ANNONS
PersonuppgifterCookies

Svårigheten att vara ljummen

/

Idag lyssnade jag på Mia Skäringers och Anna Mannheimers pod. Den är så sjuuukt rolig, jag skrattar högt ofta. I avsnittet jag lyssnade på berättade Mia om hur hon på ”pressdagar” för tex Solsidan alltid hamnade med någon/några journalister och liksom delade med sig av allt. Hon har fått ”sorg”-stämpeln, typ. Ska berätta om stress, övergrepp, ätstörningar och allt annat pressen kan blåsa upp på löpsedlar. Hon berättade att de andra lyckades vara coola, svala, skojiga osv.

Jag känner igen mig i att inte kunna vara ljummen. Jag har SÅ svårt med det! När jag lär känna någon ny person vill jag liksom hoppa direkt från ”oj vilket väder vi har fått, ääääntligen kom sommaren” till ”jag är sååå trött på min man just nu, och dessutom har jag känt mig nedstämd ett tag, och så har vi lite problem med att barnen vaknar en massa på nätterna och jag undrar om det kan vara oro, TROR du att det här är en finne eller nån typ av bett …” Ja ni hajar. Från noll till tio.

Jag stannar därför ofta på noll. För jag kan inte vara typ FYRA. Noll är lika med värdelös på att mingla. Tyst och lite konstig. Fyra måste vara den där svala, coola minglaren. Sex är fortfarande cool och dessutom rolig/bjussig minglare (typ H&H-Tessan som är min mingel-idol). Sedan har vi TIO.

Men hittar man en annan tia är det SÅ bra. Som när jag träffade Knivis. Hon lyckas vara typ en NIA utan att vara pinsam. Jag blev chockad när vi gick på event ihop för första gången. Inte över att hon var så DIREKT öppen som hon var (hon började typ med att säga att hon gråtit precis och sedan följde en jättelång och privat berättelse varför, förlåt att jag outar dig Knivis), utan för att hon lyckades så bra med det!

Jag är den som outar mina relationsproblem och drar skämt om muttpruttar (true story). Det går liksom inte hem. Jag är inte lagom. Jag är noll eller tio. Och nu bor vi i ett nytt område med massa nya grannar som man ska småprata med. Hittills har jag varit noll. Snart blir jag tio. Och sedan ska vi vara grannar JÄTTELÄNGE. Blir schwettig nu känner jag.

Säg inget om muttpruttar, säg inget om muttpruttar, säg inget om muttpruttar…

23

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00