ANNONS

GOTT NYTT AR 2022

IMG_2705

Kara vanner,

Jag vill borja med att önska er alla ett riktigt Gott Nytt Ar! Jag hoppas och ber innerligt att detta aret ska bringa helande och styrka till oss alla, att 2022 kommer att vara ett – da vi LYCKADES ar, inte ett da vi klarade oss ar!

Min födelsedag ar ju, som manga vet, pa nyarsafton, arets sista dag da hela varlden firar mig (ler).  Den började fasansfullt, det hade stormat kraftigt och ett stort trad hade fallit ned over kraftledningarna pa Sunset Blvd, inte långt fran vart hus. Detta orsakade fullständigt strömavbrott i mitt grannskap och det blev ju katastrof for mamma som vårdas i en sjukhussang med en luftmadrass. Dessutom har hon en oxygen maskin som ger henne syre genom näsan. Det var det värsta samt hennes behov av en sugmaskin som gick pa strom. Efter några timmar i mörker, det blir mörkt nu sa tidigt i LA, runt femtiden pa eftermiddagen, tillkallade jag 911, ambulansman, eftersom den värdelösa hospis hon ar pa, vägrade att hjälpa. De kom inom fem minuter och fick inandas minst tio olika dofter av de ljus jag hade tanda i huset.

Jag alskar alla former av julprydnader som tands av batterier sa det var ju tur ocksa eftersom allt var tant och lyste upp huset.img_2704

IMG_3685

Det konstaterades att mammas ”vital signs’ var perfekta (vilket jag redan visste) och att det absolut inte behövdes någon transport till sjukhuset. Och det ville jag inte heller – tank er själva att vara dement och att ha en annan verklighetsbild och bli utburen av en massa karlar i iskyla (for det var mycket kallt for LA, nästan nollgradigt) och i kolmörker uppför en oupplyst brant backe. Det skulle inte vara hälsosamt for en sa pass gammal människa som mamma, sa jag var tacksam for att det beslutet inte behövde fattas. Nu gällde det bara for oss att fa mamma att överleva natten och det gjorde hon, tack gode Gud! Hon fick en temporar sugmaskin av ambulansmannen som vi aldrig behövde eftersom mamma Gudske lov inte hostade alls. Problemet var oxygen, hon hade två temporära katastroftanker men de varade bara några timmar at gangen. Ingen manniska pa jorden var gladare an jag nar solen äntligen gick upp tidigt pa Nyarsafton morgonen. Men strömmen uteblev.

6C9E72CA-17AD-44F7-A2A6-9E7761E92503

Nu ska jag berätta om RUTH –  och det ar en historia som fortfarande uppror mig och som jag vill att ni hjälper mig med åsikter om. Ruth ar en hushållerska som jag har haft som städerska i flera ar och jag har varit god van med hennes mor. De kommer fran Mexiko och jag talar uteslutande spanska med modern vars engelska ar dålig.  Ruth ringde sent pa kvällen och undrade hur jag, mamma och den anställda vårdgivaren hade det. Jag berättade laget och da ville hon komma och stanna hos oss over natten. Hon kom med en kille som jag träffat tidigare och som jag inte var saker pa om jag gillade. Jag märkte snabbt att Ruth var mycket berusad, men sot som socker var hon och sa att hon skulle hjälpa vårdgivaren att ta hand om mamma och att jag absolut inte behövde betala henne eftersom det var min födelsedag. Killen fick sova i gästhuset och jag som den sömngångare jag var (klockan var val ca tre pa nyårsnatten) litade inte riktigt pa Ruth i koket (hon gjorde ordning kaffe sa de kunde hålla sig vakna) om min intuition var korrekt, hon hade lämnat koket med gasen pa, viket innebar att vi snart skulle ha blivit ihjalgasade om jag inte hade upptäckt de.

Jag sa inget men kände mig mycket orolig nar jag försökte lagga mig några timmar. Inom kort kom Ruth ned till mig i sovrummet och sa att de borde ta mamma till akuten darfor att hennes oxygen hade tagit slut och hon lag väldigt illa pa en madrass utan luft.

Jag sa nej till detta, inget akuten for mamma, dar man inte ens far vara med längre pa grund av den stigande Covid infektions siffran, utan jag bad innerligt till Gud att mamma skulle overleva pa rumsluft (vilket hon har gjort tidigare) tills Ruth och killen kunde aka till affären da de öppnade klockan atta och köpa en generator. Detta bestämde vi. Klockan halv atta skulle de två aka och köpa en generator pa mitt kreditkort sa att vi kunde fa gang strömmen for mamma. Vad tror ni hande?

D1E196D2-25EC-4FF4-BD77-D804D625452A

Dessa bada individer blavagrade att aka till affären, den andra vårdgivaren hade redan lämnat och jag var ensam med dessa två. Ruths ursäkt var att hon måste hem till sin lille två årige son. Jag känner kvinnan som tog hand om sonen over natten och jag ringde henne och fick konfirmerat att sonen hade redan blivit upphämtad av morfadern och att han var i goda händer.

Sa det var alltså logn. Ruth bor med sina föräldrar och sina två barn… Sa dessa två försvann fran huset och en ny vardgivare jag hyrt kom in for att arbeta. Hon bevittnade hur Ruth och killen vägrade att hjälpa med generatorn och var upprörd a mammas vagnar, hon tyckte det var hemskt och att dom ocksa kom tillbaka for att hämta en batteriladdare som killen lånat mig. De visste ju mycket val att jag inte hade någon strom. Precis som laddaren var viktigare en mammas liv. Hursomhelst denna nya Caregivern måste ha varit en angel. Vet ni vad hon gjorde? Hon ordnade med sin dotter och svärson att de omedelbart åkte och köpte en generator pa hennes bekostnad, ett utlägg som hon givetvis fick igen. Men hon kände mig ju inte! Hon överförde 700 dollar pa dotterns konto och inom en timma var mamma uppkopplad till strömmen med hjälp av en generator. For detta ar jag evigt tacksam…

IMG_3652

Frågan ar vad gör jag med Ruth? Hon ar en av de basta hushållerskor jag någonsin har haft men hon visar inte den minsta skuld for vad som hande och hur de brot loftet att köpa en generator pa morgonen.

De sa bland annat att de var oroliga for att anvanda mitt kreditkort, vilket ar märkligt eftersom jag ofta ger ut det till personal. Vad gör jag med Ruth, behåller jag henne eller later jag henne for alltid försvinna fran oss? Jag tror jag vet svaret men vill anda lyssna pa vad ni anser. Ni kan svara mig pa min Instagram ”thegunilla” officiellt eller personligt pa Dm eller ocksa har.

IMG_2738
IMG_2756_Facetune_01-01-2022-14-47-07

Nar val angeln var i huset kunde jag lagga mig och sova i två timmar innan mina gaster kom vid tretiden pa eftermiddagen och min förtvivlan utbyttes till glädje och en stor tacksamhet till Gud och livet. Som ni ser blev jag ordentligt firad av mina vanner som blev bjudna pa god svensk mat som jag lyckligtvis hade ”catered’ sa att jag inte behövde gora nagot mer an att ta emot gäster, blommor och presenter och hoja champagneglaset for födelsedagen och det nya aret.

AfterlightImage
IMG_2852

IMG_2910
IMG_2873

Strommen kom sedan pa sen eftermiddag sa vi kunde fortsatta med julbelysningen pa.

IMG_2779
IMG_2718
IMG_2938_Facetune_01-01-2022-15-11-39
IMG_3632
IMG_3280

Varmaste hälsningar och ännu en önskan om ett fantastiskt NYTT AR,

Gunilla

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00