ANNONS

Tips om du vill ha lite social bakfylla

/

Jag har ju skrivit om det här med att vara socialt bakis (ett uttryck som jag tror en av er läsare kom med, men som jag inte lyckats hitta och kunnat credda trots att jag sökt som en tok i kommentarsfälten).
Jag blir allra mest socialt bakis när jag träffar folk jag inte känner så väl, eftersom man liksom BLIR den man är JUST DÅ i deras ögon. Tänker jag. Så kort chans att vara lagom cool, lagom rolig och lagom intresserad/intressant.

Jag träffade ju H&H-tjejerna förra veckan som sagt. Och jag inser att jag i perioder med jättemycket jobb är helt utsvulten på ”riktiga” samtal. Hemma blir det i dessa perioder nästan bara avstämningar, vilket är surt, men vi är rätt vana nu och får ta igen det efter denna megapuckel med jobb. Men då tar jag istället ut ALLT när jag träffar kollegor eller har möten …

Jag tänker till och med under tiden jag babblar att jag MÅSTE HEJDA MIG. Låt någon annan prata! Andas in! Fråga en fråga eller två!! Men det liksom GÅR inte. Munnen bara fortsätter!

Jag skrev ett litet meddelande till dem, angående vårt eventuella event och så en ursäkt att jag hade pratat i 120 hela lunchen. De hade inte uppfattat det så (känns som det alltid är så? Eller är folk bara snälla??). När jag senare pratade med Tessan på telefon så undrade hon om jag skulle prata hål i huvudet på henne nu, men jag hade liksom inte laddat! Så dumt att missa en sådan chans ju!
Så nu tänkte jag göra en lista med samtalsämnen man kan ösa på med om det någon gång någonstans skulle bli lite, liiiite tyst:

– saker barnen har sagt, flera roligheter som avlöser varandra, helst ingen paus för skratt mellan.

– vad man drömde i natt, gärna något utan någon poäng och liksom lösa trådar som inte knyts ihop.

– couscous och barns sätt att äta går inte ihop.

– barns utslag, hur de ser ut och hur länge de haft dem.

– lösa funderingar om hur vinden ska inredas, mest som en diskussion med dig själv men som du har högt inför andra.

– detaljerade planer om hur du ska lägga upp dagens och/eller veckans arbete.

– djupa och allvarliga saker som strul i relationen, analyser över hur du varit förr men lyckats förändrats, svåra saker när det kommer till barnuppfostran … som sedan raskt går över till något annat innan någon fått dela med sig av sitt. På det sättet kommer du att känna att du berättat FÖR mycket och att ingen annan gjorde det …

Det är viktigt att du pratar om dig själv och ditt. Var gärna väldigt ivrig. Gärna lite svettig. Och om det finns mat nära så kan du spilla eller ha ut något, så att hetsigheten blir extra tydlig!

NÖDLÖSNING: Om du inte alls är inne i en babblig period så kan du istället vara tyst nästan hela tiden och sedan berätta EN väldigt privat sak. Och sedan vara tyst igen.

Lycka till!

socialtbakis

8
78

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00