ANNONS

Tigern i mig vill klosa ihjal mammas misshandlare

Karaste vanner,

Har ar jag igen utrustad med mera ammunition an någonsin känns det som. Som en del av mina fans och vänner vet från min Instagram sa dog mamma nästan sondagen till måndagen (Memorial Day) och det var mycket svart for mig därför att hennes lidande var orsakat av en usel caregiver (vårdgivare).

Mamma hade lite hosta under fredagen och vi skickade efter en hospice sjuksköterska. (jag har mamma pa palliativ vard pga att jag behöver hjälp med sondskotseln och annat –  inte for att jag gar med pa att hon ska do vilket jag starkt motsätter mig eftersom det ar lika med mord i en dement persons fall).

Jag hade ett filippinskt ”vardpersonal par” boende hos oss och bada svarade JA pa frågan da sjuksköterskan frågade om mamma satt uppratt nar hon far sin matning… Detta var lögn eftersom jag kom pa djavulens vanvård.

Hon transporterades med en hoyer lift som vi alltid gör och har ar en video från fredagskvällen…img_1582

Pa lördagen var hon uppe igen och det ar klart, liksom pa fredagkvällen att hon var sjuk fastan hon inte hostade sa mycket som det som komma skulle…

IMG_5704
IMG_1626_Facetune_05-09-2020-23-57-49

Bilden – Det var otroligt hett pa Memorial Day weekend och mamma tacks med ett svalt lakan. Som tur ar bor vi sa nara havet dar det alltid finns en liten bris, men pa sondagen och måndagen stod vinden helt stilla.

Pa tva-tiden pa natten till sondagen väcktes jag automatiskt (inbyggd överlevnadsinstinkt) av att jag kande att nagot var verkligen fel. Jag gick upp pa övervåningen och in i mammas rum och vad mottes jag av dar? Djavulen till manlig caregiver lag utflakt SOVANDE pa den sang som jag ställt in bredvid mammas sjukhussang. Ve och fasa? Mamma lag vaken och viftade med handen, stum och mycket sjuk med huvudet mot den hårda spjälen som skyddar henne från att ramla ur sangen. Hon lag i fosterställning och helt PLANT! Vilken vedervärdig syn! Jag lovar er att hade jag varit man eller en fysiskt stark kvinna sa skulle jag ha gett honom ett kok stryk som han aldrig skulle glomma. Men jag tror faktiskt att mitt iskalla lugn skrämde honom anda mera. Jag sa efter han försökt bortförklara allt.

 • Var arbetsrelation ar over, du har fem minuter pa dig att ta din fru och dig själv ut härifrån.
 • Det lag två andra karringar, förutom frugan hans och sov i gasthuset och jag kravde att en av dom skulle komma och sitta med mamma. Denna skulle for övrigt ha vakat over mamma tillsammans med djavulen  for att ”lara” sig allt om mammas skötsel, men jag var den som sa ifrån. Min erfarenhet ar att sätter man två caregivers i samma rum sa blir det ett jadra kackel och Erika ligger ju och sover i rummet bredvid. Vet ni vad karringen sa?
 • Nej, jag ska inte jobba förrän imorgon bitti, jag vill inte ga upp. Da sag jag naturligvis rott.
 • Ut, bara UT och efter att hon rivit ihop sina tillhörigheter som var lika med en manads bohag sa fick jag ut vidundren.
 • Djavulens fru ursäktade sig sa mycket a sin mans vagnar och jag sa till henne.
 • Jag vet inte vad for slags relation du har till din man men vore jag som du skulle jag lämna honom. Han gar definitivt inte att lita pa.
 • Den tredje Filipinskan som hade någon heder i kroppen stannade kvar och vakade resten av natten over mamma som nu hostade ganska ofta.
 • IMG_1553
 • Pa eftermiddagen kom en annan liten Filippinska som faktiskt var bra, Priscilla, hon stannade hos mig och mamma natten till måndagen da mamma nästan dog av sin svara hosta.
 • Aldrig i hela mitt liv har jag hort någon hosta värre an stackars lilla mamma. Oavbrutet lag hon och hostade och hon höll verkligen pa att kvavas av slemmet hon hade i halsen. Det var förfärligt att se och nu var det bråttom. Mamma fick ingen luft och varken jag eller Priscilla visste vad vi skulle gora. Da kom Sonia, sjuksköterskan on call in och räddade med Guds hjälp mamma. Hon använde sig av den sugpump jag hade fatt av en annan hospice och fick ut en halvliter slem och näring som ju kommit upp i lungorna da hon legat felplacerad i sangen under matning, vilket ALDRIG far ske.
 • Idag har vi gjort lungröntgen pa mamma (svart att fa ned maskinen till huset) och resultatet ar vad vi redan visste – Aspirations lunginflammation.
 • IMG_5724
 • Scooby Boy ar med mig hela tiden och följer mig som min skugga…
 • Hur mar mamma nu, frågar manga och svaret ar att hon mar under omständigheterna ratt sa bra.  TACK GODE GUD. Jag har kampat hart for att fa medicin av hospice. Hon gar nu pa penicillin och steroider som hjälper mot inflammation och hon har fatt hostmedicin med kodein, allt genom g-tuben.
 • Men jag ar mycket orolig eftersom jag inte litar pa hospice och funderar starkt pa att ta mamma till sjukhuset imorgon lördag. Lakaren pa hospice som for övrigt halsade pa imorse har sa kraftigt reducerat hennes näring och vatten att jag måste fa en SECOND OPINION… Och sa ger inte den har hospice – IV fluids, vilket jag ar saker pa att mamma behöver.
 • Jag skriver mera till er men nu haller jag pa att klappa ihop av ren utmattning.

Jag lovar er, att om inte har,  sa pa Instagram halla er uppdaterade,

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

10
51

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00