ANNONS

Efter förlossningen, vad man inte vågade fråga …

/

Mia och jag kommer till Barnmässan i Karlstad nästa vecka. Vi är där på fredagen och lördagen. Vi kommer att föreläsa båda dagarna – en kortare föreläsning om kroppen efter att ha fött. Och lite om huvudet också, eftersom det sitter ihop med kroppen. Oftast. Just nu tvekar jag om det helt stämmer för mig …

Hur som helst!

Utöver föreläsningarna så kommer vi att ha ”mammagrupp” på avdelningen Gravid & baby. Där är tanken att vi har mer snack med de som är där. OBS man behöver inte prata, man får bara lyssna om man vill. Men skillnaden här är att det finns möjlighet till samtal.

Just nu samlar vi ihop vanliga och ovanliga frågor som man kan tänkas ha efter en förlossning – vaginal eller kejsarfödsel spelar såklart ingen roll. Vi samlar frågor om det fysiska, det psykiska, om relationen, omgivningen och så vidare.

Planen är att vi drar frågorna och pratar om dem. Kanske vill man sticka in en följdfråga, dela med sig av någon man själv gått i igenom, tipsa om något eller be om mer på samma ämne … Vi är öppna!

Anledningen till att vi vill samla frågor redan nu är för att vi dels vill ha med frågor som inte bara vi själva spånat fram, utan från ER. Och så vill vi att deltagarna ska få en massa svar – kanske på sådant de inte ens visste att de ville ha svar på!

SÅ! Om ni vill får ni gärna ställa frågor eller tipsa om sådant ni önskat att någon svarat på när ni var i den där svajiga efter förlossnings-perioden.

Exempel på frågor kan vara:

– När ska man sluta kissa på sig?

– Kommer sexlusten tillbaka någonsin?

– Har jag framfall?

– Hur kniper man bäst?

– När kan jag börja träna?

– Min partner gör fel hela tiden med bebisen. Jag känner att jag lika gärna kan göra allt själv. Jag blir tokig! Vad ska jag göra?

– Hur tar jag hand om mitt ärr på bästa sätt efter snittet?

– Kan hemorrojderna gå tillbaka av sig själv eller är jag dömd att se ut såhär för evigt nu?

– Hur hanterar man sömnbrist? Går det ens?

– När vet man att det är dags att söka hjälp? Vad är liksom ”normalt” och ”inte normalt”??

25
52

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00