ANNONS

Höga ambitioner

/

I helgen läste jag Juseks, mitt fackförbunds, tidning, Karriär. (Helt rätt med de ihållande energierna från nymånen i Vädurens tecken!) Det kändes som en slags aha-upplevelse när jag läste om den unga bloggerskan Marika Rosenhall som driver Ambitious och Camilla Lebert Hirvi. Två kvinnor som förstått det här med att använda nätet för att uppfylla drömmar, nå frihet och framgång.

Ordet Digital Nomad förknippas främst med Camilla som sedan många år tillbaka lever i solen och arbetar som coach via sin laptop. När jag för några år sedan började intresserar mig för entreprenörskap på nätet var jag alldeles lyrisk och jag minns att jag tänkte att ”det där måste jag också göra”. Att kunna arbeta varifrån man vill och ha frihet lockade mig enormt. Som den Skytt jag är så var tanken på att kunna sitta i solen och skriva en av de vackraste tankar jag kunde komma på.

Min första blogg tog tid och arbete, men efter tre år gav den resultat. Igår hoppade det till i bröstet på mig när jag insåg att min önskan om att få bli Digital Nomad faktiskt infriats. Jag arbetar idag helt och hållet över nätet och helt platsobundet. Just nu tittar jag närmare på min dröm om att få packa väskorna och ta med familjen till solen där jag ska skriva slutet på trilogin om Fortunatas Profetia, tolka stjärnor och njuta.

Ni är många som frågar mig om hur man gör för att börja blogga. Tekniskt är det inte så knepigt, det fixar men genom att googla runt och kanske direkt anamma ett wordpressformat och eget domännamn via t ex Loopia. Jag använde mig på den tiden av en blogspotvariant. Det knepigaste är att hitta ämnet. Om man vill blogga måste man, tycker i alla fall jag, ha något att säga om saken i stort sett dagligen. Det kräver ett starkt intresse för det man skriver om och uthållighet.  Men orkar man och nätverkar sedan vidare kan man faktiskt skapa sig ett liv och en inkomst som ger en total frihet.

Bloggar ni? Eller skulle ni vilja börja?

Det finns många sätt att försörja sig på nätet och bloggandet är bara ett av dem. Mitt absolut bästa tips är att läsa Mark Anastastis bok, The Laptop Millionaire. Den satte riktigt fart på mig!

Glad måndag till er alla!

Kramar

Helena

4
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00