ANNONS

Saker man ogillar men gör själv

/

Ibland blir man irriterad på konstiga saker, ni vet när man inte ens fattar varför man blir irriterad. Introt betyder alltså: ingen behöver känna sig utpekad här, det är inte ni – det är jag.

Jag har en sådan grej i magsjuketider. Att ca en miljon människor blir magsjuka, men kommer på att det egentligen inte är magsjuka. Jäääääättemånga blir tex matförgiftade under magsjuketider. Jag tänker: vaaarför skulle inte hämtmaten kunnat ha lagats av en person som hade en magsjukebacill på handen? Varför var det alldeles säkert en dålig bit kött/rutten körsbärstomat/ett gammalt ägg?

Det är också alltid en massa tecken på att det INTE är magsjuka. Så som att kräket knappt var som ett kräk, eller barnet är så pigg eller … ja en massa saker som inte är att personen kräkts sjuttio gånger och varit däckad – nej då var det nog inte magsjuka.

Jag tror min irritation handlat om att jag inte vill att dessa ursäkt-personer ska komma och dela med sig av den magsjuka JAG är säker på att de har. Stay away!!!!!

Men idag mina vänner. Idag…Har jag…Gjort exakt samma sak …

Hela dagen har jag hört mig säga att barnets kräkningar bara var pga febertopp. Och de andra två på grund av hosta och tom mage.

Alltså seriöst Louise!!?

Ja men det är inte för att jag ska försöka gå tillbaka till dagmamma/skola tidigare än man ska! Jag lovar, jag vabbar så mycket att jag glömt bort att det finns en vardag utan vab! Det handlar om att om det verkligen veeerkligen ÄR magsjuka … så är det så jääääättejobbigt ju!!

Aha! Är det SÅ folk känt när de försökt hitta anledningar till att de inte är magsjuka??

Jaha. Då har jag lärt mig nåt idag också då. Tänka sig!

Men jag tänker ändå INTE sluta vara irriterad när folk beter sig som mig – hittar ursäkter att inte vara magsjuka. Lite irritation är bra för pulsen. Liksom dagsmotion? Det sitter dessutom i min ryggrad nu. Kan ej ändra mig. Omöjligt!

På tal om VAB 4-ever:

4
62

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00