ANNONS

Det skeva samhället

/

En kropp är med om ganska mycket i livet och det är rätt imponerande vad den klarar av eller hur den kan resa sig efter otroliga utmaningar.

Och så ligger sådant enormt fokus på hur den ser ut. HUR DEN SER UT?! Det är ju faktiskt helt sjukt. Hur folk kan anse sig ha rätt att kommentera, eller till och med hata, någon som inte ser ut som det är bestämt att man SKA se ut.

I tider för nyårslöfte, med sjuka reklamer för diverse hetsiga viktminskningsmetoder och ordet HÄLSA som ska vara täckmantel för hur du ska bli tillräckligt smal för att bli lycklig, så lade jag upp nedanstående bild på Instagram. I ett samhälle där man göttar sig i före- och efterbilder, där man hyllas för viktnedgång och skammas för motsatsen.

Kommentarsfältet som följde är ganska chockerande. Vad folk fått höra från vården, partners, släkt och främlingar. Hur fokus varit så mycket KROPP och kroppens utseende när man precis klivit in i en helt ny fas i livet.

Jag är så trött på det ska jag säga.

Delar ur kommentarsfältet:

Läs mer på www.instagram.com/hejhejvardag

15
39

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00