ANNONS
PersonuppgifterCookies

Boklördag. Bloggen som medel för att bli antagen av bokförlag?

/

När jag hade letade förlag till Fortunatas Profetia men inte lyckades ta mig hela vägen till antagning var blogg en sak som jag fick upp ögonen för. Jag insåg att många framgångsrika författare höll sig med bloggar. När jag började följa bokskrivarnas bloggar förstod jag också att många nått framgång med förlag genom att kunna påvisa att de, förutom att ha skrivit en bra bok, också hade ett stadigt följe av läsare på sin blogg.

Varför skulle inte jag göra samma sak? tänkte jag.

En väninnas kommentar om en framgångsrik bloggare som lyckades få arbeta med det hon älskade, var det som verkligen satte fart på mig.

Jag började blogga i slutet av 2011. Förhoppningen var att kunna kontakta bokförlag och i följebrevet kunnat lägga till ” och så har jag en blogg med si och så många läsare också”. Tre år senare, och efter otaliga blogginlägg och massor av nya kontakter i den, för mig, nya världen, gav allt frukt. Jag tog mod till mig och kontaktade Amelia om ämnena astrologi och nätentrepenörskap på nätet. Och det gick bra! Hösten 2013 startade jag här på Amelia. Ett drygt halvår senare kontaktade ett bokförlag mig och jag skrev raskt under två förlagskontrakt; ett för Fortunatas Profetia och ett för Happytown. Mitt mål hade uppnåtts!

Det finns otaliga bloggare men med ett klart syfte kan en blogg verkligen vara dörren till möjligheternas land. Skriver du, producerar du smarta produkter eller inreder hus- visa vad du kan på en blogg. Vem vet, det kan kanske bli din smala lycka?

Blogspot och wordspress har smarta upplägg som gör det möjligt att vara på banan inom någon eftermiddag. Ge det en chans- det värsta som kan hända är att du tröttnar… I bästa fall tar det dig till dina drömmar!

Glad lördag!

Kramar

Helena

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@helenashoroskop
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00