ANNONS

Internationella mensdagen – prata om mens!!

/

Va? Varför ska man ens prata om MENS!!!??

Man kan tycka vad man vill om menskonst eller ”behovet” av att visa upp mens. Allt som har med kropp att göra kan ju vara mer eller mindre känsligt för folk. Men att tro att det inte behövs pratas om är tyvärr fel. Vi måste fortsätta prata om mens. Normalisera!! Jag älskar att yngre generationen verkar vara så avslappnade vad gäller mens.
När jag växte upp var det liksom något jag VERKLIGEN vill ha – pga erkännande som vuxen (haha) och samtidigt någon INGEN NÅGONSIN skulle veta om. Kod ord, smusslande med mensskydd, och PIN-DÖDEN om man läckte igenom.

Pratar vi dessutom globalt så är det ju så att kvinnor och flickor missar utbildning på grund av mens. I vissa delar av världen får de bo i små hyddor under tiden de menstruerar, hyddor där de till och med har dött på grund av att de eldat för att inte frysa och sedan dött av röken. Alltså det är så vidrigt.

Att mens ses som något onaturligt. Något skamligt. Något smutsigt. När precis varenda en som går runt på den här jorden inte skulle ha existerat om deras mamma inte hade haft mens, eller ja utebliven mens just då, men innan… Vill skrika INGEN MENS, INGET LIV. Men det blir ju lite missvisande också. Men ni hajar. Som sagt.

Fortsätt prata mens. Fortsätt prata mensskydd. Fortsätt prata om hur mens är politik. Fortsätt prata om PMS, PMDS, endometrios, myom, kvinnovård och bristen på den.
PRATA MENS!!

Här kommer en liten lista på temat (gjorde den till Flowcup förra året):

4 sätt att inse att man fått mens

01-menslista

02-menslista

03-menslista

04-menslista

4
47

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00