ANNONS

Köpa sig en tjej?

Igår dök det upp en meme i mitt flöde med en katt som gömde sig från två gläfsiga hundar och texten var nåt i stil med ”när snubbarna som bjudit på drinkar hela kvällen börjar leta efter dig vid stängning”.

Det har man ju hört och diskuterat många gånger, huruvida det är okej att ta emot drinkar och om det är så schysst att göra det och så vidare …

Men igår började jag istället tänka på hur tankarna går hos de gläfsiga hundarna  snubbarna. Alltså, tänker de: var är tjejen som jag bjudit på drinkar? Nu ska hon ju med mig hem!

Tänker de att det liksom är bestämt? Att det är dealen?

Finns det inte en tanke att det ska finnas en VILJA att hänga med hem? Är det bara en ”dags att avsluta denna affär”-grej?

Och de som då tänker att de minsann nu förtjänar att få med sig tjejen hem … alltså VA?!

Jag tycker inte ens man behöver diskutera huruvida en tjej ska eller inte ska tacka ja till drinkar från nån. Det är ju så extremt liten sak i en diskussion som bör handla om någon som anser sig ha rätt till en kropp för att han fyllt den med drinkar!

Skäms lite att jag ens haft diskussioner om bjudas eller inte bjudas.

nejtack

Varför envisades personen som jag tecknat här så otroligt mycket? Hade han pengar som har bara var tvungen att göra sig av med eller ville han att jag skulle bli skyldig honom något? En stund i baren till exempel. Bara att han ansåg sig ”nobbad” efter att jag tackat nej till dricka 300 gånger är ju helt bisarrt. Jag sa nej till en drink (eller tio drinkar och mat) eller hur?? Eller var det nåt annat jag faktiskt tackade nej till, när allt kommer omkring?

Jag ser givetvis inget problem i att jag står i baren, pratar med nån som är trevlig, ska beställa en öl till mig och frågar om personen bredvid vill ha nåt att dricka. Det är inte ett problem att bjuda eller bjudas. Problemet är när man tror sig köpa någons kropp!

11
143

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00