ANNONS
PersonuppgifterCookies

Känslan av otillräcklighet …

/

Igår kom den krypande, den där känslan som känns som känns som pms (den deppiga versionen) och ja ba: hmm det kan ju inte vara pms. Vad är nu detta? Ahaaa stress.

Det ruttna med stress är att man gör tio gånger mer saker än vanligt och ändå känner man sig inte tillräcklig. Jag ser allt som jag INTE hinner istället för allt jag hinner. Pratade med en kompis på eftermiddagen och sa att det kändes som att jag inte gjort någonting och sedan rabblade jag upp allt jag gjort och det var ju inte ingenting. Det var en massa. Det var rimligt mycket för en arbetsdag och kanske till och med lite till. Men ändå känner jag mig dålig. För allt jag inte hann.

När jag hämtade så upplyste Märta mig om att jag ”ALLTID hämtar sist”. Det är inte sant, men idag kändes det såklart så.
Och så gör jämförelsesjukan entré. Alla andra hämtar tidigt, alla andra kommer ihåg ryggsäcken till utflykten, alla andra har köpt rätt kläder till barnens utelek, alla andra hinner träna, laga ordentlig mat och ha #myzkväll. Alla andra hinner allt.

När det blir lite för mycket av allt så får jag ingen distans! Plötsligt spelar allas eventuella men troligtvis icke existerande åsikter jättestor roll. Vad ska folk tycka/tänka/tro?

Sådana här dagar är jag dessutom en så oengagerad mamma. Jag går i min stressbubbla och är frånvarande. Jag har kort stubin och får sedan dåligt samvete och blir därefter sur om vi inte blir sams allihop fort. Sådana här dagar vill jag att de ska somna fort så jag får ta tag i saker. Och när de väl somnar har jag jättedåligt samvete.
Jag lovar att vara bättre mamma om några dagar. Ska bara göra klart lite saker först.

Den här bilden finns med i Malin Haawinds senaste bok ”Sluta skrik för fan – en bok om att leva med barn”. Bästa Malin pratade om boken på Nyhetsmorgon i söndags och sa mängder med klokheter. Kolla här! Min bild fick vara med hela inslaget – hurra!

Vet ni vad Malin gjorde efter Nyhetsmorgon? Hon kom hem till mig och gästade Betans och min podd! Det avsnittet får ni höra på fredag.

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00