ANNONS

Boklördag. Dokumentären ”Ett år med JK Rowling”

/

Det är något speciellt med att få följa med in bakom kulisserna hos en stor författare. Det man skriver färgas för det mesta av egna upplevelser och erfarenheter. I fallet med JK Rowling kan man ju undra var alla idéer kom ifrån och vilken som var den bakomliggande faktorn till att hon skrev om döden och möjligheterna att på något sätt kontrollera sin egen dödlighet, så mycket.

I dokumentären nedan får man följa JK Rowling under det år då hon avslutade den sista delen i serien om Harry Potter och man får en inblick i varför dessa teman är så viktiga för henne. Det är blandade intervjuer med JK, bilder från när hon skriver inlåst på ett exklusivt hotellrum och bilder från filmpremiären för en av filmerna i serien. Rena godispåsen för vilken skrivtokig och, kanske Harry Potter-frälst, som helst!

[youtubeplay id=”p6-6zaa4NI4″ size=”medium”]

Jag blir alltid vansinnigt medveten om hur mycket av mitt eget liv som tittar fram i Fortunatas Profetia när jag ser den här dokumentären. Skoj och kusligt på samma gång!

(Om ”JK Rowling- A year in the life” föll er i smaken, kan jag också tipsa om BBC:s Christmas Special ”Harry Potter and Me”. )

Dags för införsäljning av Happytown!Om en månad ska jag ge mig iväg på mina första bokinförsäljningsmöten tillsammans med Eva, min förläggare. Jag tycker det ska bli enormt roligt och är så glad för chansen att själv få berätta om Happytown. Hur det än är så är det ju författaren som känner sitt verk bäst och då är det verkligen toppen att få vara den som introducerar den till potentiella bokhandlar och butikskedjor. Ni får höra mer om saken när vi närmar oss slutet av oktober. Just nu håller jag alla tummar för att bokens teman, astrologi och self empowerment, ska falla bokinköparna i smaken.

Glad lördag till er alla!

Stora kramar

Helena

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00