytänkande, gruppsamarbeten och välgörenhetsprojekt. Just dessa områden kommer prägla augusti för din del! Mars kommer flytta in i ditt elfte, nätverkande, hus den 2 augusti och han stannar där till och med slutet av september. Du kommer troligen springa benen av dig när du går på olika event, mingel och bjudningar. Det verkar som du går för att tala och lära dig om olika tekniska lösningar eller smarta nätprodukter eller för att sluta samman med andra för ett gott syfte.

Strikte Saturnus befinner sig också i ditt elfte hus. Efter en retrograd period sedan i slutet av mars som troligen innebar att du kanske saknade riktning gällande hur du ska förhålla dig till grupper, klubbar och människor som du möter genom dina intressen, så kommer du nu finna en struktur för hur du vill arbeta med andra. Det gröna ljuset från Saturnus kommer från och med mitten av augusti. Om du haft utmaningar med äldre, konservativa röster eller kanske företagsledare som satt väldigt höga krav på dig i arbetet, kommer det nu bli mycket lättare att komma överens och samarbeta sida vid sida. En sådan lättnad, eller hur?

Fiskarna

Du tävlar om framgång- och tar troligen hem hela segern!

Tjoho, vilken fart det blir på jobbet när augusti sätter fart! Nymånen den 2 augusti äger rum i ditt sjätte hus. Ditt dagliga arbete och dina jobbrutiner får en nystartschans som heter duga. Med nymånen i kreative Lejonet kan det bli du som får en chans att sjösätta ett projekt som har att göra med konst, skrivande eller uppträdande såsom dans eller sång. En nymåne startar en process som avslutas cirka ett halvår senare, då en fullmåne i samma tecken äger rum. Under det kommande halvåret väntar dig nya kreativa lösningar på arbetet. Bli inte förvånad om din chef meddelar att ni kommer börja arbeta med nya system för ordning och reda på kontoret eller om du från och med hösten kommer få arbeta fram en mycket detaljrik plan för en kommande produktlansering.

Energiske Mars flyttar in i ditt tionde hus den 2 augusti. För din del betyder det att din karriär kommer bli vrålhet under hela augusti men även under nästan hela september. Mars är krigarplaneten och även om du är känd för att vara en mjuk själ så kommer din tävlingsinstinkt att få sig en rejäl energiinjektion under den här perioden. Tack vare Saturnus vistelse genom ditt tionde hus är du redan superstrukturerad och även om du sedan slutet av mars kanske vacklat en aning gällande exakt riktning för din karriär kommer detta snart vara ett minne blott. Saturnus ger dig grönt ljus från och med mitten av augusti. Nu har du disciplin, förmåga och vinnarmentalitet för att ta hem alla segrar i din karriär. Om du satsar kan du ha fått både ett bättre arbete, erkännande inom din bransch eller landat ett spännande jobbprojekt när oktober kommer.

Särskilt goda nyheter gällande din karriär väntar dig den 20-24 augusti.

Det enda smolket i bägaren? Du trycker gasen i botten som om det hänger på ditt liv. Om du ska orka detta tempo minns att lägga in vilodagar och egentid för att kunna njuta lite av dina framgångar också.

Glad augusti önskas er alla!

Kramar

Helena

0
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00