ANNONS

Lite urinläckage bara!

/

urinlackage

Häromdagen började jag tänka på det här med förlossningsskador på kvinnor som föder barn. Hur lite jag hörde om det under och efter graviditeten, ja alltså hur lite jag hört om det överhuvudtaget.

Är det inte underligt, att man inte får höra mer än ”kom ihåg knipövningarna!” när det kommer till detta? Kanske vill man inte skrämmas. Men borde det inte vara obligatoriskt med ett gäng samtal efter en förlossning, samtal som öppnar upp för alla möjliga frågor om urinläckage, hemorrojder, framfall, smärtor vid samlag och så vidare? Ett forum där man kan lyfta alla möjliga funderingar och frågor man kan sitta med i sin ensamhet.

Någonting annat än google borde väl vara på sin plats?? Det är ju ändå en hel del kvinnor som föder barn.

Enligt den här artikeln så är det nästan varannan förstföderska som drabbas av någon typ av störning efter en förlossning. Och anledningen till att man inte pratar om det är, givetvis, för att det är så skambelagt. Det i sin tur gör att de som söker hjälp ofta väntat minst fem år innan de vågat söka hjälp, enligt samma artikel.

Det är väl ändå något skevt med det?

För en tid sedan så tänkte jag att det borde finnas en mottagning med ENBART ”kvinnoproblem” av den sorten. Man skulle gå dit och veta att alla i väntrummet satt där med någon hemorrojd, ett skavande sexliv, eller läckage av något slag. Alla var där av någon ”skämmig” anledning. Och läkarna gjorde inte annat än kollade snippor och rumpor hela dagarna, så det skulle vara lika naturligt för dem som att handla mjölk. Typ. Det hade varit något!

Hittade via denna länk det här blogginlägget på ämnet, sjukt modigt och nödvändigt!

13
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00