ANNONS
PersonuppgifterCookies

Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 1, 2014

/

Så här dagen innan nyårsafton känner jag mig extra motiverad att starta det nya året med en fräsch utmaning. Det blir en ganska enkel sak, men ack så viktig.

För ett tag sedan gick det upp för mig att jag tror att jag äter så mycket grönsaker och frukt varje dag. Alla måltiderna liksom väller över av gröna blad- det är ett rent under att det inte växer mossa ur öronen på mig, tänkte jag. När jag sedan summerade vad det egentligen var jag fick i mig var det en sorglig liten lista av några gurkstumpar, isbergssallad och körsbärstomater. Rena skämtet.

Första utmaningen för år 2014:

Mera grönsaker på tallriken och i glaset! Gröna smoothies, som är så fantastiskt goda, ska råda bot på mitt skamliga grönsaksintag. Antingen rejäla grönsaksintag till varje måltid (lunch och middag) eller en grön smoothie per dag, är utmaningens grundregel!

Bästa receptet på en stor grön smoothies består av:

1 påse ruccola mix (cirka 60-70 gram)

1 avokado

Saften av fyra pressade apelsinerMixa allt och drick som måltidsdryck eller alternativt som måltidsersättning. Så gott och så nyttigt.Om man vill kan man också blanda ned lite vetegräspulver. Jag brukar köpa mitt vetegräspulver hos Systrarna Voltaire. Oerhört nyttigt om man ska tro hälsogurus.

För er som känner er skeptiska till blandningen: Smoothien smakar frukt och doftar helt underbart fräscht. Prova! Gillar ni inte någon av ingredienserna är det bara att prova andra kombinationer. Kom dock ihåg att röda bär med bladgrönt ger en mindre angenäm färg…

Gröna smoothies kan revolutionera hälsan, färga gråa hår och motverka dålig hy och rynkor!

I sammanhanget passar jag också på att rekommendera Victoria Boutenkos utmärka bok Grönt för livet. Vistoria gjorde en kvasivetenskaplig undersökning och konstaterade att trots att människans DNA är till 99% identitiskt med schimpanser så är det till största delen människorna som drabbas av sjukdomar såsom cancer. När hon jämförde kosten- aporna vs människorna, insåg hon att den stora skillnaden var bladgrönt. Som ett experiment började hon att mixa bladgrönt och blandade det med frukt för att ge drycken en god smak. Att mixa bladen säger hon får bladen att utsöndra det allra nyttigaste i det gröna, det som schimpanserna får i sig när de tuggar i timtal på bladen. Något som vi människor inte gör.

Sedan Victoria och hennes familj satte igång med att dricka gröna smoothies försvann barnens allergier, maken fick tillbaka sitt mörka hår (han var gråhårig när de startade) och hudförändringar försvann. Många är de som noterat mycket positiva förändringar sedan de börjat följa Victorias råd om att dricka en grön smoothie per dag.

Varje gång jag har kört en sådan här renande vecka har jag verkligen mått toppen. Och det är precis så som jag vill starta år 2014!

Hänger ni med mig med mixern och bladen?

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00