ANNONS

Lite vett och etikett kanske?

/

Idag har jag knappt hängt på sociala medier alls. Jag började nämligen morgonen med att se ett inlägg med en som vrålade ”vad var det jag sa” genom att hävda att hen minsann sett saker komma innan alla experter. Typ. Jag känner mest: på vilket sätt hjälper de texterna?

Sedan läste jag detta i ett kommentarsfält:

IMG_2196

Ingen direkt otrevlig ton (konstigt nog ändå pga det är ett kommentarsfält som sagt) men så klassiskt. Att folk svarar och argumenterar emot, utan att ens verkar ha läst?

Kan vi ha några typ regler i dessa tider där det faktiskt extremt lätt blir hetsigt och läskigt och vi kanske mer än någonsin behöver lugn?

Här är förslag från mig:

1. Innan du kommenterar, läs igenom det du tänker svara på – inlägg eller annan kommentar. Har du läst rätt?

2. Skrolla igenom tidigare kommentarer. Har flera skrivit ungefär det du ville säga? Då kanske det räcker med sådana kommentarer? Känner du ändå suget att visa vad du tycker? Då kanske det blir lagom att lajka de kommentar du håller med?

3. Känner du dig arg och frustrerad? Inte så konstigt! Det är fyrtioelva olika bud och nya kommer varje dag och alla säger olika och vissa skriker det ena och andra skriker det andra. Det bästa är kanske att vädra din frustration med någon du känner, över telefon eller sms? Kanske är det bäst att inte släppa ut alltför mycket frustration i ett redan frustrerat klimat?

4. Innan du lägger ut eller delar något, fundera på vilken effekt det kan ha och om du vet att det du delar stämmer. Kanske stämde det igår men redan ändrats? Så är det ju just nu. Saker stämmer i ca en kvart, sedan är det nya bud. Jag tänker att så lite energi som möjligt ska läggas på att dementera falska rykten eller lugna saker som blossat upp som inte stämmer.

Ta hand om er och varandra där ute!

6
132

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00