ANNONS

Så påverkas stjärntecknen av fullmåneförmörkelsen idag

/

Jag hade bättre intentioner än att publicera det här inlägget så sent på eftermiddagen. Vår ena hund var hos veterinären och blev sövd och jag har inte kunnat släppa henne med blicken. Tungan hänger ut, morrhåren slokar och allmäntillståndet är sömnigt, för att säga det minsta. Men, allt kommer att bli bra.

Jag har fått intressanta samtal under förmiddagen, fler personer som ”kommer till insikt och avslut”. Särskilt Lejon och Lejonascendenter i min omgivning tycks ha kommit till viktiga beslut och vägs ände vad gäller publiceringsfrågor. Hur känns det för er andra?

Jag som själv är Lejonascendent noterade med road min antalet bokpaket som kom med posten. Bland annat bloggkollegan Andrea Brodin Engsälls fina inredningsbok  ”Gör om Hemma”. Boken har redan slagit försäljningsrekord och jag ska sätta tänderna i den så fort jag tryckt ”Publicera” på detta inlägget. Tusen tack Andrea! Kunde inte stämt bättre för en Lejonascendent som jag själv!

Den här förmörkelsen sker i Vågens tecken. Det innebär också att förmörkelsens styrare är Vågens egen styrare, d v s Venus. Venus närmar sig en mycket vänlig flirt med godhjärtade Jupiter, vilket säger mig att det finns möjligheter att hitta fina utvägar om förmörkelsen för med sig stora förändringar. I slutet av månaden, i samband med nästa förmörkelse, är Venus också med och stödjer upp tillvaron. Venus är ju även Oxens styrare, där förmörkelsen faller den 29 april.

Men nu till vilka livsområden som påverkas för de respektive soltecknen. Om du känner till ditt ascendenttecken så läser du även för det. HÄR kan du hitta vilket ascendenttecken du är.

Väduren:

Förmörkelsen äger rum i ditt sjunde hus, även kallat äktenskaps- och partnerskapshuset. Ett partnerskap eller ett äktenskap kan komma att testas. Vågen styr detta hus, varför betoningen på rättvisa och sanning i relationer är ännu mer starkt. Det är dags att hitta en balans. Om något har varit obalanserat kan förmörkelsen skaka om så att saker faller på plats. Detta kan ske genom ny information som nu kommer fram. Goda relationer har inget att frukta, endast de som det svajat i tidigare. Dina sociala relationer kan också få sig en släng av den här fullmånens prövningar: mer klienter eller mer ansvar för relationer i arbetet.

Oxen

Ditt sjätte hus, som styr ditt dagliga arbete och din hälsa aktiveras av förmörkelsen. Vad är det som du behöver göra dig av med på arbetet? Eller när det gäller din hälsa? Relationer spelar en stor roll. Har du relationer i ditt liv som suger musten ur dig på arbetet kan det bli dags att säga ifrån. Eller är det relationer som gör att du känner att du försvagar din egen hälsa? Du behöver en förändring inom dessa områden och har en möjlighet att göra en förändring som leder till bättre balans inom dessa två områden. Ett beslut angående nya hälsorutiner och/eller ett nytt arbetssätt eller arbetsprojekt kan starta eller sluta nu.

Tvillingarna

Ditt flirtiga femte hus aktiveras av förmörkelsen. I samma hus finner du även kreativa projekt, saker man gör för skojs skull och fertilitet/barn. En kärleksrelation kan komma att genomgå ett test. Om kärleken är stark finns ingen anledning att oroar sig, men om där förekommit oro eller oklarheter kan förmörkelsen se till att lägga upp dem på bordet. Har du roat dig för mycket och blivit en aning slapp gällande ansvarsområden i livet, kan det vara dags att göra en förändring där. Nyheter om graviditet eller stora förändringar när det gäller barn i din omgivning kan också bli aktuellt.

Kräftan

Ditt fjärde hus som styr hem, familj och känslomässig trygghet, aktiveras av förmörkelsen. Det kan bli tal om att renovera hemma, eller ta tag i ett familjedrama som kräver din omedelbara uppmärksamhet. Att få till en balans mellan ditt privata liv och ditt liv utåt, på arbetet, kan komma att kräva en översyn. Du kan behöva prioritera eller välja ett område för att känna att du får ett lugn.

Lejonet

Ditt tredje, kommunikativa, hus aktiveras av förmörkelsen. Samtal angående kommunikationsärenden, (skrivande, kurser, PR)  transport och kortare resor, grannar och syskon kan bidra till att du ägnar tid åt att tänka om. Rutiner som du vant dig vid, kan plötsligt ändras och du behöver vara flexibel i ditt tänkande. Ett erbjudande om bokpublicering, alternativt möjligheter att själv sköta din PR och utgivning kan komma på tal. Nyckeln till framgång finns i ett helt nytt synsätt och ”tänk”.

Jungfrun

Ditt andra hus, som styr dina inkomster, aktiveras. Vad som än händer så är det för att du ska tänka om inom dina finanser. Vågen styr relationer varför frågor om delad ekonomi och gemensamt ägande blir aktuellt att titta närmare på. Det kan bli dags att bli mer självständig då den delade ekonomin inte fungerar, eller kanske att våga gå samman med en annan för att få en starkare ekonomisk situation med en partner eller make/maka. Ekonomiska uppgörelser såsom avtal eller överenskommelser är möjliga, likaså att betala av en skuld eller ta ett nytt lån.

Vågen

Ditt första hus aktiveras av förmörkelsen. Hur du ser på dig själv och din image kan komma att för alltid förändras. Du har det senaste halvåret gått en balansgång mellan självständighet och beroende och nu är det dags att föda ett nytt du. Sätt dina behov först, utan att vara elak mot omvärlden naturligtvis. Att visa att man prioriterar sig själv inger respekt hos andra och kommer att få dig att må toppen. Folk i din omgiving kommer att se annorlunda på dig efter den här dagen då du troligen tänker om helt gällande dina relationer och prioriteringar. Känslor regerar och du kan få dig en liten utmaning med en partner, i business eller kärlek. Stå på dig och det du tror på.

Skorpionen

Ditt tolfte hus aktiverar förändringar som sker bakom stängda dörrar eller djupt inom dig. Ett av Skorpionens favoritområden. Det är dags att se sanningen i vitögat och ta tag i en slags spirituell make-over. Du behöver balans, inre sådan, efter en tid då du troligen redan känt att det varit en aning känslomässigt ”gungigt”. Djupt privata spörsmål kan tvingas på tal alternativt kan ett arbetsprojekt som du sysslat med i allra största hemlighet, nu glänta på dörren till det öppnas ljus. Ett viktigt känslomässigt skifte står för dörren. Du utmanas att byta dina rädslor mot nya möjligheter. Våga.

Skytten

Ditt elfte, nätverkande, hus aktiveras. I detta hus finner du vänner, relationer inom grupper, nätverk och välgörenhetsorganisationer. Om någon i dessa cirklar inte levt upp till dina förväntningar kan det bli tal om att stänga den vägen, eller kanske lämna eller lägga ner den kontakten/gruppen helt och hållet. Att få bekräftelse via en grupp eller ett nätverk är likaså möjligt. Kanske blir det du som alla önskar som den nya ordföranden eller ledaren i gruppen. Se det som att det är dags att rensa i dina sociala grupper.

Stenbocken

Ditt tionde hus styr din karriär och just i detta hus aktiveras förmörkelsens energier. De mål eller den väg du sett som din utstakade inom karriären kan komma att omvärderas. Det är som om du kommer till en slutstation där ett beslut krävs för en ny riktning eller en ny inställning. Kanske blir det du som får en chans att hoppa in när en VD eller en av de högsta cheferna snabbt behöver en stand-in. Detta kan bli din chans. Ja, det kan känns läskigt så att det svindlar men du har alla chanser att klara det och dessutom få alla de höga hästarna inom din industri att notera din proffsighet inom din bransch. Kör!

Vattumannen

Ditt nionde hus aktiveras av förmörkelsen. I det nionde huset finner man högre akademiska utbildningar, långa resor, juridiska spörsmål, personliga insikter men också bokförläggande och sändningar av olika slag, TV/radio/Podcast m m. Äventyrslusten inom dig kanske får dig att köpa en resa på nätet, anmäla dig till en kurs eller utbildning på universitet (gärna språk eller juridik) eller så bestämmer du dig för att ta tag i din skrivardröm. Har du redan satsat på dessa områden kan det vara nu som förlaget ringer och erbjuder dig utgivning, eller producenten hör av sig med tankar om dina programidéer. Dina kreativa skapelser får en chans att visas för en större publik.

Fiskarna

Förmörkelsen aktiverar ditt åttonde hus. Här finner du din gemensamma ekonomi, skatter, provisioner, bidrag, lån, testamenten och gåvor. En händelse angående din partners ekonomi eller något av dessa områden kan ge dig lite av en kalldusch. Se det som att du får en chans att reda ut något som du inte visste har förekommit. Likaså kan en överenskommelse angående pengar, bank eller deklarationsfrågor nu nå ett slut. Det krävs en anpassning mellan dina personliga behov och det ansvar du har som finansiell partner, oavsett om partnern är din make, en personlig bankman/banken, ett dödsbo eller en före detta partner. Nya pengar kan komma till dig, alternativt kan du bli tvungen att snabbt betala en summa till någon annan. Jag håller tummarna för det första alternativet.

Berätta gärna hur ni upplever dagen, om ni känner av några av de här tendenserna.

Jag önskar er alla en fortsatt bra tisdag!

19
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00