ANNONS

Flera enkla tårtor – varsågoda!

/

Idag hade vi lite födelsedagsfika med grannbarnen. Jag tycker det är väldigt kul att göra tårtor … om de är lätta och blir fina! Det är mina krav. Okej goda är väl också bra om de är.

Nu tänkte jag visa lite tårtor från åren som gått, med länkar till recept (som jag sällan följer helt …)

Det började med att jag insåg att prinsesstårta var svinlätt att göra eftersom det går att ta så många genvägar. Färdiga tårtbottnar, sylt, sådan där pulvermarsansås, och utkavlad marsipan. Till och med utsmyckningar finns ju att köpa klara. Nu kan man ju undra vad som ens är kul med att göra dessa men jag tyckte om själva ihopbygget och piffandet.

Jag har kollat på detta recept som visar ihopbyggandet så bra!

Såhär har de blivit:

För den här inspirerades jag av denna.

Min stora favorit är denna tårta som vi gjort två gånger.

Den är enkel, snabb och sjuuukt god! Receptet kommer från Jennys matblogg – ett inlägg med rubriken ”tårta på tio minuter”.

Vi gjorde ett år den här tårtan till Maja. Och insåg sedan att hon inte gillar bananpannkakor … men den blev ju sjukt snygg?? Inte favorit i smak för nån av oss, fast god var den ju. Jag menar nutella, pannkakor, blåbär… klart det blir gött! Bara inte så gott som vi trodde.

Tror vi fick receptet härifrån

Året efter tänkte jag att Maja verkligen skulle få en tårta hon gillade och satsade på en nutella-tårta (hon gillar ej grädde). Men nutellan blandades med cream cheese och det föll inte Majsan i smaken heller. Den här tårtan var också god men VÄLDIGT mäktig och inte heller vår favorit.

Jag tror vi kollade på detta recept men gjorde vår egen variant, som ni ser.

En tårta som var rolig, fin och god var denna:

Minimaränger, stora maränger, glass, strutar, smält choklad, strössel. Vi googlade nog bara glasstårta… minns inte?

Dock är denna svårt att förvara. Man får helt enkelt äta den DIREKT!! Inga problem!

Senaste och sista tårtan är den här, inspirerad av detta recept.

Svår att skära, god att äta!

Det var allt från tårtfabriken!

Har ni några snabba och goda tårtor att tipsa om?

11
44

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00