ANNONS

Senaste filmerna

/

Hur haaaar ni det i jul?

Hoppas ni har långa toalettbesök och äter ofantliga mängder choklad!

Har ni sett några bra familje- eller barnfilmer? Kan ni inte tipsa i så fall?

Vi har sett:

1. Ensam hemma – hyrde den och upptäckte att det inte fanns svenskt tal. Jag översatte hela. Vilket fick mig att tänka på mamma som alltid tolkade filmerna vi såg till franska när min mormor hälsade på. Min mamma som gärna tar en power nap framför filmer annars översatte 200% mer ambitiöst och korrekt än jag. Dock blev hon några gånger lite trött och började översätta till svenska. Min mormor som inte ville vara otrevlig eller besvärligt sa inget om att språket växlats. Sedan upptäckte oftast någon av oss andra vad som hänt och upplyste mor. Sidospår, men för gulligt för att inte skriva om.

Hur som helst. Ensam hemma – faktiskt riktigt kul och alldeles lagom mycket spänning!

2. Frost 2. Eller som barnen sa: Frost 11. ”Jag trodde det var 2an vi skulle se?”

Jag tyckte 2an var superbra! Spännande och rolig. Skrattade så mycket att Märta skämdes. Då blev det ännu roligare.

3. Sunes jul. Vi såg bara ett par avsnitt. Eller jag såg väl typ 5 min pga Nou och ingen annan uppskattade det värst. Tempot är liksom för långsamt för nutiden. Men JAG tyckte som sagt om det! Bara det att mamma Karin drar ner degrester i besticklådan och dansar runt med en cigg i mungipan får en ju att älska’t!

Kan tänka mig att en del inte kommer kännas helt gångbart, om man fortsätter kolla. Men scener jag minns får mig ändå att vilja se mer. Typ när Rudolf ska göra knäck eller egen valla.

4. Ture Sventon. Älskade den julkalendern! Men nu var det en ny serie. Vi såg första delen och jag försökte lusla ut när nästa skulle komma men det var svårare än jättesvårt så än så länge har vi sett del 1 och den var bra!

5. Lejonkungen. Den nya. Sjukt snyggt gjord – wow! Men jag fick ingen känsla för karaktärerna? Tecknade är bättre tycker jag… sedan ska jag säga att vi ej såg klart hela pga trötta barn, men nästan.

Okej det var mina recensioner från senaste tiden. Ge mig era please!

16
63

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00