ANNONS

Floden från slidan

/
Sexualkunskapen på mitt högstadie var inte direkt rolig eller informativ. Den var mest ett rabblande av sådant man var tvungen att berätta för eleverna. För det stod i styrdokumenten. Men några saker minns jag. Till exempel hur normalt saker var för killar. Killar kunde få stånd utan anledning, inte få stånd trots antagen anledning, nattlig utlösning, för tidig utlösning och så vidare. Allt var helt normalt, inget att oroa sig för och inget att skratta åt. Fast alla skrattade såklart. Utom läraren. Han plågades.
Det var bra, att vi fick veta allt detta om killar och hur normalt det är med dessa okontrollerbara grejer som kan hända. Men vad jag kan minnas tog det slut där. Jag kan till exempel inte komma ihåg att jag en enda gång hörde ordet flytning under min skolgång. Jag läste i KP en gång, att man kunde få flytningar och att det kunde vara ett tecken på att mensen var på väg. Jädrar vad jag granskade trosorna. Hur såg en flytning ut? Var det DÄR en flytning eller bara lite kiss? Kommer jag aaaaldrig få mens?!?
När jag var i tjugoårsåldern så informerade jag en killkompis om att tjejer har flytningar. Alltid. Han visste inte. Han trodde bara flytningar uppstod om nåt var fel.
Detta antagande är kanske inte så konstigt, eftersom det är vid de tillfällena det pratas om flytningar. När det kanske är något fel. De illaluktande flytningarna. Lite gröna? Men i övrigt, aldrig snack om flytningar. Nope. Knäpptyst.
Inte underligt att ordet flytning inte kommer ut utan lätt stakning.
Häromdagen läste jag på @gordelkerstin s Instagram om någon galen ”challenge” bland ungdomar där tjejer uppmanas att fotografera sina neddragna trosor, för att visa att de är utan kladd. Torra och fräscha liksom. Flytningsfria.
Och då tänkte jag, som så ofta, att nu får det fan vara nog!!! Jag tänkte på att jag, som försöker göra kropp och allt som hör till den, till något oladdat här hemma, stammade fram ”smuts” när Märta som liten plutt frågade vad jag hade i mina trosor. För att FLYTNINGAR inte får nämnas vid namn. Det är värre att säga flytning än att säga Voldemort! Ingen ska ha en flytning! Såvida man inte är kåt, då ska det rinna till genomskinligt glidmedel i lagom mängd.
Så nu ska tjejer alltså få (ännu mer) panik över att de har flytningar. Eftersom de ska fotas. Eftersom de tydligen är äckliga. Eftersom de absolut inte får finnas. Troligtvis kommer de att torka sig som galningar, kanske smörja med nån tuggummidoftande kräm och få så mycket kli och kladd och ont. För att någon har kommit på att det är ofräscht med flytningar. Eftersom ingen talar om flytningar! Eftersom man under sexualupplysningen var så upptagen med att poängtera allt normalt som händer grabbar att man GLÖMDE BORT tjejerna och de totalt normala och ytterst nödvändiga flytningarna.
Tänker att vi borde göra nån typ av revolution. Lite som det blev med mens. Mens var läskigt och pinigt. Nu är det inte det längre (även om alldeles för många vill fortsätta tro det). Tack vare en hel mängd människor.
Well. Det kanske är dags för en ny våg? En flodvåg av slidsekret – flytningen! Typ Ja jag har flytningar – hur så?!
flytningar
62
10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00